Hae
Juoksujalkaa

Kuukausi hölkkää takana!

Kirjoittelin noin kuukausi sitten paluusta juoksun pariin. Kuukausi on nyt hölkkää takana ja vaikka lenkit ovat olleet kävely-hölkkälenkkejä, hölkkäosuudet ovat jo maltilla pidentyneet ihan mukaviksi lenkeiksi. Miltä lenkit ovat tuntuneet?
Kuten aiemmin kirjoitin, olen saanut ”lenkkikaverikseni” mieheni. Lainausmerkeissä siksi, että käymme lenkeillä yksin. 😀 Yhteiset lenkkipäivät on kuitenkin sovittu ja treenit pääosin samat. Lenkkipäivinä meillä on ollut maanantai ja torstai muiden harrastusten ja menojen takia sekä välillä myös viikonloppuisin, kuten eilen.
Yhteisestä harrastuksesta saa hurjasti vetoapua! Kun toinen juoksee lenkkiä samassa vesi-/räntäsateessa, sinne on huomattavasti helpompi lähteä.
Tai siis ”pakkohan” sinne on mennä, koska treenit on etukäteen sovittu ja suunniteltu! 🙂
Pari ekaa viikkoa mentiin täysin samalla ohjelmalla ja sen jälkeen oli aika muokata juoksuohjelmista hieman erilaiset. Meillä on kevääksi eri tavoitteet ja mun tavoite on päästä takaisin rakkaan harrastuksen pariin, turvallisesti. <3

Eka kuukausi Maltilla

Tammikuu oli täysin juoksuperustan luomista. Lähdettiin todella maltilla liikenteeseen ja monta kertaa sain olla toppuuttelemassa lenkille lähtiessä, etenkin tätä lenkkikaveria, että iisisti sitten. Jälkikäteen lenkkidataa tarkastellessa oli kiva huomata, että malttia on alkanut löytyä.
Helmikuussa peruskestävyyden rakentaminen toki jatkuu, mutta lenkeille alkaa tulla enemmän pituutta ja vauhtia. Omat lenkkini pidentyvät maltilla ja edelleen jatkan kävelyn ja hölkän yhdistelmää, mutta nyt uskallan jo vapaammin hölkkäillä.
Tämä on ollut meidän arjen kannalta ihan paras ratkaisu! Molemmat saa omaa aikaa ja raitista ilmaa, mutta kuitenkin helposti suoraan kotiovelta kotiovelle. Lenkkien jälkeen tehdään napakka muutaman liikkeen juoksua tukeva lihaskunto.
Poika tekee meidän kanssa lenkin jälkeiset lihaskunnot ja tietää jo mitä tarkoittaa, kun äitillä ja isillä on lenkkipäivä. Ensin käy toinen ja sitten toinen, saadaan vielä onnenpotku aina ovella lähtiessä. Vauva nukkuu siinä kohtaa viimeiset päikkärinsä. Voiko parempia kannustajia olla!?
Lenkit tuntuvat hyviltä ja juoksukunto on selvästi kasvussa. Lenkkien lisäksi olen tehnyt kävelylenkkejä vaunujen kanssa ja pyrkinyt käymään salilla vähintään kerran viikossa. Pari kertaa hölkkäillyt myös juoksumatolla, koska sää on ollut liian karsea. 😀 Juoksulenkit vaunujen kanssa aloitan vauvan ollessa n. puolivuotias, kun saadaan vaihtaa vaunukopasta juoksurattaisiin.
Tänään on taas lenkkipäivä ja luvassa pisimmät juoksupätkät tähän mennessä. Kelikin mitä mainioin!
xx Laura
Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *