Hae
Juoksujalkaa

Testissä suomalainen luonnonkosmetiikkamerkki ATOPIK

Kuten lukijani tietävät, en enää lähde helpolla testailemaan uusia kosmetiikkamerkkejä. Ihoni reagoi helposti, vaikkakin tällä hetkellä tuntuu olevan rauhallinen vaihe. Blogista löytyy vanhoja tekstejä ihovaikeuksista, joita oli etenkin raskauden jälkeen.

Omalle iholleni pelastus ihovaikeuksista oli siirtyä mahdollisimman karsittuun ihonhoitoon oikeiden tuotteiden avulla. En usko, että olen yksin monen herkän, kuivan ja punoittavan ihoni kanssa, näin taitaa olla valtaosalla suomalaisista.

Atopik on suomalainen sertifioitu luonnonkosmetiikkamerkki, jota myydään vain apteekeissa. Tuotteet on kehitetty suomalaiselle herkälle iholle ja hoitavina raaka-aineina toimivat luomukaura ja luomumustikka. Merkin tuotteet ovat vegaanisia ja gluteenittomia ja valikoimasta löytyy tuotteita niin kasvojen kuin vartalonkin hoitoon.

Tänä syksynä Atopik lanseerasi uuden Balance-linjan, joka on suunniteltu herkälle sekaiholle sekä rasvoittuvalle iholle. Balance-linjasta löytyy neljä tuotetta tasapainottamaan rasvaisuuteen taipuvaista ihoa sekä paikallisesti käytettävä hoitovoide rosacealle. Rauhoittavat tuotteet sisältävät esimerkiksi ihon puolustuskykyä vahvistavia probiootteja ja prebiootteja.

Sain testiin Atopikin Balance tuotteiden lisäksi Sensitive -sarjan rauhoittavan seerumin*.

Atopik Balance Puhdistusvaahto

Rakastan puhdistusvaahtoja! Tämän olen tainnut todeta tällä moneen otteeseen. Viime aikoina olen tutustunut kasvojen puhdistuksessa öljyihin, jotka tuntuivat vaahtojen jälkeen todella oudoilta ja tuntui, että kasvoille jäi likaa.

Öljyt pidän kasvojenhoitorutiinissa mukana edelleen, sillä ne ovat olleet todella toimivia pintakuivalle iholle. Kuitenkin välillä on ihana pestä vaahdolla ja tämä tuote tuntuu turvalliselta, millä uskallan silloin tällöin kasvojani pestä. Vaahto jättää vaan niin puhtaan ja pehmeän tuntuisen ihon.

Tuote on tarkoitettu rasvoittuvalle iholle, jonka koen että ihoni on kesäisin. Talvella, ainakaan säännölliseen käyttöön en uskalla tätä ottaa, mutta silloin tällöin aion. 😉

Atopik Balance Rosacea Hoitovoide

Tämä oli tuote, miksi Atopikista alun perin kiinnostuin. Voide Rosacealle, joka olisi luonnonkosmetiikkaa! Hoitovoide rauhoittaa ihoa ja vähentää sen punoitusta. Voide myös puhdistaa, edesauttaa ihon uusiutumista sekä hillitsee ärsyyntynyttä ruusufinnialuetta.

Alkuun olin voiteen kanssa todella varovainen, ettei se vaan ärsyttäisi helposti reagoivia alueita ihollani. Vaikka ruusufinni on aikoinaan iholääkärillä todettu todennäköisimmäksi vaihtoehdoksi kasvoilla olevan ihottuman syyksi, en ole koskaan saanut siihen täyttä varmuutta. Hoitovoide on tuntunut käytössä hyvältä ja olen sitä käyttänyt päivittäin nyt jo muutamia viikkoja. Se ei ole ärsyttänyt ihoa vaan koen että sillä on todella ollut rauhoittava vaikutus, vaikka ruusufinni ei tällä hetkellä aktiivisena olekaan. Parhaaseen testiin voide pääsee varmasti jos ihottumaa jossain vaiheessa tulee. Vai onko niin, että tätä voidetta käyttämällä sitä ei enää tule?

Atopik Balance Tasapainottava Kasvovoide

Tasapainottavan kasvovoiteen tarkoituksena on hillitä talintuotantoa ja tuoda kasvoille riittävästi kosteutta. Voide on kevyt ja alkuun ajattelin, että tämä on itselle ehkä enemmän kesäkäyttöön soveltuva voide, talvisin ihoni on todella pintakuiva. Mutta kuinka kävikään, olen huomannut käyttäväni tätä päivittäin.

Voiteen koostumus on kevyt ja se imeytyy nopeasti kasvoille. Liekö syynä sitten se pintakuivuus, koska tuntuu, että kasvoni imevät tällä hetkellä kaiken tarjotun kosteuden ennätysajassa ja voin huoletta lotrailla seerumien ja rasvojen kanssa. Tasapainottava voide, joka toimii varmasti tosiaan ympäri vuoden ja 24h, kuten pakkauksessa todetaankin. Mainio tuote niille, jotka kärsivät rasvoittuvasta sekaihosta.

Atopik Sensitive Rauhoittava Hoitoseerumi

Tämä tuote on ollut löytö! Olen pitkään etsinyt sopivaa seerumia, joka ei ärsyttäisi ihoani. Uskon, että tämä on ratkaisu, sillä olen tätä nyt jo useita viikkoja käyttänyt, eikä mitään negatiivista vaikutusta ole tullut. Nykyään testit on tehtävä melko pitkällä aikajänteellä, enkä voi koko rutiinia yhdellä kertaa muuttaa. Tuotteita on testattava maltilla ja otettava yksitellen käyttöön, sillä jos jotain epämiellyttävää seuraisi, olisi aina poissulkemisen mahdollisuus. Tämä seerumi jää itselleni ehdottomasti käyttöön!

Kaikkia yllä olevia tuotteita yhdistää mieto tuoksu, kevyt koostumus ja miellyttävä tunne iholla. Mitä muuta voisi odottaa sarjalta, joiden teho perustuu kotimaisen luomukauran ja luonnonmustikan hoitaviin ominaisuuksiin? Tuotteet ovat helposti saatavilla apteekeista.

Testaamisen arvoinen tuotesarja!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Tuotteet saatu testiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *