Hae
Juoksujalkaa

Joko riittää sairastelu?

Nyt ei voi kyllä sanoa, että pikku kevätflunssa iski. :/ Lähinnä vertaisin kokemusta 2016 vuonna sairastamaani influenssaan, ainoana erona se, että kuume ei ollut niin korkea. Mutta kuka muistaa silloisen kylkionnettomuuden? Yskin kylkiluuni mäsäksi ja taidetaan olla samassa tilanteessa jälleen! 😀

Oikeasti ei naurata, mutta olo on kuin jyrän alle olisi jäänyt tässä 1,5 viikon aikana. Ekaksi jyränä toimi pikkupotilas, jolta ei tuntunut energiaa puuttuvan 40 asteen kuumeessakaan ja itsellä silloisessa pikkuflunssassa oli kaikki työ pysyä perässä. Vasta sen jälkeen tauti iski oikein kunnolla mulle päälle ja seuraavat päivät menivät täysin sängynpohjalla. Tänään olin ekaa päivää testaamassa töissä ja yllättävän hyvin sujui, vaikka voimat onkin aivan loppu. Yskä on edelleen päällä, mutta lääkärin mukaan se voi kestää 2-3 viikkoakin.

Pakko muuten vielä täälläkin kiittää teiltä tulleista DM -tsemppi- ja vertaistukiviesteistä Instassa. <3 Monella on samanlaista kokemusta tämän kevään flunssan ja etenkin yskän suhteen, vaikka influenssaa ei olisikaan todettu. Sitkeässä tuntuu tauti istuvan ja hyvin samantyylisiä kokemuksia oli muillakin. Meillähän koko perheellä on influenssarokote, jonka olen päättänyt joka vuosi ottaa sen kerran sairastaneena. Saattaa toki olla, että tauti iski sitten lievempänä tai eri muodossa, kuka tietää.

Finlandia-hiihdolle hyvästit

Ikävin juttu tässä on se, että sunnuntain Finlandia-hiihdolle saa sanoa hyvästit. 🙁 Ei mitään jakoa sen suhteen ja tietenkään en millään mittarilla lähtisi myöskään riskeeraamaan. Sen verran hyvin lääkäri pelotteli jälkitautikattauksesta, jota on tarjolla, jos malttia paranteluun ei löydy. Tarjolla on kaikkea mukavaa keuhkoille; keuhkokuumetta ja keuhkoputkentulehdusta, joille sanon kyllä heti alkuunsa EI KIITOS.

Finlandiaan on tarkoitus kuitenkin lähteä aistimaan tunnelmaa paikan päälle. Meidän kolmen poppoosta myös Kirsi on sairaana, joten ainoastaan Noora iskee ladulle! Yritetään lähteä siis paikan päälle kannustamaan, ellei nyt jommankumman tauti ota takapakkia. Sormet ristiin!

Jännä homma tuon urheilun kanssa muutenkin, että mielestäni silloin tietää olevansa kunnolla kipeä, kun esimerkiksi lenkillelähtö ei käy pienesti edes mielessä. Joskus ns. perusflunssassa siinä loppupuolella alkaa jo haaveilla lenkkareista ja usein kaikki muiden treenipäivitykset Instassa houkuttelee (tai vähän jopa ärsyttää) niin paljon. Nyt olen lähinnä kaukaisesti selaillut muiden treenipäivityksiä ja hengästynyt pelkästä ajatuksesta. Juoksulenkki tai mikään muukaan treeni ei tunnu realistiselta vielä hetkeen. Kotona ala-yläkertaan kiipeäminen riittänee tässä vaiheessa. 😉

Heh, no mutta askel parempaan suuntaan on otettu ja työpäivästä selvitty. Toivottavasti tälle taudille saan sanoa lopulliset hyvästit!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *