Hae
Juoksujalkaa

New Balancen kevätuutuudet

Ajattelin kootusti esitellä, mitä kevään New Balancen uutuuskenkiä mulla on tällä hetkellä testissä*. Mukana on ikisuosikkeja, vanhoja tuttuja, mutta myös yhdet täysin uudet tossut neutraalisti askeltavalle. Kaikilla olen ehtinyt jo juosta lenkkejä melko kattavasti ja näin teenkin aina ennen kuin kirjoitan kokemuksiani.  Tässä lyhyesti, mihin tarkoitukseen mielestäni toimivat parhaiten.

New Balance Fresh Foam 1080 v9 on ehdottomasti ikisuosikkini ja vakio lenkkarikaapissa. Olen pudonnut laskuista, monennetko kengät mulla on näistä jo käytössä. Nämä ovat vaan yksinkertaisesti tällä hetkellä toimivimmat kengät omille lenkeilleni, jotka kuluvat nyt pääosin raskauden vuoksi kävely-juoksu vuorotteluyhdistelmällä, mutta jo aiemmillakin lenkeillä. Ihanan pehmeät, joustavat ja jalkoja suojelevat pk-tossut, jotka eivät ole liian raskaat ja kömpelöt jalassa. Nämä eivät turhaan ole yhdet New Balancen suosituimmista!

Uudessa versiossa ilahdutti eniten kannan uusi muotoilu ja istuvuus, joka oli ainakin omaan jalkaani toivottu muutos. Nämä ovat kengät, joissa aloitteleva juoksija voi huoletta lisäillä kilometrejä ja kokeneempi juoksija singahtaa lenkkarikaupoilta suoraan pitkälle lenkille.

 • 8mm drop
 • 254 g

New Balance Fresh Foam 890v7 toiset aiemmat suosikkini myös, mutta huomattavasti yllä olevia kevyempitekoisemmat kengät. Kevyet, vaimennetut kengät, mutta en suosittelisi ihan aloittelijalle ainoiksi kengiksi. Vaihtoehtoiseksi esimerkiksi yllä olevan kanssa mainiot! Toisaalta aktiivisempi juoksija saa näistä tossuista kevyen, mutta vaimennetun lenkkikaverin.

Tänä keväänä väri oli aivan ihana ja se suoraan sanottuna vei testeissä suurimman huomioni, sillä olen malttanut käydä näillä ulkona vasta kaksi kertaa aurinkoisella säällä lenkillä. 😀 Sisätreeneissä ovat toimineet erinomaisesti ja täysin hengittävä päällinen on puoltanut myös sisäkäyttöä. Toki nythän kevät ja kesä on vasta aluillaan ja nämä kengät tullaan näkemään jalassani moneen otteeseen!

 • 6mm drop
 • 158 g

New Balance Fresh Foam Zante Pursuit on itselleni tällaisenaan uusi tuttavuus. Vanhoista Zanteista on ollut käytössäni useammat ja olen niitä usein hehkuttanutkin suosikkikenkinäni monipuolisuuden takia. Tänä vuonna New Balance on tuonut Zanteista useamman eri version ja Pursuitissa on kyllä tunnistettavissa paljon Zantejen hyviä puolia, mainitakseni nyt vaikka yhden olennaisen eli mukavuuden jalassa.

Zante Pursuit on äärimmäisen kevyt ja talvikeleillä, jolloin kenkiä ensi kertoja testailin, jopa hieman liiankin kevyt. Jo ihan lämpöisyydeltään. Päällinen on täysin kudottu ja siten todella hengittävä ja tuskin maltan odottaa, että pääsen testailemaan näitä kunnon kesäkeleillä. Päällinen joustaa ja mukautuu jalkaan hyvin, samoin kuin kengän muutenkin sukkamainen rakenne. Kudottu materiaali tekee myös sen, että se ei hankaa tai hierrä varmasti kuumallakaan kelillä jalan hikoillessa. Nämä ovat kengät, jotka jalassa voisin mielellään lähteä kaupunkilomalle kuumassa kelissä talsimaan.

Mielestäni toimivat parhaiten kokeneemmalla juoksijalla vauhdikkaammilla lenkeillä tai tekniikkatreeneissä. Pohjan pitävyys yllätti positiivisesti myös silloin talvikeleillä, vaikka pohjasta saa alkuun hieman ”heppoisen” tuntuman. Vaikka kengät ovat höyhenenkevyet, ne ovat silti pehmoiset Fresh Foam materiaalin ansiosta. Sopivammat jo pidempään juosseelle tai pikaisille pyrähdyksille.

 • 6mm drop
 • 173g

New Balance 1500T2 on tuttu viime vuodelta, jolloin ihastuin malliin täysin. Viime vuoden musta väri sai rinnalleen tänä vuonna ihanan valkoisen. Kyseessä ovat maltillisesti tuetut kisakengät, joissa on kevyt pronaatiotuki ja pieni kiertojäykiste, jotka tuovat vakautta kepeään kenkään.

Sopivat mielestäni aktiiviselle juoksijalle vauhdikkaaseen menoon ja kisakäyttöön. Itse voisin näillä juosta korkeintaan puolimaratonin, nopea aktiivijuoksija varmasti myös maratonin. Lyhyemmille, kympin matkoille täydelliset.

Ja tuo BOA -kiinnitys. Sitä näppärämpää ei vain yksinkertaisesti olekaan, kuten jo viime vuonna totesin!

 • 6mm drop
 • 200 g

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Kengät saatu testiin.

4 kommenttia

 1. Tarja kirjoitti:

  Hei,
  Osaatko sanoa jos vaihtaa näihin 10 mm dropin kengistä (Nike Pegasus) , onko iso ero?

  Entä mitä näistä suosittelit ns. kävelykengiksi (vai suositteletko mitään?), itsekin olen tällä hetkellä raskaana, ja siitä syystä juoksu on nyt tauolla. Pegasus toimi hyvin juoksussa, mutta kävelyssä ei nyt tunnu toimivan. Hakusessa siis hyvä kävelykenkä raskausaikaan. Lenkkeiltyä tulee kohtuu paljon viikossa kuitenkin.

 2. juoksujalkaa kirjoitti:

  Moikka! Mä oon tykännyt kovasti kävellä noilla 1080. Kevyet, mutta tosi joustavat ja etenkin kun raskaudessa tulee painoa niin vaimennusta myös riittävästi. Nämä ovat toimineet mulla jo ekassa raskaudessa hyvin ja sitten myös vaunulenkeillä synnytyksen jälkeen. Olen tykännyt myös ns. ekoina kenkinä, sitten kun hölkkäilyn aika taas on. Voin kyllä suositella! Pegasuksista mulla on valitettavasti tosi monen vuoden ajalta kokemusta, joten en pysty nyt tämän hetkiseen malliin verrata. Ihanaa raskausaikaa sinne! 🙂

 3. skomula kirjoitti:

  Hei, mä olen vaihtanut Pegasus 32 –> 890v6. NB 890 on napakampi kuin Pegasus, mistä itse pidän siinä. Pitkillä matkoilla voisi olla hieman enemmän vaimennusta. Puolimaran olen niillä juossut, mutta lopussa alkoi tuntua liian kovalta.
  Dropin muutoskokemuksia: minulla ei ainakaan tuo dropin muutos (10mm -> 6mm) tuntunut silloin missään. Zero-drop kenkään (Altra Torin 3.5) siirtyminen sen sijaan veti pohkeet aluksi jumiin, mutta n. parin kuukauden kevyen juoksun kanssa siihenkin tottui. Mulla zero-drop kengän käyttö vei juoksun askellusta yleisesti rullaavampaan suuntaan myös sellaisella kengällä missä droppia on enemmän. Itsellä ei ole ollut ongelmia käyttää eri dropeilla olevia kenkiä, kunhan kengät saa ensin ajettua kunnolla sisään.

  • juoksujalkaa kirjoitti:

   Kiitos kommentista! Itsellä toimii sama, jopa tekee vain hyvää juosta erilaisilla kengillä, kunhan ajaa sisään ja lesti muuten istuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *