Hae
Juoksujalkaa

Raskausajan vartalonhoitotuotteet x5

*Sisältää mainoslinkkejä

Lupasin teille koostetta raskausajan vartalonhoitotuotteista ja tässä tapauksessa raskausarville suunnatuista tuotteista, joten tässä tulee!

Itse luotan osaltaan ahkeraan rasvaukseen raskausarpien ehkäisyssä, vaikka toki varmasti geeneillä ja muilla elintavoilla on myös suuri vaikutus. Säännöllisen hieronnan ja rasvauksen sanotaan parantavan ihon elastisuutta ja ehkäisevän raskausarpia vatsan, reisien, takamuksen ja rintojen alueella.

testatut tuotteet x5

Käytin viime raskaudessa kahta tuotetta: Bio-Oilin vartaloöljyä sekä Nivea Q10 Firming Body Oilia. Tykkäsin molemmista kovasti ja etenkin Bio-Oil tuntui silloin ”tehokkaalta”. Aloitin öljyämisen ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. 

Nyt tässä toisessa raskaudessa tartuin samoihin pulloihin uudestaan, mutta melko pian totesin, etten voisikaan käyttää niitä. Sain nimittäin ihan hirvittävät pahoinvointikohtaukset niiden tuoksuista.

Tässä toisessa raskaudessa aloitin rasvailun jo heti ekalla kolmanneksella, juuri silloin kun muutenkin etoi ihan kaikki. Uskon sen johtuvan tuoksun lisäksi aiemmasta käytöstä, näissähän ei ole mitenkään vahva tuoksu. Suosittelen näitä kumpaakin tuotetta ekan raskauden pohjalta, mutta jouduin luopumaan niiden käytöstä tässä toisessa.

Neal’s yard remedies

Aloin etsiä uusia tuotteita ja löysin suosikkikauppani Twist Be:n valikoimasta luonnonmukaisen Neal´s Yard Remedies Mothers Balm vartalobalsamin. Kysesssä on hajusteeton ja intensiivisesti kosteuttava voide, joka sopii erityisesti odottaville ja synnyttäneille naisille, mutta myös aivan kaikille täyteläistä ja tehokasta kosteutusta kaipaavalle. Balsami sisältää runsaasti tarpeellisia rasvahappoja ja auttaa ihoa säilyttämään elastisuutensa.

Voide on hieman vahamainen, ”raskastekoinen” ja tosi riittoisa. Tähän ihastuin ihan saman tien ja se nousi omaksi suosikiksi näistä kaikista testaamistani. Itse asiassa tykkäsin niin paljon, että tilasin kyseistä tuotetta jo uuden purnukan, sillä ensimmäinen vetelee nyt viimeisiä.

Tätä tulen varmasti käyttämään myös raskauden jälkeen. Balsamin koostumus on täyteläinen ja öljyinen, mutta todella helposti levittyvä. Kun balsamia hieroo käsissä ennen levitystä, voi tuntea sen vähän lämpiävän ja jotenkin tämä on vaan täyden 10 ansaitseva voide.

burt’s bee

Lisäksi sain pr-näytteenä testattavaksi Burt´s Bee Mama Bee Belly Butterin*, joka on myös aivan ihana luonnonmukainen rasva. Se sisältää karite-, kookos-, ja jojobavoita sekä E-vitamiinia lisäämään ihon elastisuutta. Niin ikään raskausarpia minimoiva voide, joka kosteuttaa hellävaraisesti ja turvallisesti venyvää ihoa.

Olin alkuun varovainen tuon kookoksen suhteen, sillä se taas oli viime raskaudessa se vihoviimeinen tuoksu, vaikka normaalisti kookos on yksi lempituoksuista.

Voiteessa se ei kuitenkaan tuoksu yhtään ja koko tuote on melko tuoksuton. Niin pehmeä ja ihana käyttää! Tämä on enemmän normaalia rasvaa muistuttava tuote, kun tuo Neal’s Yard on taas öljymäisempi vaha. Vaha levittyy ehkä astetta helpommin kuin tämä rasva ja samanlaista lämmön tunnetta ei synny.

Näiden kahden yllä mainitun purnukan ainoa heikkous on hieman vaikea käytettävyys, sillä purkista pitää kauhaista annos käsin.

weleda

Toinen tuote, jonka sain testiin on niin ikään luonnonmukainen Weledan Stretch Mark Massage Oilin*, joka lupaa ehkäistä raskausarpia, tehdä ihosta pehmeän, joustavan ja kimmoisan.

Tämä tuote on tosi juoksevaa, öljymäistä ja helposti levittyvää. Se muistuttaa koostumukseltaan noita kahta ekassa raskaudessa käyttämääni öljyä. Pullossa on erityisen näppärä pumppuannostelija, jonka avulla sitä on helppo käyttää ja tästä se saa 10 pistettä.

Weledan tuotteessa on melko voimakas, mutta raikas yrttinen tuoksu, joka sopii etenkin näin kesällä käytettäväksi. Tuoksu ei muistuta yhtään noita kahta aiemmassa raskaudessa käyttämääni öljyä, joten tuoksu ei haitannut ollenkaan vaan on oikeastaan tosi virkistävä. Toki tämän käytön aloitin vasta alkupahoinvointien jälkeen.

Tuote sisältää manteliöljyä, runsaasti E-vitamiinia, vehnänalkioöljyä. Luomulaatuinen arnikkiuute, ruusun, nerolin, mirhamin ja suitsukepihkan öljy ehkäisevät raskausarpien muodostumista. Öljy on tosi kevyt ja helppo levittää.

Tykkäsin näistä kaikista kolmesta alla olevasta tosi paljon ja onneksi ne on tosi riittoisia. Käytän näitä kaikkia ristiin ja vuorotellen, jokaisen suihkukerran jälkeen.

Testin omaksi suosikiksi nousi siis Neal’s Yard, mutta Burt’s Bee ja Weleda kilpailevat molemmat kakkossijasta. Nämä kaikki kolme tuotetta ovat myös tosi erilaisia: öljymäinen vaha, ”jogurttimainen” rasva sekä kevyt öljy, joita on mukava vuorotella.

Tarjontaa on valtavasti, joten jokaiselle löytyy varmasti oma suosikki. Itse suosittelen kyllä näkemään pientä vaivaa jokaisen suihkun jälkeen, vartalon iho on raskaudessa tosi kovilla.

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa

lauraenroth Instagramissa

*tuotteet saatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *