Hae
Juoksujalkaa

On Running kevään testikengät

Kevään juoksukenkien esittely saa jatkoa. On Running -merkiltä saapui neljät kengät, joista kahdet oli itselleni aiemmin tutut ja kahdet täysin uudet juoksukengät*. Nyt on tullut aika esitellä ne.

Ensimmäisenä esitelty malli on itselleni kaikista tutuin ja pidetyin, joten tässä tekstissä peilaan vähän muita kenkiä niihin.

on running cloudflow

On Running Cloudflow on ehdottomasti suosikkini merkiltä ja kengät, jotka alunperin koukutti mut näiden kenkien maailmaan. Aiemman testiraportin voi lukea täältä. Tämän jälkeen kaappiini on ilmestynyt useammatkin Cloudflowt ja yhdet olen saanut jopa täysin  puhkikulutettua. Täytyy sanoa, että se vaatii paljon käyttökertoja se!

Pidän Cloudflow -mallissa eniten niiden monikäyttöisyydestä ja siitä, että ne vain yksinkertaisesti sopivat täydellisesti omille lenkeilleni sekä istuvat jalkaan.

Kuten aiemmassa tekstissäni kerroin, Cloudflow -juoksukengät ovat kehitetty aikanaan perustajansa akillesongelmien kautta. Pohjan rakenne on ottanut mallia puutarhaletkuista, joiden pohjalta perustaja hahmotteli kenkien rullaavaa ajatusta suojelemaan omia jalkojaan. Olen myös kuullut monelta taholta näiden olleen jalkavaivoista kärsineille ykkösvalinta. Kengät tuntuvat hyvältä juostessa ja rullaavan vaikutuksen huomaa käytössä.

 • 6 mm
 • 190 g

on running cloudace

On Running Cloudace oli minulle uusi tuttavuus ja heti alkuun tuntuma jalassa oli huomattavasti jämäkämpi kuin yllä olevalla. Cloudacet ovat äärimmäisen vakaat ja tuetut kengät, mutta nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan hidasta vauhtia. Näissä kengissä jalalla on jotenkin suojattu olo, myös ihan päällisen napakkuuden ja kumisten kärkisuojusten vuoksi. Pari ensimmäistä lenkkiä päällinen tuntui jopa vähän liian jämäkältä ja kovalta, mutta se on käytön myötä hieman pehmentynyt, joka on tässä tapauksessa pelkästään positiivinen asia. Kengillä on pärjännyt hyvin kylmemmilläkin lenkeillä ja aloitinkin näiden testailut pakkassäissä.

Ovat olleet käytössäni kuitenkin lähinnä kävelylenkeillä testijuoksulenkkien jälkeen, sillä yllä olevat vaan eksyvät jalkaani useammin. Ovat myös jonkun verran painavammat kengät ja sopivat myös raskastekoisemmille juoksijoille. Jos tarvitset enemmän vakautta ja tukea, valinta saattaa olla Cloudacet Cloudflown sijaan.

 • 7 mm
 • 267 g

on running cloudswift

On Running Cloudswift on niin ikään itselleni uusi tuttavuus, mutta ihan mahtava sellainen! Kevyt, kepeä ja rullaava, mutta riittävän suojaava jaloille. Tässä on ehdottomasti uusi suosikkini ensin esiteltyjen rinnalle.  Hieman maltillisempi droppi ja painoltaan asteen raskaampi, mutta hieman jopa yllätyin, että ovat Cloudflowta painavemmat. Pakko sanoa, että juoksutuntuma on jopa kepeämpi! Cloudswifteissa on todella hengittävä päällinen ja pidän myös kovasti niiden ulkonäöstä.

 • 7 mm
 • 240g

Cloudswiftit sopivat mielestäni myös todella monipuoliseen käyttöön lenkkien lisäksi myös muuhun liikuntaan, joten siksipä niihin heti tykästyinkin.

on running cloud x

On Running Cloud X ovat kengät, joissa onnistuu mainiosti juoksun ja treenien yhdistely. Täydelliset kengät siis juuri tällä hetkellä minulle. Näitä olen testannut aiemminkin ja ne ovat löytäneet suosikkipaikkansa sisätreeneissä. Jostain syystä pidän näistä eniten sisällä, mikä ei johdu pelkästään valkoisesta väristä.  🙂

Ihanan kevyet, taipuisat kengät, jotka antavat sopivasti periksi treenin aikana ja antavat jalan liikkua luonnollisesti. Tänä keväänä testiin tullut väri on tehnyt sen, että olen suunnitellut näissä viilettäväni enemmän kesällä myös vapaa-ajalla, sillä ne tuntuvat jalassa todella mukavilta. Nämä on myös helppo pakata reissuun mukaan keveyden ja monikäyttöisyyden vuoksi.

 • 6 mm
 • 185 g

Kaiken kaikkiaan On Running kengät toimivat parhaiten, jos juokset pääosin asvaltilla tai kovalla alustalla. Maastojuoksuun yllä olevat mallit eivät ole ihanteellisimpia, koska pohjan putkimainen rakenne tekee sen, että kiviä ja käpyjä saattaa tarttua pohjaan. Näistä olen paljon saanut kommenttejakin.

Itse valitsen kengät kuitenkin aina reitin mukaan ja näiden kenkien ehdoton etu on niiden rullaava, jalkoja suojeleva ja eteenpäin vievä rakenne nimenomaan kovalla alustalla, jolloin jalkoja pitää eniten suojata.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Kengät saatu testiin.

4 kommenttia

 1. Sari kirjoitti:

  Mistä noita juoksukenkiä saa ostettua ?! Vai onko vain netin kautta saatavana ?! Ite kun tykkään ensin kokeilla kenkiä kaupassa ennen ostamista.

  • juoksujalkaa kirjoitti:

   Heippa! Sen tiedän 100% varmuudella, että Stockmannilta ainakin löytyy tosi hyvä valikoima On Running kenkiä.

 2. Jussi kirjoitti:

  Osaatko antaa arviota koosta, onko Eur koko ns juurikin oikea vai valitsetko puolinumeroa isomman vai pienemmän kuin normisti?

  • juoksujalkaa kirjoitti:

   Moi! On Runningin nettisivuilta löytyy tosi hyvä koko-opas, sieltä jokaisen kengän osalta kokojen alta size guide. Tämän avulla moni seuraaja saanut just nappikoon valittua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *