Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

Kysymyksiä ja vastauksia siivouspalvelusta

Kaupallinen yhteistyö: Stella

Kyselin teiltä Instagram storyn kautta kysymyksiä siivouspalvelusta joku aika sitten ja tässä seuraa vastauksia niihin!

Meillä on ollut yhteistyö Stellan kanssa käynnissä nyt vuoden verran. Se alkoi viime vuoden elokuussa muuttosiivouksella ja lastenhoidon palvelun testauksella ja jatkui 3 kuukauden siivouspalvelukokeilulla. Yhteistyö on jatkunut tämän vuoden puolella säännöllisellä kerran kuukaudessa tapahtuvalla siivouksella.

kysymyksiä ja vastauksia siivouspalvelusta

Sain teiltä saman tien muutaman erinomaisen kysymyksen ja muutama kysymys toistui useamman kerran. Yleisin kysymys oli ehdottomasti siivouspalvelun hinta, johon mulla ei myöskään ole antaa täysin suoraa vastausta. 🙂

siivouspalvelun hinta

Hinta muodostuu yksilöllisesti neliöiden ja kodin mukaan sekä, mitä palveluun halutaan sisällyttää. Myös sijainti vaikuttaa eli esimerkiksi pääkaupunkiseutu on kalliimpaa kuin muualla Suomessa. Stellan sivuilla voi tehdä alustavaa laskelmaa hinnasta tai pyytää hinta-arviota ja 50 % siivouksen hinnasta voi vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Mitä siivouspalvelu sisältää

Lisäkysymyksinä yllä olevaan tuli mm. sisältääkö siivous pyykkien pesun ja/ tai kuivien pyykkien lajittelun? Entä silityksen?

Pääosin siivous sisältää:

  • Lattiat: Imuroidaan ja pyyhitään nihkeällä.
  • Pölyt ja tahrat: Tasopintojen, peilien ja lasipintojen pyyhintä pölyistä sekä tahrojen pyyhintä kosketuspinnoilta.
  • Keittiö: Tasopintojen, välitilan kaakeleiden, kaapinovien, pienkodinkoneiden pintojen, liesituulettimen pinnan ja lieden pyyhintä, roskien pois vienti ja roska-astioiden puhdistus.
  • Kylpyhuone ja WC: Suihkutilan pesu roiskeiden korkeudelta, lavuaarin ja hanan pesu, peilien pyyhintä, pölyjen pyyhintä, wc-istuimen pesu, lattian imurointi ja kosteuspyyhintä.
  • Lisäksi siivouksen yhteyteen voi tilata lisäpalveluna esimerkiksi ikkunoiden, saunan ja uunin pesun.

Suosittelen kuitenkin suunnittelemaan siivouskokonaisuuden yksilöllisesti juuri sen mukaan, mikä oma tarve on. Ensimmäinen suunnittelukerta (joko käynti tai puhelu) on ilmainen, eikä sido vielä mihinkään. Silloin käydään läpi myös muut sopimusehdot. Ainakin oma kokemukseni Stellasta on se, että kaikesta voi helposti keskustella ja kysymyksiin saa nopeasti vastauksen.

Siivoatko ennen siivoajan tuloa/ keräiletkö siivoajaa varten?

Vastaus on kyllä. Eli me keräillään aina kaikki ylimääräiset lelut, tavarat ja vaatteet lattioilta ja tuoleilta pois sekä tyhjennetään tasot turhista tavaroista. Näin siivoaja pääsee heti itse asiaan ja meilläkin pysyy tavarat niillä paikoilla, joista löydämme ne parhaiten.

Oletteko kotona, kun siivoaja tekee työtään?

Pääosin ei. Kun olin vielä töissä, päästimme aamulla siivoajan sisään ja hän teki työnsä päivän aikana. Meidän kodin siivous vie n. 4 tuntia, neliöitä kahdessa kerroksessa n. 84.

Nyt kun olen äitiyslomalla, olen parina kertana ollut osan ajasta paikalla (n. tunnin) paikalla. Kiva yksityiskohta on, että saan tekstarin Stellalta siivouksen loppupuolella, jossa kysytään arvosanalla tyytyväisyys palveluun. Siitä tiedän, että siivous on tehty tai ainakin hyvin loppupuolella. Siivoajan jättäminen yksin omaan kotiin on tuntunut turvalliselta.

Käykö teillä aina sama siivoaja/ pystyykö siivoajan valintaan vaikuttaa?

Meillä kävi pitkään sama siivoaja, joka on sittemmin vaihtunut. Olimme alkuperäiseen siivoajaan todella tyytyväisiä ja hieman pettyneitä, kun saimme tiedon vaihdoksesta. Vaihdos ilmoitettiin Stellan toimesta meille, emmekä pystyneet siihen itse vaikuttaa, mutta olemme olleet myös uuteen siivoajaan tyytyväisiä.

Itse jouduin kuitenkin tuon vaihdoksen jälkeisen ensimmäisen siivouskerran jälkeen hieman päivittää sopimusta ja sen sisältöä, sillä tutun siivoajan kanssa tietyt asiat olivat sujuneet mutkitta ja taas uusi siivoaja ei niistä heti tiennyt. Tämän yhden siivouskerran jälkeen saimme kuitenkin taas sisällön päivitettyä sille tasolle kuin pitikin.

Pidän siitä, että siivoaja ei vaihdu vaan on pääosin aina sama. Tämä vaikuttaa osaltaan myös siihen luottamukseen, jolloin siivoajan ”uskaltaa” jättää kotiin, vaikka emme itse paikalla olisikaan.

Hankitteko itse siivousvälineet/ aineet? 

Meidän sopimuksessa välineet ja aineet tulevat meiltä, mutta mielestäni on myös mahdollisuus siihen, että välineet tulevat Stellan kautta. Olen kuitenkin kokenut tämän helpoksi, että välineet ja aineet on meiltä, sillä näin saimme hyvät neuvot aineiden ja välineiden hankintaan, joilla on hyvä itsekin siivota. Sen ansiosta olen itsekin tajunnut mm. mikrokuituliinojen tarpeellisuuden! 🙂 Lisäksi juuri viime kerralla mm. loppui lattioiden pesuaine ja nyt hankin sitä lisää siivoajan antamien ohjeiden mukaan.

Tässäpä muutama vastaus, tuleeko mieleen vielä jotain muuta?

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa

lauraenroth Instagramissa

Kaupallinen yhteistyö: Stella

4 kommenttia

  1. Elina kirjoitti:

    Kiitos tästä avoimesta ja selkeästä kirjoituksesta siivouspalvelun käyttöön liittyen. Olen itse harkinnut siivouspalvelun ostoa kotiin, sillä olen huomannut esimerkiksi yrityssiivouksen pienessä firmassani säästävän niin paljon aikaa itselle tärkeämpiin tehtäviin. Joten miksipä sitä ei siis hyödyntäisi kotonakin?

    https://www.mtb.fi/siivouspalvelu/

    • juoksujalkaa kirjoitti:

      Kiitos kommentista. Meillä on oltu nyt n. vuoden verran ilman kotisiivousta ja kyllä täytyy sanoa että kova ikävä on tuota palvelua! Ehkä jossain vaiheessa taas..

  2. Kirsi Hollo kirjoitti:

    Se on kyllä mielestäni aina paras tilanne, jos löytyy hyvä, vakituinen siivooja. Aina mukavampi päästää omaan kotiin ihminen, jota tuntee vähän paremmin, ja helpompi myös siivoojalle, kun hän oppii tuntemaan paikat ja talon tavat. Itse etsin juuri parhaillaan hyvää, vakituista siivouspalvelua täällä Rovaniemellä:

    https://www.sovea.fi/kodinhoito/

  3. Tuula Lipponen kirjoitti:

    Kiitos tästä kirjoituksesta siivouspalveluihin liittyen. On totta, että hintoja ei voi antaa yleisesti, koska ne riippuvat aina asunnon koosta ja siivoustyön laajuudesta. Minäkin tutkin parhaillaan tätä asiaa, koska olen aloittanut uudelleen työnteon eikä minulla ole enää aikaa siivoamiseen. https://www.gr-siivous.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *