Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

Koti juhannuskuntoon – heti juhannuksen jälkeen

Kaupallinen yhteistyö: Stella Kotipalvelut

Juhannussiivous on perinne, joka ainakin itsellä on kulkenut kodista toiseen! Se on sellainen kokonaisvaltainen siivous, jolloin koti laitetaan tiptop juhannuskuntoon. Jossain vaiheessa se piti sisällään kaappien siivouksesta lähtien kaikkien paikkojen läpikäynnin katosta lattiaan. Tämä tapa on selvästi periytynyt kotoa. Tällä hetkellä olen siitä onnellisessa asemassa, että Stellan ammattilaiset hoitivat homman puolestani.

Koska itse olimme koko juhannuksen pois kotoa, olimme sopineet siivouskerran tosin vasta juhannuksen jälkeiselle maanantaille. Se olikin ihan paras ajankohta, sillä sunnuntana juhannusreissulta palatessamme, ehdin illalla tyhjätä reissukassit, pestä pyykit ja vielä kuivatakin ne ulkona. Lisäksi ennen siivousta teen aina tehdä vähän pohjatöitä; putsaan lattiat ja pöydät tyhjiksi rojuista, jolloin siivooja pääsee tekemään siivouksen helpommin.

Maanantai-aamuna lähdimme siis hyvillä mielin töihin ja tarhaan, koska tiesin, että iltapäivällä vastassa olisi puhdas koti. <3

kotisiivous stellalta

Olen saanut muutamia kysymyksiä teiltä kotisiivoukseen liittyen ja suurin osa kysymyksistä liittyy hintaan. Stellan sivuilla on melko hyvin kerrottu hinnat, jotka määräytyvät mm. kodin koon perusteella eli siitä, kuinka kauan siivoukseen menee aikaa sekä mitä asioita palveluun halutaan sisällyttää. Pääkaupunkiseudulla on eri tuntitaksa kuin muualla Suomessa. Huomioitavaa on myös se, että siivous on kotitalousvähennyskelpoista eli verotuksesta saa jopa 50% takaisin siivouksen hinnasta.

Meidän koti on 84 neliötä kahdessa kerroksessa ja tähän perussiivoukseen on varattu Stellalta aikaa n. 4 h. Meillä siivous tehdään kerran kuussa, jonka olen kokenut riittäväksi. Totta kai nälkä kasvaa syödessä ja siivous olisi ihana toteuttaa vaikka joka viikko. 😀 Näen kuitenkin, että kodin välisiivoukset on helpompi tehdä noiden siivouskertojen välillä, kun tietää, että laajempi siivous tehdään jälleen ammattilaisen toimesta. Tämä palvelu on ollut jo nyt todella tervetullut, mutta voin kuvitella, että sen merkitys nousee syksyllä täysin uudelle tasolle, uuden perheenjäsenen saapuessa. Vauvan kanssa, etenkään ekoina kuukausina, siivous ei ole päällimmäisenä mielessä ja toki tällä kertaa mukana on myös meidän touhutaapero.

Keskustelu kotisiivoukseen liittyen käy aina hinnan kautta, mutta mielestäni huomion arvoista on myös se aika, joka itseltä säästyy. Sen voi kukin käyttää haluamallaan tavalla. Itselle suurta iloa tuo myös  kotiin saapuminen, sen jälkeen kun siivooja on tehnyt siellä taikojaan. Siivoustulos on erilainen kuin itse tehty, niin se vaan on.

Toisaalta kannustan myös siihen, että säännöllisen viikosiivouksen sijaan, voi hankkia siivouspalvelun silloin tällöin arjen avuksi. Olkoon se sitten vaikka juuri ennen juhannusta, juhlia tai joulua. Muuttosiivousta suosittelen erittäin lämpimästi sekä myös esimerkiksi ikkunanpesua. Nämä yksittäiset kerrat antavat myös helpon mahdollisuuden tutustua palveluun. Niin tässäkin kuin vaikkapa kuntosalijäsenyydessä pätee sama lainalaisuus: se on täysin jokaisen oma valinta, mihin sitä haluaa rahojansa käyttää, on se sitten omaan hyvinvointiin, arjen helpotukseen tai vaikkapa perheen yhteisen ajan lisäämiseen.

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa

lauraenroth Instagramissa

Kaupallinen yhteistyö: Stella Kotipalvelut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *