Hae
Juoksujalkaa

Kuukauden valinnat: Zuii itseruskettavat ja Jolie Box

Keväällä ja viimeistään näin toukokuussa alkaa kummasti kaivata väriä ja päivetystä ihon pintaan. Pahin paikka on keväällä ajankohtainen bikineiden sovitus ja ylipäätään tilanne, kun hihat ja lahkeet alkavat pikku hiljaa lyhentyä. Miten valkoiselta ja kuivalta oma iho näyttääkään! Onko se nyt toisaalta ihme, kun se on ollut vuorattuna koko pimeän puolivuotta ja ylikin. Itseä hiukan kauhistutti reissulla eka allaskerta, kun pitää ns. kylmiltään vetäistä itsensä auringon alle bikineissä. 😀

Zuii on kehittänyt luomusertifioidun ja vegaanisen itseruskettavien tuotteiden sarjan. Kaikki sarjan tuotteet antavat ihon kosteustasapainolle extraboostia ja luovat iholle kauniin ja aidon rusketuksen, ilman auringon haittatekijöitä, oransseja vivahteita tai keinotekoisia väriaineita.

Nyt raskaana ollessa on hiukan haastavaa itseruskettavien käyttö ja kysyinkin asiaa, saadessani Zuiin tuotteita testiin. Vastaus oli hyvin ympäripyöreä ja toki ymmärränkin sen; asiasta kannattaa jutella lääkärin kanssa. ”Itseruskettavissa ei käytetä kovaa kemiaa, kuten esim. hiusväreissä ja Zuiin kohdalla ainesosat ovat alusta loppuun luonnollisia ja huolella valittuja. ”

Ihan HUS:n sivuilta löytyvä suositus itseruskettavien käytöstä kuuluu näin:

”Itseruskettavia ihovoiteita voi halutessa käyttää pienille alueille (esim. kasvoille). Valmisteiden sisältämää dihydroksiasetonia (DHA) esiintyy kasveissa ja eläimissä sekä ihmisessä sokeriaineenvaihdunnan tuotteena, mutta sen vaikutuksia sikiön kehitykseen ei ole erikseen tutkittu. Lisäksi valmisteet voivat sisältää muitakin aineita, joiden vaikutuksista sikiöön ei ole tutkittua tietoa. Siksi laajojen ihoalueiden toistuvaa käsittelyä on syytä välttää.”

Oma valintani on ollutkin tässä nyt sitten pitäytyä tuotteiden käytöstä ja odotella aikaa, jolloin omat kosmetiikkakäytökseni eivät vaikuta toiseen henkilöön. 🙂

Reissua ja kesää silmällä pitäen luin tietoa myös samalta HUS:n sivulta aurinkovoiteisiin liittyen:

”Aurinkovoiteita voi raskauden aikana käyttää kohtuudella esimerkiksi kasvoille, mutta toistuvaa käyttöä laajoille ihoalueille kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää. Kemiallisia suoja-aineita sisältävissä aurinkovoiteissa voi esiintyä aineita, joiden on koe-olosuhteissa osoitettu omaavan estrogeenin kaltaista aktiivisuutta (esim. oktyylimetoksisinnamaatti, OMC), ja näitä aineita voi imeytyä ihon läpi erityisesti, kun käsitellään laajoja ihoalueita. Raskauden aikana kannattaa suosia voiteita, joiden suoja perustuu fysikaaliseen suojaan (titaanidioksidi tai sinkkioksidi sisältävät voiteet). Nämä ovat yleensä lapsille tarkoitettuja aurinkovoiteita. Fysikaalisia suojia sisältävät aurinkovoiteet ovat todennäköisesti paremmin testattuja ja niissä on usein vähemmän kemiallisia suoja-aineita. Vaatesuoja on hyvä aina muistaa.”

Itsellä oli reissussa käytössä apteekin fysikaaliset aurinkorasvat ja käytin koko viikon ajan 30 ja 50 suojakertoimisia ja näillä aion jatkaa kesän läpi.

zuii itseruskettavat

Vartalolle:

vartalovoide sopii käytettäväksi vartalovoiteen sijasta. Se antaa asteittaisen päivetyksen iholle.

Kasvoille:

kasvovesi antaa kevyellä, geelimäisellä koostumuksellaan luonnollisen päivetyksen tukkimatta ihohuokosia.

vaahto antaa iholle välittömästi upean rusketuksen ilman aurinkoa, jopa 7-10 päiväksi

aurinkopuuterilla saa muotoa ja hehkua kasvoille ja vartalolle tukkimatta ihohuokosia. Talkiton koostumus.

Vaikka itse en nyt tässä tilanteessa laajaa testiä olekaan tuotteista tehnyt, haluan vinkata teille tästä uudesta Zuiin itseruskettavien tuotteiden sarjasta.

Ennen itseruskettavien käyttöä on aina tärkeää kuoria ja kosteuttaa iho hyvin, jotta vältytään laikukkaalta lopputulokselta. Tämä toimii mieletäni ihan normaalinkin päivetyksenkin kanssa. Hyvin hoidettu iho päivettyy kauniimmin. Zuiilta löytyy kuorintaan lisäksi kätevä kuorintakinnas ja itseruskettavan levitystä helpottaa oma levityskinnas.

jolie box

Esittelen tässä yhteydessä myös huhtikuun  Jolie Boxin hieman takajättöisesti, sillä juuri ilmestyi myös toukokuun boxi. Avaan sen sisällön hieman myöhemmin.

Huhtikuun laatikosta nimittäin löytyi sopivasti kasvoille tarkoitettu Zuiin itseruskettava vaahto sekä Neal´s Yardin kuorintavoide. Kuorintavoidetta olenkin käyttänyt jo muutamaan otteeseen ja tykännyt valtavasti. Samalta sarjalta olen hankkinut muuten raskausaikaan ihanan öljyn/ vahan. Molemmille tuotteille 5 tähteä.

Jolie Box on itselläni nyt tutustuttavana. Boxi ilmestyy kerran kuukaudessa ja sisältää tarkasti valikoituja luonnonkosmetiikan tuotteita. Se onkin helppo tapa tutustua luonnonkosmetiikkaan. Jolie box sisältää kuukausittain ajankohtaiseen teemaan liittyvät 4-6 kosmetiikkatuotetta, joista osa on matka- tai näytekokoja ja joka kuukausi paketti sisältää  vähintään kaksi normaalikokoista tuotetta. Tuotteet on valittu niin, että ne sopivat kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille.

Mielestäni ihan huippu lahjaidea! 🙂

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Zuiin tuotteet ja Jolie Box saatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *