Hae
Juoksujalkaa

Uuden vuoden alussa

Toivottavasti teidän uusi vuosi vaihtui hyvin! Meillä meni rennoissa tunnelmissa pääosin kotona. Käytiin katsastamassa Espoon lasershow, joka meinasi ruuhkan takia kyllä jäädä kokonaan näkemättä. 😀

Lupasin palata mun vuodelle 2018 asettamiin tavoitteisiin ja juuri eilen katsottiin miehen kanssa molempien kirjaamia asioita tasan vuosi sitten ja tehtiin uudet myös tälle vuodelle.

vuoden 2018 tavoitteet ja toteutumat

Itsestä huolehtiminen ja ryhdin takaisin löytyminen. 🙂 Mua vähän naurattaa tää nyt jälkikäteen, mutta muistan mikä tunne mulla oli silloin viime vuoden ekana päivänä. Mamma-arki kävi välillä ryhdin päälle ja ehkä eniten mietitytti oman ajan ja liikunnan löytyminen säännölliseksi taas omaan elämään.

En tiedä, oliko suunta luonnollinen vai auttoiko asian ylös kirjaaminen, sillä vuoden myötä liikunta tuli osaksi arkea. Hassuinta tässä on se, että parhaiten olen päässyt rytmiin kiinni nyt, kun olen palannut töihin. Vaikka luulisi, että silloin liikunnalle jää vähemmän aikaa, se onkin kääntynyt niin päin, että suunnittelen ja sujautan treenit paremmin arkeen. Toisaalta ihan sama se on esimerkiksi töiden suhteen, mitä enemmän on hommaa, sitä paremmin niitä saa myös aikaiseksi.

Ryhtitavoitteen suhteen voin todeta, että se  täyttyi ja saa jäädä viime vuodelle. Uskon, että olen oman ryhtini löytänyt takaisin. 🙂

Tasapaino perheen yhteisen ajan ja oman ajan välille. Tämä sivuaa yllä olevaa ja vaikka mun oma aika onkin yleensä liikuntaa, on sitä muutakin ehtinyt tehdä. 🙂 Omat menot nykyään priorisoi kyllä ihan eri tavalla kuin aiemmin (=ennen lasta), ihan pienestä jutusta en perheen yhteistä aikaa jätä väliin.

Tämän tavoitteen haluan säilyttää nyt tulevanakin vuonna. Nykyään perheen yhteinen aika on pojan kasvun myötä monipuolistunut ja voidaan puuhata yhdessä jo vaikka mitä. Yhteistä tekemistä ja asioiden kokemista siis myös vuodelle 2019!

Enemmän aikaa parisuhteelle. Tätä olisi voinut olla enemmänkin ja nostan tämän yhdeksi vuoden 2019 päätavoitteeksi. Totta kai yhteisen ajan viettäminen on koko ajan helpompaa pojan kasvun myötä, mutta tykätään tehdä asioita koko perheen voimin. Sopivissa välein ihan kahdenkeskisellekin ajalle on tilausta. Tämä ei vuonna 2018 vielä toteutunut täysin. Perheen ja parisuhteen kannalta iso juttu oli elokuussa muutto omaan kotiin Espooseen. <3

Liikunta. Olen löytänyt tapani liikkua. Teen säännöllisesti noin tunnin treenisettejä, joissa yhdistyy molemmat liikuntarakkauteni; juoksu ja lihaskunto. Olen tykännyt tehdä noita yhdistelmätreenejä eniten ulkona, läpi vuoden, mutta läheinen Elixia on tarjonnut myös treeneille upeat puitteet. Hiihto, juoksu ja lihaskuntotreenit säilyvät omina ykkösinä tänäkin vuonna!

Totta kai, aika ajoin kaipaan kiireettömyyttä ja niitä pitkiä lenkkejä, joita maratonharjoittelu piti sisällään. Nykyään mietin, miten ihmeessä mulla on ikinä ollut aikaa joillekin kahden-kolmen tunnin pk-lenkeille!? Hah, no varmasti sekin on osaltaan priorisointikysymys, mutta itse en tällä hetkellä niistä enempää haaveile. En silti halua sanoa, etten enää ikinä juoksisi maratonia. 😉

Puolimaraton voisi olla tänäkin vuonna kiva. Vuonna 2018 se oli vanha tuttu HCR. Eikö nyt vähintään yksi puolikas kuulu joka vuoteen, joten kirjataan ylös!

Ystävät. Tähän olen melko tyytyväinen. Se alkoi konkretisoitumaan heti viime vuoden alusta ja vuoden aikana on tullut nähtyä ystäviä ja tehtyä paljon asioita heidän kanssaan. Pidän tämän listalla ehdottomasti edelleen ja olen iloinen, että jo tammikuulle on ihania juttuja sovittuna kalenteriin ystävien kanssa. Ystävien suhteen panostus laatuun, määrän sijaan on noussut yhdeksi kulmakiveksi ja siitä pidetään kiinni tulevanakin vuonna!

Blogi/ työ. Pari asiaa pitää nostaa tarkasteluun ihan erikseen. Vuoden 2018 projekteista kärkeen nousee ehdottomasti Kari Traa Urban Training -kiertue, joka saatiin viime vuonna  Heidin kanssa vetää kuudella paikkakunnalla. Toisena  Finlandiahiihto -proggis, joka jatkuu vielä helmikuun loppuun saakka.

Blogin siirtyminen Vaikuttajamedian alle oli yksi iso henkilökohtainen saavutus blogiin liittyen. Innolla odotan tulevan vuoden juttuja myös blogin kannalta! Viime vuonna asetin itselleni 2 kertaa viikossa kirjoitustahdin, joka on toteutunut hyvin. Päivätyön, blogin ja satunnaisten valmennusprojektien yhdistäminen vaatii välillä paljon, mutta antaa 1000000000 kertaa enemmän!!!!

Tässä vielä Instan kautta viime vuonna eniten tykkäyksiä saaneet 9 kuvaa.

Ihanaa alkanutta vuotta, tuokoon se meille kaikille ihania asioita! <3

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Karoliina kirjoitti:

    Olipa kiva katsaus viime vuoteen ja hyvänkuuloisia tavoitteita tälle vuodelle ❤️Nähdään pian! ?

    • juoksujalkaa kirjoitti:

      Kiitos! ? Näistä tulee kyllä hyvä fiilis, kun huomaa että onhan sitä paljon kaikenlaista mahtunut taas vuoteen ? Niin nähdään! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *