Hae
Juoksujalkaa

Juoksu telakalla

Ihan ekaksi: VALTAVASTI ONNEA SUOMEN JÄÄKIEKKOJOUKKUEELLE!! Olihan hurja matsi! Tai mun mielestä ihan jokainen ottelu oli tässä MM-turnauksessa, tuo viimeinen oli kirsikka kakun päällä. Ihan mahtava juttu ja lämmittää kyllä kovasti tällaisen ikuisen lätkäfanin mieltä! <3

Sitten itse blogin aiheeseen. Multa on kyselty, vieläkö juoksu kuuluu tässä vaiheessa raskautta kuvioihin. Juoksu on ollut telakalla nyt jo muutaman viikon. Viime raskaudessa jouduin jättää juoksun  raskausviikolla 14, koska se ei enää tuntunut hyvältä. Vatsa pomppi ja muutenkin tuntui ahdistavalta. Tässä raskaudessa ainoa ongelma on oikeastaan ollut korkea syke, lähes alusta asti.  Minkäänlaista muuta ikävää tunnetta ei ole vieläkään.

Juoksu jäi kuitenkin pois ihan vaan huvin ja varmuuden vuoksi raskausviikolla 20.

Jo pitkän aikaa ennen tuota lenkit olivat toki kävelyn ja hölkän vuorottelua ja esim. mäet kävelin korkean sykkeen vuoksi. Näin ne raskaudet ovat kuitenkin erilaisia. Tälläkin hetkellä on tunne, että juoksu ei tuntuisi yhtään pahalta, en vaan sitä halua enää tehdä, koska miksi tekisin? On paljon muitakin liikuntamuotoja, joita voi harrastaa koko raskauden läpi, ilman tuota kovaa iskutusta. Juoksu on ilman raskauttakin riittävän kova laji keholle, joten rakkaan harrastuksen pariin pääsen kyllä taas sitten kun on sen aika.

Tässä raskaudessa ei oikeastaan edes tunnu ”juoksuikävää”, olen saanut tehtyä niin mukavasti muuta liikuntaa. Oikeastaan muistin koko juoksuasian viikonloppuna, kun tajusin, että alun perin munhan oli tarkoitus osallistua Naisten kympille! 😀 Sen sijaan seurasin juoksutunnelmaa somen kautta ja erityisesti iloitsin Me Naisten Mimmit liikkuu ja lepää Kymppikerhon juoksusaavutuksista! Projekti tuli viikko sitten päätökseen ja täytyy kyllä sanoa, että se oli ihan älyttömän kiva 8 viikkoinen.

Juoksulle korvaavia lajeja

Tämän hetken suosikkeja ovat kävelylenkit, porrastreenit, kuminauhalla ja kehonpainolla tehtävät kuntopiirit. Viimeisimpänä mun raskausliikuntalistaan tuli lisättyä äitiyspilates, johon kävin tutustumassa  Suhk Mamassa. Ensimmäinen tunti oli viime viikon maanantaina ja vielä ennen kesää tulee ainakin pari kertaa käytyä. Äitiyspilates järjestetään Suhk Mamassa pienryhmälle ja siihen voi osallistua millä tahansa raskausviikolla. Ihan paras tunti, voimaa ja liikkuvutta äitiysfysioterapiaan erikoistuneen asiantuntijan opissa.

Olen aina tykännyt treenivälineenä kumppareista, mutta etenkin tällä hetkellä ne ovat nousseet oikein aktiivikäyttöön. Instaan on tulossa myöhemmin tänään kuminauhatreeni koko vartalolle, käy poimimassa sieltä talteen tai selaile kaikkia treenejä tagin #juoksujalkaatreenit alta.

Mahtavaa alkanutta viikkoa!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *