Hae
Juoksujalkaa

Top 6 varustekysymykset

Saan paljon kysymyksiä varusteisiin liittyen. Suurin osa kysymyksistä tulee Instan directin kautta tai sähköpostitse, mikä on tosi kiva asia. Vielä enemmän ehkä toivoisin kysymyksiä kaikille avoimiksi blogiin tai suoraan kuvien alle, koska selvästi teillä pyörii hyvin samanlaisia hankintoja. 🙂 Mutta pääasia että vuorovaikutusta syntyy, oli kanava mikä tahansa – sehän tässä hommassa on parasta!
Nyt parin viime kuukauden ajan ovat toistuneet selkeästi tietyt kysymykset ja välillä on ollut hauskaa, kun kysymykset ovat olleet niin samanlaisia. Varustekysymykset on totta kai tosi vuodenaikariippuvaisia, joten voisin hyvin uusia tämän esim. kesällä. 🙂 Ajattelin nostaa yleisten kysymysten TOP 5 tänne blogin puolelle, mutta lopulta siitä tuli TOP 6, koska vielä viime viikkoina myös kahvakuula-kysymys alkoi nostaa päätään.

Top 6 Varustekysymykset

 

Mikä mittari on käytössä? Kokemukset Garmin vs. Suunto

Tämä on ollut viime aikoina ehdottomasti suosituin kysymys. Mulla on tällä hetkellä testikäytössä Suunto 9, johon olen ollut aivan älyttömän tyytyväinen. Kirjoitin kellosta mm. tässä tekstissä. Olen käyttänyt Suunnon kelloja jo vuosia, pitkään käytössä oli Ambit ja sen jälkeen Spartan, kunnes nyt tämä ysi.
Tämä mittari pitää sisällään kaiken itselleni tärkeän ja vähän päälle. Treenikäytön lisäksi tykkään seurata askeleita ja unta ja lisäksi kello miellyttää silmääni. Jos pitää väkisin joku miinuspuoli kellosta etsiä, se on kellotaulun paksuus, joka on haaste joidenkin hihojen kanssa ja korostuu eniten nyt talvella. Mittaria voisi käyttää myös hihojen päällä, mutta silloin pitäisi valjastaa myös sykevyö ja itse pidän eniten juuri siitä, että kello mittaa sykkeen ranteesta eikä erillistä vyötä tarvita. Mittari on tarkimmillaan vyön kanssa käytettynä, mutta omaan käyttöön riittää tällä hetkellä ns. suuntaa antavat luvut.
Paljon on kysytty myös mielipiteitä Suunnosta verrattuna Garminiin. Omistan myös Garmin Fenix 5S, josta tykkäsin myös valtavasti. Ominaisuudet on siinäkin kohdillaan ja kello ei ole kädessä niin järeä kuten Suunto, vaikka itse kellotaulussa ei juurikaan kokoeroa olekaan. Suurin kysymys itselläni onkin tähän liittyen ns. koulukuntaero eli olen tottunut käyttämään Suuntoa, käyttöjärjestelmän lisäksi treenien tallennuspaikkana toimiva Movescount on itselleni tuttu ja sitä kautta toimivampi. Onhan se myös kiva, kun kaikki treenit jo vuosien takaa löytyvät samasta osoitteesta. Tässä siis perusteet, miksi oikeasti voin sanoa, että kädessäni on tällä hetkellä paras kello!

Parhaat talvijuoksukengät

Itse välttelin pitkään nastakenkien hankintaa, kunnes muuan talvi herätti minutkin. Se oli nimittäin talvi, jolloin juoksin paljon vaunujen kanssa ja eihän siitä hommasta tullut yhtään mitään ilman nastoja. 😀 Sen lisäksi, että on jo ihan turvallisuustekijä, nastoilla on vaan superrentoa juosta ihan peilijäälläkin. Tätä en ollut uskonut ennen ensitestaamista! Siitä voi lukea täältä. Tähän asti olin lipsutellut lenkit joko tavallisilla lenkkareilla tai maastojuoksukengillä, jotka muuten toimivat sinällään lumessa hyvin, mutta liukkailla keleillä lenkit oli jätettävä väliin tai kärsittävä seuraavat päivät mm. kunnon lonkankoukistajakivuista varomisen takia.

Toiset talvijuoksukengät, jotka ovat nousseet tänä vuonna kärkisijoille ovat On Running Cloud Waterproof vedenkestävät juoksukengät, joista lisää täällä. Syksyn alkaessa nämä kengät lukittautuivat jalkaani ja ovat siellä pysyneet melko lailla kaikki muut lenkit paitsi nuo liukkaat. Näissä kengissä on ehdottomasti parasta juoksutuntuma, joka ei ole kolkko ja kömpelö vaan kevyt ja rullaavuus on hyvä. Lisäksi vedenpitävien kenkien plussana ehdottomasti se, että varpaat pysyvät lämpiminä kalvon vuoksi ja tietysti kuivina!

Suosikkikerrasto

Tämä kysymys korostui selvästi joulukuussa, jolloin kerrastokauppa käy varmasti kuumimmillaan. Toinen syy saattoi olla se, että vietin lähes koko joulukuun (työpäiviä lukuunottamatta :D) Kari Traan kerrastoissa ja kerrastot vilahtelivat Instan storeissa. Tässä mulla onkin antaa tosi selvä vastaus teille. Kahdella kerrastolla pääsee pitkälle: lämmin Kari Traa Rose ja Kari Traa Svala.
Klassikko Rose on 100% merinovillaa ja toimii aluskerrastona rauhallisemmassa menossa, mutta nousee arvoon arvaamattomaan kylmällä säällä, koska se hengittää hyvin ja pitää silti lämpimänä. Rose soveltuu siis mainiosti myös hikiliikuntaan, mutta on parhaimmillaan kylmemmällä kelillä. Huomaan olevani Rose -kerrasto päällä kotona ihan jatkuvasti, sen verran lämmin ja ihana se on päällä.
Svala sen sijaan on sekoitus DriRelease polyesteria ja villaa, joka toimii hikiliikunnassa säällä kuin säällä. Se lämmittää, mutta on niin hengittävä, ettei koskaan tunnu liian kuumalta. Näiden lisäksi käytän Kari Traa Ulla -malliston 100% merinovillaisia hipstereitä ja paitoja, caprit ovat seuraavana ostoslistalla.

Talvijuoksu-/hiihtoasu

Tämä on blogihistoriani varmasti kysytyin,  luetuin ja haetuin teksti. Ai että muuten rakastan Vaikuttajamedian sivuilla olevaa, toimivaa hakua, joka oikeasti löytää vanhat tekstit yhdellä hakusanalla! <3
Omat suurimmat kokemukset liittyvät tässäkin Kari Traan talvijuoksuasuun, joka oli aiemmin Ida, nykyään Tove/Torill. Ehdottomasti paras ja ainakin itsellä joka lenkillä niin juostessa kuin hiihtäessä käytössä. Asusta voi lukea lisää täältä.
Näiden lisäksi olen tykästynyt On Runningin juoksuhousuihin, joissa on tuulelta suojaava paneeli etuosassa ja jotka näkyvät tuolla kuvissa ylempänä. Nämä ovat olleet varmasti loppuvuoden käytetyimmät housut.
Juoksutrikoista vielä maininnan ansaitsee New Balancen talvijuoksutrikoot, joilla on paikkansa syksystä kevääseen kylmillä säillä, mutta nämä eivät ole trikoot, jotka laittaisin kovilla pakkasilla päälle. Esimerkiksi hiihtäessä tuuli iskee reisille sen verran kovemmin, että tuulipaneeleille on tarvetta, mutta taas juoksulenkeillä toimivat hyvin.

Kuulokkeet

Loppuvuodesta kyseltiin paljon myös kuulokkeista joita käytän. Olen testannut Plantronicsilta kolmet erilaiset kuulokkeet, joista ehdottomiksi ykkösiksi nousivat Plantronics Backbeat Fit 500, jotka katosivat multa muuton yhteydessä. Nyt käytössäni on Backbeat Fit 3100 nappikuulokkeet. Nämä ovat superhyvät, mutta tykkään käyttää enemmän lappukuulokkeita. Etenkin talvella ne tuovat lisälämpöä korville, pipo pysyy hyvin korvilla, sillä nappikuulokkeet nostavat koko ajan pipoa ylöspäin. Sisällä ja lämpimillä säillä napit toimii hyvin. Uskon, että tässäkin on koulukuntaeroja, jotkut vannovat nappien nimeen ja toiset lappujen. 🙂
Uutena juttuna testailen tällä hetkellä JBL Tune 600BTNC vastamelukuulokkeita ja ovat toimineet mainiosti. Istuvat hyvin päähän ja pitävät ulkopuoliset metelit poissa.

Minkä painoista kahvakuulaa käytän treenatessa?

Tämä nousi ekstrana mukaan, koska toistui joko yksittäisenä kysymyksenä tai osana muuta keskustelua. Itsellä on kotona 6, 8 ja 10 kg kuulat, joilla pärjää mainiosti. Salilla valikoimaa on tietysti enemmän, mutta yleisimmin käytän 8kg tai 10kg kuulaa. Välillä teen treenissä esim ekan sarjan 8kg kuulalla, seuraavat pari 10/12kg.
Omissa treeneissäni korostuu juoksua tukevat treenit ja yleisemmin teen ihan omalla kehonpainolla tai maltillisilla painoilla. Välillä on mukava haastaa tietysti isommilla painoilla, jolloin lihakset saavat uudenlaista ärsytystä, mutta pääosin mennään kestävyysvoimatyyppisillä treeneillä täällä. 🙂
Muutamia toiveita on tullut teiltä myös kahvakuula- ja/tai kuminauhatreeneille, joita onkin luvassa ihan tuota pikaa. 🙂
Jatketaan juttelua,
xx Laura
@juoksujalkaa Facebookissa
@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *