Hae
Juoksujalkaa

Raskausajan treenivaatesuosikit

Vähän hävettää, kuinka kauan tämän tekstin julkaiseminen on kestänyt. Olen saanut tähän liittyviä kysymyksiä niin paljon. Raskausajan treenivaatteet ja etenkin trikoot kiinnostavat ja toki ne ovatkin kasvavan mahan kannalta ne olennaisimmat. 🙂 Tässä siis tulevat omat raskausajan treenivaatesuosikit, painotus etenkin trikoissa.

Kirjoitin 2016 ekassa raskaudessa löytäneeni täydelliset treenitrikoot raskausaikaan. Silloin koin, että valikoima oli todella suppea ja löytyi ainoastaan jotain luomupuuvillaisia, pehmeitä joogavarusteita. Tekstiä nyt lukiessa se vähän naurattaa, sillä tässä toisessa raskaudessa olen juuri kaivannut tällaista mahdollisimman pehmeää ja luomupuuvillaista päällepantavaa. 😀

2xu pre-natal kompressiotrikoot

Sanottava kuitenkin on, että jos pääset raskausaikana liikkumaan aktiivisesti ja haluat oikeasti panostaa yksiin trikoisiin, hanki ne 2XU:lta. Hinta (alk. 150 e) on suolainen ja hieman helppo se on täältä huudella, sillä omani sain testiin blogin kautta. Mutta ajatellaanpa näin, että nyt ainakin voin sen sinulle lämpimästi omasta kokemuksestani kertoa. Uskallan sanoa, että näiden hankintaa et tule katumaan.

Valikoima on näköjään myös laajentunut sitten viime raskauden. Trikoot ovat todella istuvat ja napakat käytössä. Paitsi vyötäröltä. Se ”täyttyy” raskauden edetessä. Korkean ja väljän, pussimaisen vyötärön takia, vatsan puristusta ei tarvitse miettiä yhtään, mutta trikoita ei myöskään tarvitse kiskoa ylös. Olen tykännyt käyttää näitä myös muuten kuin liikkuessa, sillä ne tuovat pienen kompressiomaisen puristuksen jalkoihin. Pesussa näille ei ole tapahtunut mitään, toisin kuin joissain 2XU:n trikoissa logot ovat välillä tupanneet kulua pois.

Tämä on ehdottomasti raskausajan trikoiden ”panosta” -versio.

yvette korkeavyötäröiset trikoot

Nämä eivät ole siis varsinaisesti raskaustrikoot, mutta korkean vyötärön ja mainion istuvuuden vuoksi soveltuvat mainiosti tähänkin tarkoitukseen. Näissä on myös se hyvä, että niiden käyttö ei rajoitu ainoastaan raskausaikaan.

Itsellä käytössä oli raskauden alkuvaiheessa koko S, siitä etenin kokoon M ja loppua kohti aina L -kokoon saakka. S- ja M-koko jää kuitenkin itselle käyttöön jatkossakin ja etenkin heti synnytyksen jälkeen nämä tuovat kaivattua tukea ja istuvuutta vatsaan. Toki tuo L-koko ei ole enää jaloista sitten niin napakka, mutta en ole näissä sellaista kaivannutkaan. Täydelliset kotona oloon, kävelylenkeille, ei purista, näy läpi, eikä hankaa.

Näissä Yveten trikoissa suositellaan ottamaan normaalikäytössä yksi koko pienempi ja mulla olikin näistä ennen raskautta koko XS, kun siis normaalikokoni on S. Materiaali on tosi mukava päällä ja myöskin näitä olen pessyt lukuisia kertoja. Ei ole vaikuttanut trikoiden kuntoon. Hinta-laatusuhde on mainio! Yveten trikoissahan löytyy kokoja aina 2XS-6XL saakka, joka on tosi poikkeuksellista treenivaatemarkkinoilla. Hinta alk. 39,90.

Yveteltä löytyy myös hyviä treenitoppeja, jotka ovat malliltaan riittävän pitkiä ja joilla olen itse pärjännyt raskausajan.

H&M mama treenitrikoot

Edullisempaan menoon ja 2XU:lle ”pihistä -vaihtoehtona suosittelen lämpimästi H&M mamamalliston treenitrikoita. Onnistuin omani nappaamaan jossain vaiheessa, ne kun tuntuivat olevan koko ajan loppuunmyydyt. Näitä ei liikkeissä ole näkynyt, saatavuus ilmeisesti vain verkosta.

Hinta (24,99 e) on edullinen ja näissä kelpaa liikkua koko raskausajan vallan mainiosti. Materiaali ei ole niin laadukas kuin yllä olevissa, mutta jos halajaa hankkia vain yhdet ylipäätään päälle mahtuvat trikoot, suosittelen hankkimaan nämä. Valikoimaan on näköjään tullut nyt myös toinen, vielä astetta edullisempi versio (19,90 e), joista käytännön kokemusta ei ole, sillä  itselläni käytössä nuo 24,99 trikoot.

Näitä olen tykännyt pitää myös muuten kuin liikkuessa, tuntuvat tosi mukavilta päällä. Vatsan päälle tuleva osa ei ole niin pussimainen kuin 2XU:n trikoissa eikä kangas niin napakka, mutta oikein pätevän oloinen. Näiden ulkonäkö ei muutenkaan ole niin sporttinen, sillä ne ovat yksiväriset mustat.

Näiden lisäksi käytössä on ollut normitoppeja ja paitoja lähinnä Kari Traalta ja Nikelta, joiden pituus riittää. Mikähän siinä muuten on, että useilla merkeillä treenitopit ovat ainakin omaan käyttöön tosi lyhyitä ja leveitä malliltaan, saati sitten kasvavan vatsan kanssa.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua!

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa

lauraenroth Instagramissa

4 kommenttia

  1. Tarja kirjoitti:

    Itse ostin treenitrikoot ja paidan raskausaikaan Blaccilta (tilasin Sportamoresta), ne olivat myös todella hyvät, eivätkä menneet miksikään vaikka olivat aktiivisessa käytössä. 🙂

  2. Hanna kirjoitti:

    Hei, tarkoitatko pre- vai postnatal trikoita? 2XU:n sivujen mukaan Prenatalit on varsinaiset raskaustrikoot ja postnatal sitten semmoinen korkeavyötäröinen malli jota voi toki raskausaikanakin käyttää… Mutta kummat sulla oli?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *