Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

Lastentarvikeviidakossa edelleen – Cybex Pallas 2 Fix

Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom

Vauvan ja lasten varustehankinnoille ei näy loppua tässä taloudessa! 😀 Alkuun esikoisen kanssa olin vauvantarvikkeiden kanssa aika hukassa, nyt alan olla jo konkari lastentarvikeviidakossa. Vauvalle ei ole tarvinnut tehdä turhia hankintoja, ne vähätkin mitä on hankittu, on panostettu aiemmin hyviksi todettuihin. Onneksi ollaan siinä tilanteessa, että vauvalle on pitkälti isoimmat hankinnat siirtyneet sulavasti isoveljeltä niiden jäädessä hänelle pieneksi. Kerran kun on tehnyt laadukkaita hankintoja, ne kestävät kulutusta pitkän aikaa.

Tuntuu, että vauvasta lähtien auton turvaistuimet ovat hankintalistalla jatkuvasti. Lapsen kasvaessa myös istuimen pitää kasvaa mukana. Se on myös tarvikkeista yksi tärkein hankinta ja se johon haluaa panostaa eniten. Auton istuimien suhteen meidän hovihankkija on ollut Cybex. Ovathan ne laajalti palkittuja ja testeissä hienosti menestyneitä. Mutta mikä tärkeintä – myös meillä käytännössä hyviksi ja toimiviksi todettuja.  Istuimia on tarjolla joka lähtöön ja se on taas oma viidakkonsa, jossa pitää tietää mitä ominaisuuksia haluaa. Me päädyimme seuraavaan.

cybex pallas 2 fix

Kuva: Jollyroom

Meille hankittu Cybex Pallas 2 Fix* on monen vuoden hankinta, sillä nyt 3-vuotias voi istua siinä aina 11-12 -vuotiaaksi asti! Todellinen isojen poikien istuin. 🙂 Maksimikuormitus on määritetty tälle istuimelle 9-36 kg. Istuin kasvaa ja muokkaantuu lapsen painon ja iän karttuessa. Tämä istuin kuuluu luokkaan 1, mutta on muutettavissa myös kokoihin 2 ja 3. Tätä istuinta olisi voinut käyttää siis jo n. 9 kk iästä asti, jolloin edessä oleva turvapalkki tuo lisäturvaa. Noin kolmevuotiaasta lähtien palkin voi jättää pois ja käyttää istuinta pelkän turvavyön kanssa.

Meille tärkeitä kriteerejä istuinta hankittaessa oli tietysti turvallisuuden ja hyvän suojan lisäksi säädettävä selkäosa, jonka saa kallistettua lepoasentoon. Tämä on ehdoton etenkin pidemmillä automatkoilla. Arvostimme myös edessä olevaa turvapalkkia, jonka käytön kuitenkin totesimme lyhytaikaiseksi meillä, sillä sille asetettu painoraja (18kg) ja kolmen vuoden ikä on jo meillä saavutettu.

Matkustussuunta tässä istuimessa on kasvot menosuuntaan, joka olikin ehdoton, sillä emme varmasti olisi saaneet poikaa enää katselemaan auton selkänojaa. Hän on jo päässyt sen makuun, että matkoilla voi bongailla palo-, poliisi- ja roska-autoja. 🙂 EDIT 26.10.2019: Suositus on, että matkustetaan selkä menosuuntaan vähintään 3-vuotiaaksi asti. Meillä on jouduttu kääntämään istuin toisessa autossa aikaisemmin pitkillä matkoilla tulleiden matkapahoinvointien vuoksi.

Istuimessa on ISOfix kiinnitys, joka tuo lisäturvaa ja vakautta. ISOfixiä voi käyttää sekä turvapalkin että vyökiinnityksen kanssa. Niska- ja päätuki on korkeussuunnassa säädettävät ja päällisen saa irrotettua ja konepestyä 30 asteessa. Istuimen materiaali tuntuu laadukkaalta, joka toivottavasti kestää kulutusta kaikki tulevat vuodet.

Kivaa tässä istuimessa on se, että poika pääsee itse nousemaan penkille näppärästi ja autoon pakkaaminen vaatii ainoastaan aikuiselta turvavyön napsautuksen. Nopeuttaa kummasti lähtöjä! On myös mahtavaa tietää, että tällä istuimella pärjätään nyt ”loppuun asti” eli seuraava steppi on siirtyminen aikuisten matkustustyyliin. Muutaman viikon testijakson arvosana istuimelle suosiolla 10+.

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

*istuin saatu

Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom

2 kommenttia

 1. Jenspa kirjoitti:

  Hei,

  Sinullakin on varmasti paljon seuraajia ja monet tekevät päätöksen turvaistuimen ostamisesta tekstisi perusteella. Suosittelisin perehtymään esim tähän tekstiin:

  https://turvaistuimet.blogspot.com/2018/01/palkki-istuimet.html?m=1

  Palkki-istuimia ei monikaan taho suosittele käytettävän. Mutta niin kuin linkin tekstissäkin sanotaan, parempi kuin ei mitään!

 2. Elina kirjoitti:

  Hei!
  Suosittelen tutustumaan tähän blogiin, jos et ole jo tutustunut: http://turvaistuimet.blogspot.com/2017/11/turvaistuimen-valinta.html?m=1

  Itsekin esikoiselle aikoinaan hankittiin molempiin autoihin palkki-istuimet mutta enempi asiaan perehdyttyäni, on kyllä ollut pakko luopua niistä ja ostaa uudet. . Näkisin myös että siirtymisessä vyö istuimen käyttöön, olennaisempaa on lapsen pituus kuin paino. Vyöistuinta käytettäessä lapsen tulisi olla vähintään 110 cm pitkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *