Hae
Juoksujalkaa

Suosikkitreenini!

Aikamoinen blogitauko vierähti. Täytyy palata kirjoittamaan jostain tutusta ja turvallisesta, että saa taas homman rullaamaan. 🙂

Kysyin Instassa noin viikko sitten teiltä, millaista sisältöä haluaisitte blogista lukea. Sieltä nousi teemat: arki, perhe, treenivarusteet, treenit, saliohjelma, treeniohjelmat ja hiihto. Näistä aiheista siis tulossa jatkossakin kirjoituksia.

suosikkitreenit

Aloitetaan treeneistä, koska mun tämän hetkiset suosikkitreenit eivät ole tainneet jäädä huomaamatta! Varsinkin Instassa seuranneet ovat varmasti nähneet, kuinka innoissaan olen nykyään noista juoksun ja lihaskunnon yhdistävistä tehokkaan napakoista treeneistä.

Tällaiset yhdistelmätreenit ovat tehokkaita kunnolle, mutta myös ajankäytön kannalta – perustreeni on tunnissa taputeltu. Toimivat niin kesällä kuin talvellakin ja ainakin mun mielestä parasta on liikkua ympäri vuoden ulkona mahdollisimman paljon!

Mikään uusi juttu tällainen harjoittelu ei mulle ole, oikeastaan olen aina treenannut näin. Ehkä se vaan korostuu eri tavalla, kun varsinaista ”juoksuohjelmaa”, pitkiä lenkkejä tai muutenkaan tavoitteellisuutta ei ole juoksun suhteen, vaikka siitä tykkäänkin ja sitä haluan tehdä. Monipuolisuus on kuitenkin valttia, sen nimeen olen aina vannonut.

Nämä yhdistelmätreenit muokkaantuvat helposti myös sen mukaan, miten paljon aikaa ja energiaa on käytössä. Joskus voin juosta alle 2 kilsaa tai 5 kilsaa, teen napakan (yleensä 6-8 liikkeen) lihaskuntotreenin ja juoksen takaisin kotiin. Joskus lenkin pituudeksi tulee 4 kilometriä, joskus 10 tai kaikkea siltä väliltä. Joskus teen treenin myös vaikka vasta vitosen tai kympin juoksulenkin päätteeksi. Täysin fiiliksen mukaan!

Yleisimmin ohjelmassa on koko kropan kehonpainotreeni, joskus vaan esimerkiksi core. Treenit soveltuvat niin ulkona kuin sisällä tehtäviksi ja useimmiten ilman minkäänlaista välinettä. Instasta löytyy #juoksujalkaatreenit, mistä toivottavasti saatte lisämotivaatiota omiin treeneihin!

reaaliajassa

Siinä vaiheessa kun huomasin, että näitä treenejä tallennetaan Instassa satoja kertoja, se lisäsi toki motivaatiota myös niiden kuvaamiseen ja suunnitteluun. Kuvan laatu ei tosin aina päätä huimaa, useimmiten videot on kuvattu pimeässä ja tosiaan siellä vesi-räntä-lumisateessa, kuten niitä oikeastikin teen. Lataan videot Instaan lähes reaaliajassa ja kuvaan liikkeet idealla ´kerralla purkkiin`. Arjen tehokkuutta tämäkin.

Parhainta koko hommassa (tietysti treenin jälkeisen fiiliksen lisäksi) on kuulla, että joku rehkii samoissa hommissa ja testailee näitä! Kuten joskus totesin, myös itsellä auttaa välillä ponkaisemaan ylös sohvalta, kun tietää että on mojova treeni suunniteltu ja jonka haluan myös teille jakaa. On aina mukava kuulla, mitä tykkäätte.

Kahvakuula- ja kuminauhatreenejä on toivottu ja vaikka pääpaino pysyy täysin ilman välineitä tehtävissä kuntopiireissä, tulossa lähiaikoina myös näitä!

Talvista viikonloppua,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat: Markku Lempinen

2 kommenttia

 1. Lottay kirjoitti:

  Pidän kyllä niistä sun räntäsadevideoista. Se on sitä todellista. Monesti olenkin saanut videoistasi inspiraation lähteä lenkille, oli keli mikä tahansa!

  • juoksujalkaa kirjoitti:

   Kiitos superpaljon kommentista! Ihan mahtavaa kuulla!
   Muutaman kerran oon miettinyt, että nyt ”ei ihan” osunu valotukset kohilleen, mutta liike näkyy ja sehän riittää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *