Hae
Juoksujalkaa

Treeniviikko takana, uusi aloitettu!

Mun treenit sujuu tällä hetkellä hyvin. Mitä sitä kieltämään! 😀 Tai siis, oon löytänyt hyvän tasapainon arjen liikunnalle, niin hyötyliikunnan kuin ”oikeiden treenien” parissa. Isoin muutos on mulla ollut ajatuksen kääntäminen siihen, että tällä hetkellä liikunnan laatu todellakin korvaa määrän. Toinen iso tekijä on ollut aikataulutus.

Treeniviikko sisältää tällä hetkellä säännöllisesti neljä treeniä, joka on muodostunut itselle sopivaksi.

viime viikon treenit

  • Ma: Salitreeni koko vartalolle. Tämä olikin sen verran rajumpi treeni, että lihakset olivat jumissa monta päivää. Se ei ole missään nimessä jokaisen treenin tarkoitus, mutta välillä on hyvä haastaa ja shokeerata kroppaa, että tulee uudenlaista ärsykettä.
  • Ti: Lepo
  • Ke: Lepo
  • To: Juoksulenkki. Torstai on yleensä toinen lihaskuntopäivä, mutta edelleen kipeiden lihasten takia palauttava lenkki oli parempi ratkaisu.
  • Pe: Lepo

  • La: Juoksulenkki (mäkitreeni). Tämä oli ihan mahtava ex tempore pikatreeni ennen saunaa. Lämmittelyineen ja palautteluineen aikaa meni n. 30 minuuttia, mutta olo oli kuin kaikkensa antanut 😀 Lyhyt, napakka intervallitreeni (10 x n. 40s mäkiveto), jonka jälkeen sauna ja ruoka maistui.
  • Su: Salitreeni. Sunnuntaisin ohjelmassa on yleensä pidempi juoksulenkki, mutta tällä viikolla näin, koska toinen lihaskuntotreeni uupui viikosta ja koska samalla näin ystävää. Meillä on mahdollisuus silloin tällöin treenata Monnan kanssa ja silloin halutaan aina keksiä jotain spesiaalia treeneihin. Suunnitellaan välillä yhdessä etukäteen puolet ja puolet ja sitä kautta saadaan uusia ideoita ja liikkeitä ja vähän yllättäviäkin kokonaisuuksia. 🙂 Eilen Monnalla oli meille suunnitelma valmiina, joka kyllä todella osui ja upposi. Ihan mahtava kokonaisvaltainen treeni, joka alkoi alun lämmittelyn jälkeen liikkuvuusharjoituksilla, jotka aion ottaa jatkossa säännöllisemmin omiin treeneihin mukaan.

Viikko-ohjelmassa pysyminen on mulle iso juttu, enkä ihan vähin perusteluin jätä treenejä väliin. Joskus ne toimivat itselle omana aikana ja välillä ystävien näkemisessä, kuten eilen. Mutta eniten liikunta antaa sellaisen raon tässä arjessa, että en ajattele juuri mitään muuta kuin sitä itse tekemistä! 🙂 Täydellistä arjen vastapainoa ja toden totta halpaa terapiaa.

sisällä vai ulkona?

Luulin, että syksyn sateiden tullen haluan yhä enemmän sisätiloihin treenaamaan, mutta nyt onkin käynyt niin, että juoksulenkit ja ulkoilma meinaa houkutella enemmän. Harvoin keksin sellaista säätä, mikä ei juoksuun sopisi. Varusteet löytyy joka keliin! Toisaalta näen tosi tärkeänä myös tuon lihaskuntopuolen ja on ollut mahtavaa huomata , kuinka lihakset ovat vahvistuneet ja sitä myötä myös lenkillä on mukavampaa. Vaikka välillä salille on vaikea mennä siitä syystä, että happirikas ulkokeli houkuttelisi enemmän päivän toimistossa istumisen jälkeen, mutta silläkin on paikkansa. Niin paljon kuin tykkään ulkona tehdyistä kuntopiireistä, ne eivät enää illalla pilkkopimeällä ja märällä puistonpenkillä houkuttele niin paljoa.

Mulla arkeen helpotusta tuo myös se, että töistä kotiinpäästyä en tee yhtään mitään muuta kuin vaihdan vaatteet ja lähden samantien. Vaatteet on katsottu edellisenä päivänä valmiiksi ja ruokahuolto on sekin mietitty etukäteen. Tänään töiden jälkeen homma jatkui juoksulenkillä, sillä eilinen salitreeni vaati jälleen vähän liikettä lihaksille palautumiseen. Totta puhuen, tänään lenkki olisi saattanut jäädä väliin sateisen, kylmän ja pimeän sään takia, ellen olisi sitä aamusta asti odottanut ja suunnitellut.

Tällä viikolla ei ole tyypillinen treeniviikko tulossa, onhan torstaina vuorossa hiihtoa tai ainakin lajia tukevaa harjoittelua! Optimistisena kaivoin varastosta vanhat sukseni esiin, vaikka lunta ei nyt ihan lähipäivinä näytä olevan tulossa…

Reipasta viikkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *