Hae
Juoksujalkaa

30 + 1 arkiruokavinkkiä

Havahduin pari päivää sitten spagetti bolognesea hämmennellessä, että meillä oli syöty 3 päivää putkeen jauhelihaa ja vielä pari kertaa päivässä. Jauhelihakeitto, jauhelihatortillat ja sitten tuo spagetti ja jauhelihakastike. Siitä ja paikasta laitoin kyselyn Instan puolella muista kuin jauhelihasta tehdyistä arjen suosikkiruuista. Tästä tekstistä löytyy 30 + 1 arkiruokavinkkiä, jotka eivät sisällä jauhelihaa.

Normaalisti olen melko tarkka siitä, että syödään monipuolisesti lihaa, kalaa, kanaa ja kasvisruokaa vuorotellen, mutta nyt joululomalla on tapahtunut selvä jumittuminen tuohon helposti tartuttavaan 400g pakettiin. Sain teiltä niin hyviä vinkkejä sekä instakuvan alle että yksityisviestein, joten tässä ne yhteisesti kaikille jakoon! Jakoon myös siksi, että täältä on itsekin helppo käydä hakemassa inspiraatiota, kun seuraava jumitus iskee.

Tällä hetkellä pää on täynnä vaikka mitä ruokaideoita, kiitos teidän!  Joten ei muuta kuin testailemaan. Ihan kaikkiin en saanut ”reseptiä”, mutta google varmasti auttaa ;).

30 + 1 arkiruokavinkkiä

 

Kala

Tonnikalavuoka (k-ruoka)

Lohikeitto (valio)

Tonnikalakiusaus (valio)

Savulohipestopasta (esim. kotikokki)

Uunilohi (esim. valio)

Lohikiusaus

Kookos-katkarapu nuudeliwokki (k-ruoka)

Kalapuikot

 

Kasvis

Kasvislasagne (kodin kuvalehti)

Munakoisolasagne (yhteishyvä)

Uunifetapasta (Liemessä)

Linssikeitto (is ruokala)

Linssikeitto (jolie.fi)

Avokadorisotto (k-ruoka)

Kasvissosekeitto

Uunijuurekset + falafelit

Itse tehdyt pinaattiletut

Itse tehdyt porkkanaletut

Linssipasta (googleen vauvan linssipasta simppeli)

Kasvispihvit esim linsseistä

 

Kana

Texmex broilerilasagne (k-ruoka)

Juustoinen kanakeitto (kotikokki)

Kanapestopasta

Nuudeli-kanapelti (k-ruoka)

Tortillat kanalla

Uunijuurekset + kana/lohifileet

 

Liha

Nakkikastike ja perunamuusi

Siskonmakkarakeitto

Merimiespata

Kinkkukiusaus

Lisäksi muutama vinkkasi jauhelihan vaihtamista kasvisversioon (soijarouhe, härkis, mifu tai beanit). Näistä on todettava, että eivät ole itsellä yltäneet vielä jauhelihan tasolle, joten ovat meillä jääneet yhteen kokeilukertaan. Täytynee ehkä antaa uusi mahdollisuus…

Ihanan paljon tuli vegeruokareseptejä, vaikka se ei alun perin ollut päätarkoitus. Niitä on itsellä aina kaikista vaikein keksiä viikkoon. Meillä suosituin koko perheen kasvisruoka on uunifetapasta sekä bataatti-kookossosekeitto, tätä reseptiä mukaillen. Eikä me myöskään jauhelihaa aiota hylätä, koska mikä olisi parempi arjen perusruoka kuin makaronilaatikko jauhelihalla, joten siinäpä arkiruokia koko kuukaudeksi!

xx Laura

Juoksujalkaa myös Facebookissa & Instagramissa

6 kommenttia

 1. Anu kirjoitti:

  Ah, otan kopin ehdottomasti etenkin noista kala- ja kasvisruoista! ?

  • juoksujalkaa kirjoitti:

   Mahtava kuulla! Ja sama täällä, kala- ja kasvisruuat tulee mullakin eniten tarpeeseen!

 2. Susu kirjoitti:

  Kasvisruoat ehdottomasti kokeiluun, kiitos!
  Tonnikalareseptejä ei toivoisi nykyään näkevän, sillä tonnikalakin kuuluu jo erittäin uhanalaisiin lajeihin. Tonnikalan voi korvata myös muulla kalalla tai suosia kotimaisia (toki yleensä kalliimpia) vaihtoehtoja!

 3. Tiina kirjoitti:

  Minä olen alkanut korvaamaan puolet makaronilaatikon jauhelihasta soijarouheella. Mausta ei sitä erota, mutta tiedän että jos pelkästään käyttäisin lihan korvikkeita, ei meillä teinit tykkäisi. Tämä puolitus on meidän perheessä jo hyvä saavutus.

 4. juoksujalkaa kirjoitti:

  Kiva jos löytyi kasvisruokiin ideoita 🙂 Hyvä pointti tuo tonnikala, mutta tosiaan edullisuutensa vuoksi varmasti pitää pintansa arkiruokien listalla.

 5. juoksujalkaa kirjoitti:

  Hyvä idea tuo puolitus, pehmeä lasku 🙂 Taidanpa testata, vaikka soijarouhe ei toden totta oo ollut mun suosikki…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *