Hae
Juoksujalkaa

Maratonmuistoja

Olen tehnyt melkoista muokkaustyötä blogissa siitä lähtien, kun blogi muutti Vaikuttajamedian alle. Suuri osa kuvista ei siirtynyt vanhoista kirjoituksista ja muutenkin sisältöjen muokkaukset ovat olleet niin ja näin juurikin noissa alkupään teksteissä. Lähes 700 tekstin läpikäyminen on ollut melkoista puuhaa, vieläkin on reilu parisataa jäljellä, mutta pikku hiljaa…

Se mikä hommassa on ollut kivointa, on tietysti paluu blogin alkuvaiheille. En ollut edes muistanut puoliakaan mitä sitä on tullut tehtyä! En myöskään silloin ehkä ihan tajunnut, kuinka juoksuvoittoinen blogi oli alkujaan, sillä en ole itseäni koskaan juoksijana pitänytkään. Juoksujalkaa -nimi kun on kuvannut sitä, että elämässä on aina paljon meneillään, paljon muutenkin kuin juoksupoluilla. 😀 Juoksu näytteli kuitenkin isoa roolia blogissa siksi, että aikanaan innostuin ilmoittautumaan ihka ensimmäiselle maratonilleni.

Maratonit suomessa ja ulkomailla

Rautaveden maraton valikoitui ensimmäiseksi maratoniksi marraskuussa 2011. Paikkakuntaan ei ollut mitään aiempaa yhteyttä eikä muutenkaan mitään järkeä, se nyt sattui olemaan yksi loppuvuonna järjestettävistä maratoneista Suomessa ja melko siedettävän etäisyyden päässä. Siellä paineltiin motarin vartta pitkin räntäsateessa, suu hiekoitushiekkaa täynnä ja muutenkin melko old-school meiningeissä Kop-pankin numerolappu rinnassa 5h aikaan. Kuitenkin maalissa oli sellainen fiilis, että sehän oli aivan mukavaa puuhaa ja joskus olisi kiva koittaa vielä uudestaan.

Ja siitä se idea sitten lähti.

Seuraavana maratonina juoksin hyväntekeväisyysporukassa Helsingissä HCM:n elokuussa 2012 ja seuraavat pari taisivat olla Tukholmassa (2013 & 2014).

Parhaimmat maratonmuistot liittyvät itsellä Amsterdamiin (syksy 2014), jossa juoksin oman ennätykseni sekä Prahaan (kevät 2015), jossa maraton oli yksi ohjelmanumero loman keskellä.

Tukholma

Amsterdam

Praha

puolimaratonit

Ennen ja jälkeen sekä näissä väleissä puolimaratoneja on kertynyt parisenkymmentä vuodesta 2009. Pääkaupunkijuoksusta, Helsinki City Runilta sekä Marskin kierrokselta. Maratoneihin innostuttua vuodesta 2011 puolikkaat ovat toimineet itsellä lähinnä treeninä maratonia varten ja kivoina haasteina pitkin vuotta.

Kaksi kertaa olen joutunut jättää puolikkaan väliin. HCR, joskus aikoinaan, kun olin pahassa flunssassa ja Berliinin puolikkaan vuonna 2016 raskauden vuoksi. Silloin lopetin muutenkin juoksemisen jo muistaakseni raskausviikolla 14 tai 16. No se reissu otettiin sillä kertaa ainoastaan loman kannalta, mutta se jäi mieleen, että Berliinissä olisi kiva joskus juosta!

Mainittakooon vielä toinen ikuinen haave: New York maraton (en varmasti ole ainoa!), vaikka kokonaiset maratonit eivät lähitulevaisuuden tavoitteissa olekaan.

Yllä olevien juoksukokemusten lisäksi on mainittava Lidingöloppet syksyllä 2019. Yhtä aikaa ikimuistoiset, mutta erittäin haastavat 35 kilometriä huikeissa Lidingön maisemissa.

Ai että, mahtavia muistoja ja kokemuksia näiltä reissuilta!

Lidingöloppet

Viimeisin juoksu”kisa” itselläni on HCR viime keväältä ja tällä hetkellä kalenterissa ei olekaan mitään juoksutapahtumaa. Aika näyttää, mitä sinne vielä ilmestyy! 😉

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *