Hae
Juoksujalkaa

Talvijuoksuvarusteiden yhteenveto

*Sisältää mainoslinkkejä

Ihanaa lumista tiistaita!

Eilen Instassa totesin, että olen viime viikkojen aikana saanut ihan hurjan määrän kyselyjä talvijuoksuun liittyen. Sattuneesta syystä on ajankohtainen aihe 🙂 ja tietysti sään lisäksi syynä taitaa olla se, että usealta joululahjalistalta löytyy liikunnallisia toiveita. Minähän mielelläni autan, koska aihe on lähellä ja tiedän, miten oikeat varusteet tekevät ympärivuotisesta ulkona liikkumisesta vaan niin paljon mukavampaa.

Päätinkin tehdä parin viime vuoden ajalta yhteenvetokoosteen aiemmista kirjoituksistani. Olen käynyt Vaikuttajamediaan siirtymisen jälkeen hurjan määrän läpi vanhoja blogitekstejä (olen nyt sivulla 18/32 :D) ja päivittänyt kuvia ja tietoja sinne oikein, jos ne eivät sivuston siirrossa olleet oikein siirtyneet. Lähes 700 tekstiä on tullut väännettyä ”blogiuran” aikana. Ottaen huomioon, että kirjoitustahtini on viikkotasolla maltillinen, se on aika paljon. 🙂

Toimin elokuusta 2017- 2018 elokuuhun Kari Traa brändilähettiläänä, joten halusin myös sitä kautta tuoda teille enemmän varustetietoisuutta omista kokemuksistani. Kuten tiedätte, merkki on lähellä sydäntäni ja on ollut jo kauan ennen lähettiläänä toimimista. Siksi moni suositus liittyy kyseiseen merkkiin ja siksi myös useimmat kysymykset, joita teiltä saan.

Nostan tähän parin viime vuoden aikana päivityksiä talvijuoksuvarusteiden suhteen.

kari traa talvijuoksu

https://juoksujalkaa.vaikuttajamedia.fi/2018/02/03/brandilahettilaan-tuotesuositus-talvijuoksu-hiihtoasu/

https://juoksujalkaa.vaikuttajamedia.fi/2018/01/31/brandilahettilaan-tuotesuositukset-juoksuhanskat/

https://juoksujalkaa.vaikuttajamedia.fi/2018/02/25/brandilahettilaan-tuotesuositus-sporttiliivit/

https://juoksujalkaa.vaikuttajamedia.fi/2018/03/09/brandilahettilaan-tuotesuositus-juoksuvaatteet/

Tämä viimeinen teksti käsittelee yleisesti juoksuvarusteita Kari Traalta, mutta sieltä löytyy Svala -kerrasto, joka on ihan ykkössuosikkini talven lenkeille. Instastoryssa suositelin myös ex-tempore Ulla sarjaa ja etenkin hipstereitä, jotka toimii mainiosti tuomassa lisälämpöä talvijuoksutrikoiden alla. Useinhan etuosa on trikoissa paneloitu tuulenpitävällä materiaalialla ja takaosa jätetty hengittäväksi. Välillä kunnon pakkaslenkissä/ hiihtäessä takalisto kaipaa lisälämpöä.

Teksti https://juoksujalkaa.vaikuttajamedia.fi/2017/10/05/kelien-armoilla/ käsittelee varustusta syksyn silloisilla kävellen tehdyillä vaunulenkeillä, jolloin oli välillä pakko vetäistä kumpparit ja sadetakki niskaan. 😀 Tekstin lopussa on tietoa mm. merinovillasta. Useimmiten Rose-merinovilla on aivan liian kuuma juoksuun/hiihtoon, se toimii oikeastaan parhaiten vasta n. -10 asteesta eteenpäin. Siis kun puhutaan hikiliikunnasta. Rauhallisemmissa treeneissä aivan ykkösasu syksystä kevääseen. Rosessa erinomaista on kuitenkin se, että se soveltuu mainiosti myös hikiliikuntaan. 

talvipukeutumisen periaatteet

Sitten pari vanhempaa tekstiä talvipukeutumiseen yleisesti.

https://juoksujalkaa.vaikuttajamedia.fi/2016/11/15/top-3-talvilenkkivarusteet/

https://juoksujalkaa.vaikuttajamedia.fi/2016/01/06/kerrospukeutuminen-lenkkeilijan-ykkosase-talven-pakkasia-vastaan/

Näissä voi olla linkkien ja mallien kanssa uudistumista.

talvijuoksukengät

Ja vielä pari tekstiä kenkiin liittyen. Yleensä olen juossut talvisin ihan normilenkkareilla. Jos on pakkasta ja keli ei ole sohjoinen/ liukas, mielestäni normijuoksukengät toimivat läpi talven. Säärystimet ja pitkät kompressiosukat tuovat lisälämpöä ja nilkat kannattaa suojata akillesjänteen takia. Olen myös huomannut, että jos nilkat ja pää ovat suojattu lämpimästi, koko tunne pysyy lenkillä lämpimänä. Tänä syksynä sain testiini kuitenkin ekat vedenpitävät lenkkarit, joilla voi oikeasti juosta, eivätkä ne tunnu liian kömpelöiltä. Nämä ovatkin olleet nyt lenkeillä jatkuvasti käytössä. Moni on kysellyt näistä ja kyseessä on hyvin On Running Cloudflow -tyyppiset juoksukengät ”talviversiona”.

https://juoksujalkaa.vaikuttajamedia.fi/2018/09/18/syyslenkit-pelastettu/

Peilijäällä ja aiemmin enemmän vaunujen kanssa juostessa nastat olivat myös toimiva ratkaisu.

https://juoksujalkaa.vaikuttajamedia.fi/2016/11/29/nastoilla-vai-ilman-tana-talvena-juostaan-lipsumatta/

Toivottavasti näistä linkeistä ja vinkeistä oli apua, autan toki mielelläni lisää, varustekeskustelu on parasta!

Kivaa viikon jatkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *