Hae
Juoksujalkaa

Testissä New Balance HEAT -talvijuoksuasu

Vuosien mittaan on tullut testattua monia eri talvijuoksuun soveltuvia asuja. Itsellä on selvät suosikit olemassa, mutta nyt pääsin tutustumaan New Balancen HEAT sarjan trikoisiin sekä paitaan.* Vaikka lämpötilat eivät ole vielä montaa kertaa miinuksen puolella käyneetkään, HEAT -tuotteiden pitoaikaa on ollut jo paljon.

new balance heat

Näissä trikoissa ei ole monille talvijuoksutrikoille tyypillistä tuulenpitävää ja vettähylkivää etupaneelia vaan trikoot ovat kauttaaltaan hieman paksumpaa materiaalia. Niiden sisäosa on pehmeää harjattua materiaalia, mikä tuntuu miellyttävältä iholla. Nämä trikoot ovatkin hyvä vaihtoehto kylmemmille säille ja pakkaspäivän lenkeille, jolloin ei sada tai tuule kovaa. Nämä trikoot voikin ottaa syksyllä käyttöön jo heti kelien kylmetessä. Uskon, että näillä voisin juosta lähes -10 asteen lenkkeihin saakka.

Trikoot istuvat hyvin päällä, niissä on normaalin korkuinen vyötärö ja sen saa nauhoilla kiristettyä napakaksi. Trikoista käytän normaalisti s-kokoa, mutta näistä käytössäni on m-koko, mikä tuntuu sopivalta. Hätätilassa trikoiden alle saisi laitettua vielä ohuen kerraston talven tullen.

Trikoissa on hyvät taskut sivuilla, jotka pitävät niin avaimet kuin puhelimenkin napakasti mukana menossa. Itse käytän aina erillistä juoksuvyötä puhelimelle, mutta näitä taskuja testatessa, ne tuntuivat hyvin kelvollisilta, eivätkä tavarat pomppineet.

New Balance HEAT -sarjan juoksupaita on ihana! Itselleni tuli vahingon kautta testiin m-koko, minkä ajattelin olevan liian iso, mutta nyt sitä käytettyäni, se onkin ollut toimiva ratkaisu. Leikkaus on kuitenkin istuva ja paidan alle on saanut kylmemmillä keleillä lisättyä tarvittaessa kerroksia.

Nyt olen käyttänyt talvijuoksupaitaa vasta enemmänkin takin roolissa, mutta paita soveltuu tietysti kylmempinä pakkaspäivinä myös takin alle laitettavaksi. Paidassa ihanimmat yksityiskohdat ovat korkea kaulus sekä riittävän pitkät hihat ja helma. Hihoissa on vielä mahdollisuus kääntää ne sormille lisälämpöä tuomaan. Hauskana ykstyiskohtana on edessä oleva vetoketjullinen kengurutasku.

Olennaista sekä paidan että trikoiden toimivuudessa talvilenkeille on niiden tuoma lämpö ja hengittävyys. Lisäksi kunnon heijastimet takaavat näkyvyyden. Sekä trikoot että paita on varustettu hyvillä heijastimilla. Näissä ei kummassakaan ole tuulelta suojaavaa ominaisuutta, joten kylmällä tuulisella säällä etenkin paita tuntuu päästävän tuulta helposti läpi. Siinä vaiheessa se onkin suositeltavampaa siirtää takin alle lämpöä tuomaan.

Lämpöisiä kilsoja,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Saatu testiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *