Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

Ulkoilijan ykköshankinta: merinovillakerrasto

Kaupallinen yhteistyö: Kari Traa Helsinki Outlet

Saan säännöllisesti toiveita kertoa lempivaatteistani ulkoiluun ja lenkkeilyyn liittyen. Se onkin oikein sopiva toive, sillä toimivat varusteet ovat yksi lempiaiheistani.

Tässäpä tulee yksi ikisuosikeistani! Nimittäin yksi ulkona liikkujan ykköshankinta on laadukas merinovillakerrasto.


merinovillakerrasto in action

Tällä hetkellä päivät täyttyvät ulkoilusta ja vaunulenkeistä ja juoksukin on alkanut nostaa päätään. Teen vaunulenkit reippaasti kävellen ja nykyisellä kunnolla niilläkin saa oikein mukavan hien pintaan ja ennen kaikkea virkistyneen olon.

Talvijuoksu taas vaatii varusteilta toimivuutta ja niihin kannattaa hieman satsata, sillä se on laji mitä voi helposti harrastaa koko vuoden ympäri. No, tänä talvena se ei ole ollut edes millään tavalla vaikeaa. Vaikka muuten säätila huolestuttaakin juuri nyt, se on ollut juoksijalle mitä ihanteellisin. Toisaalta taas hiihtäjä minussa on jo luovuttanut talven suhteen ja tyytynyt kohtaloonsa. Sukset keräsivät tänä vuonna aivan liian vähän kilometrejä. :/

Vaikka tämä talvi on ollut todella erikoinen lämpötilojen suhteen, yksi hankinta on ollut silti ajankohtainen ja ylitse muiden. Nimittäin laadukas merinovillakerrasto. Sen nimeen olen vannonut jo usean vuoden ajan ja voin taata, että se alkuun kalliilta tuntuva ostos maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Itse käytän kerrastoa lähes päivittäin. Kotona oleillessa ja oikeastaan aina ulkoillessa alimpana kerroksena. Kerrasto antaa lämmön ja päällisvaatteilla voi kikkailla loput ominaisuudet, mm. tuulen ja sateenpitävyyden. Viileämmällä säällä merinon päälle paksumpaa ja lämpöisemmällä kelillä ohuempaa kerrosta. On sitä pariin otteeseen tullut testattua pelkällä merinovillakerrastolla liikkumista mm. vesisateessa ja olo tuntui silti kohtalaisen lämpimältä.

  

Merinovillan käyttökausi on Suomessa pitkä. Karkeasti syyskuusta huhtikuuhun.

Kevyempään ulkoiluun ja mm. rinteeseen merinovilla on itsestäänselvä ja ehdoton valinta, mutta sen merkitystä ei kannata väheksyä myöskään hikisemmässä liikunnassa, esim. juostessa/ hiihtäessä. Myös niihin merinovillainen kerrasto on takuuvarma valinta. Merinovilla on päällä joustava, materiaali hengittää ja siirtää tehokkaasti kosteutta ulospäin, mutta toisaalta tuo myös tarvittavaa lämpöä. Merinovillainen kerrasto on harvoin liian kuuma, jos sen parittaa tarpeen mukaan kevyemmällä/ paksummalla kerroksella. Hikiliikunnassa itsellä useimmiten käytössä vain paita, kovilla pakkasilla koko kerrasto hiihto-/ juoksuasun alla.

Merinovillaa ei muuten kannata pestä kovin usein, se pesee itse itsensä, kun sen laittaa tuulettumaan.

Itselläni on ollut vuosia käytössä Kari Traan aluskerrastoja, jotka ovat toimivuudessaan jo käsite. Eivät ne turhaan ole palkintoja siinä kategoriassa kahmineet. Ne ovat toimivuuden lisäksi kauniita.

Klikkaa Instagramin puolelle ja käy osallistumassa Kari Traan merinovillakerraston arvontaan la 22.2.2020 klo 21 mennessä.

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Kuvat: Elina Hovinen

Kaupallinen yhteistyö: Kari Traa Helsinki Outlet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *