Hae
Juoksujalkaa

Mustin opissa osa 2: suksien valintaa ja tekniikkatreeniä

Torstaina päästiin vihdoin ladulle Finlandiahiihto-tiimin kanssa! Marraskuun voima- ja liikkuvuustreeneistä seuraava steppi oli suunnata suksiostoksille ja sitä kautta itse lajin kimppuun.

suksien valinta

Suuntasimme torstaina ensimmäisenä Intersport Valoon ja siellä päästiin kuulemaan Mustin ohjeita suksien valintaan. Itselle valikoitui Fischerin RCS luistelusukset, siteet, monot ja sauvat.* Finlandia-hiihdon Facebookista löytyy kuvattuna tuo pätkä suksien valinnasta sekä lisäksi Mustin treenivinkit niin vapaalle kuin perinteiselle hiihtotavalle. Kannattaa käydä ottamassa vinkit haltuun!

Sukset kantoon ja ladulle! Hyvä lämpö alle ja alkuun totuttelua uusiin välineisiin. Vaikka itsellä oli aiempi suksipaketti suht hyvä, näihin uusiin on selvä ero. Aluksi tuntui, että sukset olivat itselle jopa turhankin nopeat ja tasapainon löytämiseen meni vähän aikaa. Sitten kun rytmi löytyi, voi että ne tuntuvat hyvältä!

tekniikkatreeniä

Loivaa mäkeä tuli noustua torstaina moneen otteeseen; ilman sauvoja ja sauvojen kanssa. Samin vinkit oli tosi konkreettisia ja monta kertaa illan aikana tuli ahaa-elämyksiä. Vaikka itse olen hiihtänyt pienestä pitäen ja saanut jonkun verran tekniikkaopetustakin matkan varrella, tällä kertaa moni asia loksahti paikalleen. Niin kuokkatyylille kuin Wassbergillekin. Molempia tyylejä on tullut hiihdeltyä, mutta ekaa kertaa sain kunnolla kiinni Wassbergista. Pieniä muutoksia niin käsien kulman suhteen kuin vartalon painonsiirtonkin osalta, joilla oli suuria vaikutuksia.

Vatsalihaksissa tuntui jo ekan mäen jälkeen ja huomasin treeneistä seuraavina päivinä, että harvoin olen saanut millään vatsalihastreenillä lihaksia niin kipeäksi. 😀 Keskivartalosta se voima näköjään lähtee ja jotain tein siis ainakin oikein!

Lahdesta lähtiessä oli taas kaikkensa antanut, mutta onnellinen fiilis! Tämä on niin huippuprojekti, missä saadaan olla mukana. Kirsin kanssa autossa kotimatkalla juteltiin, että jotenkin nuo Mustin tapaamiset on niin kokonaisvaltaisia kertoja ja niistä haluaa saada kaiken irti. Aivan poikki niiden jälkeen ja samaan aikaan haluaa päästä testaamaan kaikkea opittua.

Joululoma osui hyvään saumaan, sillä olen päässyt jo kaksi kertaa ladulle! Heti perjantaina kävin hiihtelemässä kympin verran ja eilen iskän kanssa 12 kilsaa. Uusilla suksilla meno tuntuu lennokkaalta ja varmasti myös Mustin opeilla on osuutta asiaan. 😉 Tammikuussa jatketaan!

Nyt kone kiinni ja jouluaaton viettoon. Ihanaa, rentoa joulua kaikille! <3

xx Laura

Seuraa projektin etenemistä Instagramissa:

@finlandiahiihto

@samijauhojärvi

@norskinoora

@kirsihaaksluoto

@lauraenroth

*Suksipaketti saatu yhteistyöhintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *