Hae
Juoksujalkaa

Finlandiahiihto -projektin päätös

Marraskuussa alkanut Finlandiahiihto -projekti ei saanut aivan arvoistaan päätöstä, sillä itse kisaladulle pääsi meistä kolmesta ainoastaan yksi eli Noora.

Minä ja Kirsi jouduttiin pahan flunssahyökkäyksen alle jo pari viikkoa ennen kisaa ja vielä reilu viikko ennen starttia pidettiin toiveita yllä, että kyllähän flunssa nyt ehtii ohi mennä. Mutta eipä ehtinyt ja pahemmaksihan se vaan yltyi.

Joka tapauksessa, starttasimme Lahteen laittamaan Noora ladulle matkaan, sillä pakko oli päästä edes aistimaan tunnelmaa. Ja olihan sitä! Keli oli Lahdessa sunnuntaina mitä upein ja kisatunnelma virittynyt. Ai että teki mieli ladulle!! Tosin sen parin tunnin visiitin aikana (josta n. 30 minuuttia olimme ulkona) tuli melko nopeasti selväksi, että ei ollut kummallakaan mitään jakoa lähtöviivalle. Köhittiin vuorotellen menemään. 😀 Katsomon muutamat portaat riittivät nostamaan sykkeen tappiin eli siinä mielessä ei jäänyt mitään hampaankoloon.

Katsottiin 50 km vapaan kärkiryhmän lähtö sekä seuraavana Nooran ryhmän lähdön, söimme Messukeskuksessa lounaan ja tietysti pienet shoppailut päälle ja starttasimme takaisin kotiin.

Kotimatkalla seurattiin tulospalvelusta Nooran etenemistä ladulla ja täytyy sanoa, että kova mimmi väänsi hiihdon mahtavasti ja vielä hyvään aikaan! Ja hyvältä kuulemma tuntui. Huolto oli pelannut ja vapaan ladut olivat olleet odotettua paremmassa kunnossa. Meillä oli etävalmennusyhteys myös suoraan Seefeldiin, Musti lähetti tsempit niin kisaajille kuin kannustajille suoraan studiosta ja vielä jälkipuinnit käytiin hiihdon jälkeen.

Kyllähän tästä luonnollisesti jäi tunne, että ensi vuonna mukaan ja paremmalla onnella, jos pääsisi ihan sinne lähtöviivalle asti! 😉

Ihana ihana projekti, josta jäi paljon käteen!

Vaikka kevättä ja kuivia juoksuasvaltteja täältä sohvan perukoilta jo kovasti odottelen, toiveena olisi silti päästä vielä jatkamaan hyvää hiihtokautta. Viime talvena hiihtelin kevätauringossa vielä huhtikuussa, mutta taitaa olla tänä vuonna vain kaukainen toive.

Miten siellä, jatkuuko hiihtokausi vielä vai saako se väistyä jo muiden lajien tieltä?

Kivaa tiistaita,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Kyllä se hiihtokausi taitaa Pohjanmaan lakeuksillakin olla ohi. Meillä osuu etelän reissu sopivasti tähän rospuutto jaksoon ja odotan/ oletan että kotiin palatessa täälläkin olisi jo sulaa asfalttia näkyvissä.

  • juoksujalkaa kirjoitti:

   No näin mä oon vähän sieltä suunnalta kuulostellut. Harmi, koska me ollaan viikon päästä tulossa ja haaveilin jo viime talven tapaan järven jäällä hiihtelystä. Mutta ei taida tosiaan onnistua 🙁

   Ihanaa etelän reissua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *