Hae
Juoksujalkaa

Tervehdys uuteen!

Näin se avautui uusi ja upea Vaikuttajamedia.fi -sivusto! Toivottavasti kaikki vanhat lukijani ovat päässeet paikalle ja jos jokunen uusi eksyy lukemaan Juoksujalkaa -blogia, niin lämpimästi tervetuloa mukaan, toivottavasti jäät matkaan pidemmäksi aikaa!

Juoksujalkaa -blogia kirjoittelee, jo seitsemättä vuotta, Laura, nykyään Espoossa asuva liikunnallista ja aktiivista elämää elävä taaperon äiti. Juuret löytyvät Etelä-Pohjanmaalta, opiskeluaika kului Rovaniemellä ja sen jälkeen olen asunut Pääkaupunkiseudulla nyt jo yli kymmenen vuotta.

Liikunta on aina ollut mulle elämäntapa, lajit ovat vaihdelleet pesäpallosta balettiin ja kaikkeen siltä väliltä. Juoksu on tullut mukaan vasta aikuisiällä ja siitä innostuneena olen juossut 6 maratonia ja tusinan puolimaratoneja. Kouluttauduin Personal Traineriksi vuonna 2011 ja näin harrastuksesta tuli toinen työ. Olen päivätöissä ammatillisen koulutuksen puolella asiantuntijana, ja vapaa-ajalla teen  välillä projekteja liikunnan parissa.

Juoksujalkaa -blogi on tarinoita menevästä elämäntyylistä – ei pelkästään juoksublogi.

juoksujalkaa

Blogissani haluan jakaa positiivista energiaa, motivoida ja innostaa liikkumaan. Tällä hetkellä omassa elämässä pinnalla on etenkin perhe-elämän yhdistäminen työhön ja harrastuksiin. Palasin juuri parin vuoden tauon jälkeen takaisin töihin ja noh – juoksujalkaa mennään! ?

Omat treenit kulkevat blogissa mukana ja niiden lisäksi suurena intohimona on ollut jo vuosia jakaa varustetietoisuutta niin juoksu- ja treenivarusteiden sekä -vaatteiden osalta, mutta myös kauneuteen, hyvinvointiin sekä lasten varusteisiin liittyen. Niistä on vuosien mittaan kertynyt paljon kokemusta niin ammatillisesti kuin käytännön kautta. Se on myös osa-alue, josta kerään jatkuvasti tietoa ja kokemuksia.

Ja hei, sitten heti tähän uuden alkuun yksi mahtava juttu:

Kiinnostaisiko lähteä mun kanssa olympiavoittaja Sami Jauhojärven eli tutummin Mustin hiihto-oppiin? Valmennus pitää sisällään kolme treenikertaa ammattilaisen opissa, tähtäimessä helmikuun Finlandiahiihto. Matka itse Finlandiassa voi olla mikä vaan, tärkeämpää on hyvä fiilis! 🙂

Ensimmäinen treenikerta on Vierumäellä jo 15.11., seuraavat kaksi kertaa (tammi-helmikuu) varmistuvat myöhemmin. Itse Finlandia hiihto järjestetään jo 46. kerran 23.-24.2.2019.

Kommentoi siis joko tähän alle tai Instan puolelle, miksi juuri sinut pitäisi valita projektiin mukaan! Tästä tulee niin siisti juttu eli ei muuta kuin ”hakemusta” tulemaan 4.11. klo 21 mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti.

Pian saatetaan hiihdellä yhdessä! ❤

Kiva kun löysit perille, mahtavaa olla täällä.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat: Markku Lempinen

11 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Oi että! Täällä yksi hiihdon suuri ystävä tai jopa jonkun tason hiihtohullu ilmoittautuu mukaan. 🙂 Finlandia hiihto on tulevan talven tavoitteena ja hiihtohallissa olen jo nyt pari kertaa käynyt ensimmäisiä kertoja suksia taas kesän jälkeen testailemassa. Juurikin viimeeksi viikonloppuna siellä hiihtäessäni mietin, että olisipa joku osaava ammattilainen opastamassa oikeaa tekniikkaa tai antamassa edes muutaman vinkkivitosen, että miten saisi omista voimista kaiken irti ja hiihtäminen olisi mahdollisimman tehokasta. Intoa ja motivaatiota kyllä piisaa! Niinhän ne sanoo, että hiihtäminen on parasta mitä voi tehdä sukset jalassa ja en kyllä voisi olla enemmän samaa mieltä. Eli olen erittäin kiinnostunut projektista!

 2. TuulaN. kirjoitti:

  Viime vuonna räpelsin lumipyryssä Messilän mäkeä ekan kerran Finlandiassa ja kirosin osallistumista. No mielihän muuttui täysin maalilinjan ylityksen jälkeen eikä tarvinnut lämmittää takkaa suksilla ?. Mustin opeilla tosta hommasta tulis luultavasti jopa mahtavaa, eli ehdottomasti arpa mukaan!

 3. Janna kirjoitti:

  Mieheni on houkutellut minua mukaan Finlandiaan useampana vuotena, mutten ole rohjennut lähteä. Pidän kyllä paljonkin hiihtämisestä – sehän on todella loistava liikuntamuoto kaikin puolin – mutta oma tekeminen ja tekniikka kaipaisivat kyllä sparrausta. Tässäpä olisi loistava tilaisuus saada uutta potkua talven hiihtoladuille!

 4. TK kirjoitti:

  Oi kyllä! Hiihtointoa löytyy, mutta tekniikka on vielä vähän hakusessa. Tänä vuonna hiihdin Finlandian ensimmäistä kertaa, ja ensi vuonna ollaan taas menossa! Oikealla tekniikalla se varmaan menisi vähän paremmin 😀

 5. Janita kirjoitti:

  Kuulostaisi todella hyvältä! Jo pienestä saakka on tullut hiihdettyä paljon. Nyt aikuisiällä on ollut hieman taukoa, kun täällä etelämmässä on hankaluuksia päästä laduille ilman autoa. Joka vuosi tulee kuitenkin edes vähän hiihdeltyä kun menee käymään pohjoisemmassa kotikotona, ja joka vuosi ihastun hiihtoon aina uudelleen! Niin tehokas, vauhdikas ja nautinnollinen liikuntamuoto. Oikeaan tekniikkaan ja eri tekniikoiden vaihteluun olisi aivan mahtavaa saada vinkkiä ja olisipa kiva osallistua ensimmäiselle pidemmälle hiihtomatkallekin! 🙂
  Uusi blogisi näyttää muuten oikein hyvältä!

 6. R kirjoitti:

  Jippii, kuulostaisipa mahtavalta! Nimim. hiihtofani täällä hei. Finlandia -hiihto on tähtäimessä ensimmäistä kertaa, vaikka koko ikäni olen kyseisiä latuja hiihdellyt. Pertsaa hiihdettäessä kaipaisin kyllä vähän vinkkiä. Toisinaan lipsuu enemmän, toisinaan ei juur ollenkaan ja kiinnostaisi tietää että onko tekniikka vai mikä homma!

 7. anuk kirjoitti:

  Mitenkähän tuo onnistuisi, kun eväinä on rapakuntoisuus, huono tasapaino (alamäet pelottaa) ja onneton tekniikka? 😀 Jokin lyhyempi Finlandia-matka pertsalla kyllä kiinnostaisi ja tarjolla oleva oppi olisi mahtavaa!

 8. Niina kirjoitti:

  Hei!

  Hienoa, että olet laittanut tarjolle tällaisen mahdollisuuden osaavaan valmennukseen!

  Olen iloinen ja liikunnallinen 35-vuotias Jyväskyläläinen. Pienestä tytöstä saakka olen harrastanut monipuolisesti liikuntaa ja hiihto kuuluu jokatalvisiin harrastuksiini useamman kerran viikossa. Ajan työmatkan pyörällä ja juoksu kuuluu myös lempiharrastuksiini.

  Nyt kolmen pienen lapsen myötä liikunta on noussut vielä tärkeämmäksi osaksi elämää. Saan siitä kovasti voimaa ja hyvää oloa. Arki sujuu siten paljon paremmin.
  Olen kiinnostunut pitkän matkan hiihdoista. Viime vuonna osallistuin Jyväskylässä 30 km matkalle ja tulevalle talvelle on jokin tapahtuma suunnitelmissa. Finlandiahiihto sopisi tähän hienosti!

  Olisi aivan upeaa päästä Samin oppiin sinun kanssasi. Samalla tulisi hieman vaihtelua ja irtiottoa lapsiperhearkeen. Mies kyllä selviää lasten kanssa päivän tai pari jos pääsisin nauttimaan tästä ainutkertaisesta mahdollisuudesta.
  Toivottavasti päästään treenaamaan yhdessä!

  Terveisin Niina

 9. Anna kirjoitti:

  Kiinnostaisi kyllä kovasti päästä ammattilaisen hiihto-oppiin. Olen hiihtänyt oikeastaan koko elämäni ajan mutta hiihtotapahtumiin en ole osallistunut koskaan. Tekniikkaopeillekin olisi tarvetta.

 10. Kirsi kirjoitti:

  Aikoinaan tulihiihdettyä paljonkin, mutta Helsinkiin muuttoni jälkeen ei yhtään kilometriä… eli kuusi vuotta pois suksilta.
  Muita lajeja olen kyllä harrastanut, mutta olisko tää nyt se juttu, millä pääsis hiihtoon uudelleen kiinni? Olispa mahtavaa päästä mukaan❤️

 11. Timo kirjoitti:

  Hitaana hämäläisenä yritän vielä mukaan, kun vasta huomasin tälläisen mahdollisuuden.
  Finlandian olen hiihtänyt ehkä kymmenen kertaa ja aluksi tuloskehitys oli varsin nopeaa. Nyt viimeiset kolme vuotta on kehitys jämähtänyt paikoilleen, liekö ikä tullut vastaan vai olisiko vielä ammattilaisen opeilla mahdollista kehittyä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *