Hae
Juoksujalkaa

Lämpöä vaunulenkeille

*Sisältää mainoslinkkejä

Jos yleensä kirjoitan omista lenkkivarusteista, tämä teksti käsittelee sitä, miten vauva pysyy lämpimänä talven vaunulenkeillä. 🙂

Mehän lenkkeillään mahdollisuuksien mukaan joka päivä ja välillä vaunutellaan montakin kertaa päivässä. Pidempi aamupäivälenkki, jolloin vauva nukkuu pisimmät päiväunet, päivällä lyhyt kipaisu hakemaan isoveli päiväkodista ja usein vielä illalla iltaunet. Tällä hetkellä vauva nukkuu vielä monet päiväunet, jotka pikkuhiljaa karsiutuu kahteen ja lopulta yksiin.

lämpöä vaunulenkeille

Nyt kun on menty etelässäkin pakkasen puolelle (ainakin hetkeksi), vaihdettiin vaunuihin lämpöpussi tuomaan lämpöä vauvalle. Meillä on esikoisen vanhat Bugaboo Buffalot ja hänellä oli aikanaan käytössä Bugaboon High Performance footmuff. Tykkäsin siitä ihan valtavasti, koska ohut päällinen oli käytössä lämpimämmillä säillä ja paksu untuvapäällinen oli lämmin kovallakin pakkasella. Alle pystyi sitten vielä kikkailemaan vaatteilla joko lisälämpöä tai viileämpää tarpeen mukaan.

Vanhassa mallissa oli vetoketjuilla vaihdettavat päälliset ja niin minä kuin aika moni muukin totesi kovassa käytössä vetoketjut toimimattomiksi. Ongelma oli vedenpitävien vetoketjujen liukumattomuus ja kovassa käytössä ne oli melko nopeasti rikki. Hermothan siinä meni!

Hankittiin vauvalle Babyshopista nyt uusi ja hieman uudistunut High Performance footmuff, joka on aiemmasta kehittyneempi versio. Hyvää siinä on ehdottomasti vetoketjut, jotka jo nyt muutaman käytön jälkeen voi todeta toimiviksi ja luulen, että myös kestävämmiksi. Uudessakin mallissa on kaksi eri lämpöisyys vaihtoehtoa, mutta nyt lämpimämpi untuvaosa lisätään kevyemmän sisään. Uskon että tämä on huomattavasti kestävämpi tapa. Näin vetoketjuja ei availla jatkuvasti.

Pussissa on heijastava logo ja vetoketju, mikä onkin sitten ratasosaan siirtymisen jälkeen hyvä, sillä muuten rattaissa on valmiina hieman heikosti heijastimia. Päällyskankaassa on veden-, öljyn- ja tuulenkestävä, hengittävä Teflon-pinnoite. Hah, mun vaaleanpunaisten ostaminen on muuten lähtenyt vähän käsistä. Mietin mustan ja tämän soft pinkin välillä ja niinhän siinä kävi…

Uusi HP lämpöpussi tuntuu astetta ohuemmalta, vai luulenko vaan niin? Se tulee kuitenkin vanhaa mallia ylemmäs ja suojaa paremmin myös kasvoja, kun vanha pussi jäi melko alas ja avoimeksi. Parhaiten pussi soveltuu toki siirryttäessä ratasosaan, siinä on valjaille paikat, kun taas vaunuosassa käytettynä ne tuovat kylmyyttä selkäosaan. En kuitenkaan halua hankkia muita pusseja enää muutamaksi kuukaudeksi vaunukoppaan. Äitiyspakkauksen pussi on palvellut (ja palvelee jatkossakin) lämpöisemmillä säillä. Hyvin pussi istuu vaunuosaankin ja lämpöisen vauvan on saanut nostaa vaunuista. 🙂

xx Laura

Babyshopissa on vielä tänään voimassa Black Friday tarjoukset, joten kurkkaa ihmeessä, jos jotain tarpeellista hankittavaa löytyy!

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *