Hae
Juoksujalkaa

Mustin opissa osa 1: Kohti Finlandia-hiihtoa

Eilen se sitten alkoi! Mun, Kirsin ja Nooran matka kohti Finlandia-hiihtoa Sami Jauhojärven eli ”Mustin” opissa.

Tavattiin eilen naisten kanssa ekaa kertaa ja lähdimme ajelemaan kohti Vierumäkeä vähän jännittynein tunnelmin. Matkalla oli hyvää aikaa tutustua ja aika nopeaa selvisi, että meillä on loistoporukka kasassa tähän talven projektiin. Vierumäelle saavuttaessa meidät toivotti tervetulleiksi Mustin lisäksi Finlandia-hiihdon ja Vierumäen urheiluopiston porukkaa. Heti tuli kiva fiilis koko hommasta ja pian päästiin ekan treenin pariin!

liikkuvuus

Lähdettiin tekemään liikkuvuustreeniä vanhan kunnon keppijumpan keinoin, hiihdolle tyypillisesti sauvan kanssa tietysti. Liikkuvuudella on tietysti hiihdossakin iso rooli ja todettiin aika nopeasti, että siinä meillä oppilailla on kaikilla hieman petrattavaa… Mulla ja Kirsillä toimistotyö tuo omat haasteensa ylävartalon liikkuvuuteen ja Nooralla työ viulunsoiton parissa. Ei olekaan tullut ajatelleeksi, kuinka staattisessa asennossa viulua soittaessa on. Saatiin monipuolinen sarja liikkuvuutta parantamaan kotiläksyksi.

keskivartalon voima

”Hiihdossa kaikki voima lähtee keskivartalosta. Ilman sitä, ei pääse eteenpäin.”

Mustilla oli itsellä ollut aktiiviuran aikana haasteita selän kanssa ja hän oli ottanut keskivartalotreenin vahvaksi osaksi omaa harjoittelua. Sitä kautta voimantuotto oli parantunut järkyttävästi ja myös selkäkivut hävinneet. Mustin keskivartalotreeni olikin sitten oma juttunsa. Aina seuraava liike seurasi toista ja työtä tehtiin 45s ja lepoa 30s.

Tämäkin treeni saadaan kokonaisuudessa itselle ja voin jakaa sitten teillekin muutaman hyvän hiihtäjän vatsalihasliikkeen.

Tehoa niissä ainakin oli, koska vatsassa tuntuu eilinen ponnistelu. 😀

Treeni oli kokonaisuudessaan mahtava alku ja sysäys tälle projektille. Liikkuvuus ja voima on paljon itseäkin puhuttanut aihe ja niillä on merkittävä rooli niin juoksu- kuin hiihtoharjoittelussakin. Itse asiassa, tuo eilinen setti olisi äärimmäisen hyvä kenelle tahansa  – vaikka ei hiihtäisi senttiäkään.

Joulukuussa jatkuu

Seuraavalla kerralla saadaan toivottavasti vetäistä jo sukset jalkaan ja päästään treenaamaan mestarin opissa ladulle.

Joulukuussa on luvassa alkuun suksitietoutta ja apua välineiden hankintaan, jota itse odotan kovasti. Tämän hetkinen suksipakettini on ollut käytössä jo useamman vuoden ja on hankittu aikoinaan keräilyeristä vähän sieltä ja täältä. Ei ole ehkä se paras setti itselle. Jo ruokapöytäkeskustelussa eilen treenin jälkeen tuli huomattua, että olemme hyvissä käsissä silläkin saralla. Mustilta löytyy jonkun verran tuota varustetietämystä ja -kokemusta, jota haluan hiihtovälineiden osalta itsekin kartuttaa lisää.

Sillä välin, kotitehtävien kimppuun!

xx Laura

*Yhteistyössä Finlandia-hiihto

Kuvat: Heidi Lehikoinen

Seuraa projektin etenemistä Instagramissa:

@finlandiahiihto

@samijauhojärvi

@norskinoora

@kirsihaaksluoto

@lauraenroth

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *