Hae
Juoksujalkaa

Vahvaa mutta kevyttä tukea: New Balance Rubix

Sain testiin New Balancen 800-sarjan uudenlaista tukea tarjoavat Rubix -juoksukengät.* 800-sarja pitää sisällään tuetut ja vaimennetut kengät.

New balance rubix

Mielenkiintoinen uusi tuttavuus, erityisesti pronaatiotukea tarvitsevalle. Itse käytän pääosin neutraaleja kenkiä, eikä pronaatiotukeen ole varsinaisesti tarvetta, mutta testilenkit näillä kengillä ovat tuntuneet  tosi hyviltä. Se mikä itselleni kengissä on erityisen mielenkiintoisinta, on niiden keveys, vaikka tuki näissä onkin vahva. Ajatuksena oli käyttää näitä pidemmillä lenkeillä, mutta olen tähän mennessä juossut näillä kaikkea 5km ja 12 km väliltä.

Rubixin välipohja on uuden välipohjamateriaalin avulla saatu 32% kevyemmäksi kuin standardia välipohjamateriaalia käytettäessä.

  • Paino 255g
  • Drop 8 mm

istuvuus

Istuvuus on kengissä hyvä ja päällinen neulottu, saumaton ja siten hankaamaton. Olisin itse saanut valita näistä yhden pienemmän koon, sillä kuten aiemmin kirjoitin, olen kamppaillut oikean koon löytymisen kanssa. Ennen raskautta ja synnytystä koko oli New Balancelta 38, näiden aikana se kasvoi 39 ja on nyt taas palannut vanhaan 38. Nyt näissä kengissä koko olisi saanut olla ehdottomasti 38. Lesti tuntuu aavistuksen leveältä, mutta siihen voi osasyynä olla myös tuo aavistuksen väljä koko pituussuunnassa.

Pohja on sopivan jäykkä ja vakaa, mutta sen rakenteen ansiosta rullaava. Itse tykkään kenkien joustavuudesta ja monikäyttöisyydestä. Omat lenkit saattavat pitää tällä hetkellä sisällään kaikkea muutakin, fiiliksen mukaan. Välillä vastaan tulee portaita, välillä on mukava sprinttailla mäkiä, välillä tehdä lihaskuntoa. Rubixit ovat lunastaneet näissä yhdistelmätreeneissäkin paikkansa.

Käyttö

Koska päätarkoitus itselläni on Rubixien suhteen rauhalliset pidemmät lenkit, kokoero ei ole niin mittava, etteikö kengillä pystyisi juosta, mutta itse pidän napakan koon kengistä. En osta juoksukenkiä ”perinteisellä” ajatuksella, että varpaisiin pitää jäädä 1,5cm tilaa. Pidän siitä, kun juoksukengät istuvat jalkaan kuin sukka, eikä kärkeen jää juurikaan tilaa. Maratonia juostessa jätin kärkeen enemmän tilaa, sillä jalat turpoavat pitkän matkan aikana.

Rubixit sopivat erityisesti asvaltille tai tasoittuneelle hiekkatielle, sillä pohjan kuvioinnin vuoksi irtokivet ja kepit saattavat tarttua pohjaan kiinni. Tämän olen huomannut poluille eksyessä. Asvaltille ne soveltuvat parhaiten myös siksi, että niiden tuki ja vaimennus sopii kovaan alustaan parhaiten. Juoksuaskel säilyy vakaana, mutta askel rullaa mukavasti.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*kengät saatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *