Hae
Juoksujalkaa

Liikunta raskauden kolmannella kolmanneksella

Raskauden viimeinen kolmannes on tosiaan hyvässä vauhdissa ja loppu alkaa häämöttää. 🙂 Tässä vaiheessa on hyvä avata vähän, millaista on ollut liikunta raskauden kolmannella kolmanneksella. Täältä voit lukea ensimmäisen ja toisen kolmanneksen liikunnoista.

Viimeinen kolmannes pitää sisällään raskausviikot 28-40. Tätä kirjoittaessani olen raskausviikolla 37.

Tämän jakson alkupuolella liikunta oli vielä jollain mittarilla melko reipastakin ja olo pääosin hyvä. Tein kävelylenkkejä ja muutamia kuminauhatreenejä. Viikkojen edetessä lenkit ovat luonnollisesti hidastuneet ja lyhentyneet ja oikeastaan viime viikot kaikki lihaskuntotreeni on ollut jo poissa. Näitähän voisi hyvin jatkaa rauhalliseen tahtiin aina loppuun saakka, mutta itsellä kivut, kolotukset ja no, ihan laiskuus on tullut eteen.

arkiaktiivisuus

Tämän raskauden teemana säilynyt arkiaktiivisuuden ylläpitäminen on jatkunut ja pyrin edelleen keräämään askeleita sen 10 000/ päivä. Joskus onnistuu, joskus ei. 🙂 Nehän kertyvät päivän mittaan, joten mitään 10 000 askeleen lenkkiä en ole enää hetkeen pystynyt tehdä. Yleensä illasta puuttuu 2000-4000 askelta, riippuen päivän menoista ja ne yritän käydä vielä keräämässä. Mutta se on ainakin varmaa, että liikkeelle lähtöön motivoi osaltaan tuo ”asetettu tavoite”. Sen kyllä huomaan myös, että välillä kun on ollut päiviä, että on tullut 15 000 askeltakin täyteen, seuraavana päivänä askeleet jäävät heti reilusti alle tavoitteen. Ja näin toki saakin olla.

Aivan alkuraskaudesta asti mukana ollut hengästyminen on edelleen läsnä ja se on ollut kyllä tässä raskaudessa tosi erilaista edelliseen verrattuna. Se vähän kuin pakottaa aina hellittämään tahtia (joskaan se nyt ei ole kovin kova muutenkaan :D). Kun askelmäärän jakaa pitkin päivää, niiden ”kerääminen” ei todellakaan ole vaikeaa. Mutta välillä on päiviä, kun aktiivisuus on ollut sohvalla makaamisen luokkaa ja illalla yrittää vielä kuroa askeleita kasaan, niin tällöin helposti jää alle. Muistutan nyt vielä, että tämä on siis ihan kevytmielistä tavoitteiden asettelua ja olen aivan ok myös sen asian kanssa, että päivissä on eroa ja jään alle tuon maagisen tavoitteen. Ettei synny väärää kuvaa!

Näin raskauden viimeisellä kolmanneksella arkiaktiivisuus riittää hyvin ja kaikki muu siihen päälle on plussaa. Mutta on selvää, että olon ja jaksamisen kannalta sekä myös myöhemmän palautumisen kannalta se on tärkeää. Itse odotan jo synnytyksen jälkeisiä vaunulenkkejä ja paluuta normaaliaktiivisuuteen, pikku hiljaa. Mutta liike on lääke edelleen. Huonoin olo ja rauhattomimmat yöunet tulee sellaisen päivän jälkeen, kun makaaminen on vienyt voiton.

äitiyspilates

Viime viikolla palasi kesätauolta myös äitiyspilates Suhk Mamalla ja tämä seuraava viiden kerran sarja menee juuri ja juuri oman lasketun ajan puitteisiin. Katsotaan, monelleko kerralle vielä pääsen mukaan. Ainakin tuo ensimmäinen kerta oli taas niin tervetullutta liikettä. Kiva oli myös huomata, että viiden kerran sarja ennen kesää oli tehnyt sen, että liikkeissä ei enää tarvitse niin paljon keskittyä hengitykseen tai ns. tekniikkaan. Nyt kun liikkeet ovat jo tuttuja, voi helpommin rentoutua mukaan, vaikka joka kerta uuttakin tulee.

Juuri nyt käynnistyi Instagramissani (@lauraenroth) arvonta yhteistyössä Suhk Maman kanssa, jossa arvon yhdelle paikan odottavien äitiysjoogakurssille (5 kertaa) uudessa Kampin pisteessä syyskuussa alkavaan äitiysjoogaan. Täältä pääset lukemaan lisää tunnin sisällöstä.

Odottavien Äitiysjoogakurssi, SUHK Mama Kamppi.
5x60min (arvo 125€) ke 18.9.-16.10.2019 klo: 17.30.

Käy osallistumassa arvontaan Instassa tai jätä kommentti alle!

Tässä olivat mun raskausajan liikuntakertomukset, tästä lähdetään sitten kulkemaan kohti sitä isointa liikuntasuoritusta. Sen jälkeen maltilla palatumaan ja rakentamaan uutta pohjaa. <3

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa

lauraenroth Instagramissa

Yksi kommentti

  1. Clara kirjoitti:

    Tuo jooga kuulostaa ihanalta, itse olen juuri miettinyt että jooga voisi olla hyvä loppuraskauteen mentäessä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *