Hae
Juoksujalkaa

Vauva osteopaatilla

Lupasin kirjoitella teille aiheesta vauva osteopaatilla, koska 95% instakyselystä näin toivoi. 🙂 Hauskaa muuten, että mun instassa on muodostunut parille vakkarihenkilölle paikka, jossa aina äänestää ns. vastaan. 😀 Anteeksi, mutta pakko mainita asiasta, että aina ei tämä kyselytutkimus ole ihan 100% luotettava. Sinänsä ei liity aiheeseen, mutta hauska aikamme ilmiö tuokin.

Vauva osteopaatilla

Mutta itse aiheeseen. Idea lähti siitä, että kävin itse osteopaatti Mirella Arposen vastaanotolla häntäluun takia ja mua ennen vastaanotolla oli 10 päivän ikäinen vauva. Varasin ajan meidänkin vauvalle, joka oli silloin 5kk*. Vastaanotolle voi hakeutua vaikka suoraan synnytyslaitokselta, mutta Mirellan mukaan otollinen aika on käydä ennen 3kk. Tämä sen vuoksi, että jos on ilmennyt jotain ”ongelmaa”, mikä vaikuttaa arkeen, esimerkiksi univaikeuksia, mahavaivaa tai lisääntynyttä puklun tai takaisinvirtauksen määrää, niihin pystytään aikaisessa vaiheessa saada apua, ennen kuin koko perhe on aivan poikki.

Koskaan ei ole tietenkään liian myöhäistä mennä vastaanotolle.

Käynti alkoi haastattelulla, jossa käytiin läpi mm. miten synnytys meni, miten vauva nukkuu ja syö sekä lisäksi vaipantäytteet, hikka ja mahdolliset takaisinvirtaukset tai puklut.


Varsinainen käsittely aloitettiin varpaista ja nilkoista, joista edettiin polviin ja lonkkiin. Sieltä pallea, selkäranka, rintaranka, hartiat, solisluut, niska, pään alue jne. eli koko vauva sentti sentiltä. Alkuun, kun laskin Ainon hierontapöydällä meinasi tulla vähän itku (ja tulikin). Ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun käsittely vaikutti niin, että pikkuinen tuijotteli rennosti Mirellaa ja nautti olostaan. <3 Käsittelyä tehtiin eri asennoissa, housut jalassa ja vaipaltaan.

Meillä ei ole hikkaa, pukluja tai takaisinvirtausta ollut. Käsittelyssä sen sijaan selvisi, että vasemmassa sääriluussa on pientä lommoa,  koska jalka oli ollut kohdussa toisen päällä. Mirella kertoi, että tällainenon tosi yleistä ja saattaa altistaa polvivaivoille myöhemmin, jopa 30-40 -vuotiaana. Sain hierontaohjeet kotiin ja seuraavalla kerralla (1kk väli käyntien välillä) katsotaan, onko mennyt paremmaksi.

Pientä kireyttä oli myös vasemmassa lonkankoukistajassa ja siksi mm. vasemman kautta kääntyminen on Ainolle luontaisempaa. Kireys lonkankoukistajasta vie tilaa suolistolta ja tähän on pakko todeta heti, että käynnin jälkeen mahavaivat on helpottanut. Niitä oli jonkun aikaa öisin, mutta mitään pahoja mahavaiva-itkuja ei ole meillä koko aikana ollut vaan tyttö on todella leppoisa tapaus.

Pallean alue oli ok ja siihen liittyvät pulauttelut ja mm. refluksivaivat. Samoin hyvältä näytti selkä- ja rintaranka, lapojen väli, kylkiluut, hartiat sekä solisluut, jotka mm. imunesteen kierron kannalta tärkeät. Muutenkin päänalue ja yläniskan alue oli kaikin puolin ok. Jos näissä olisi pinteitä, se saattaisi aiheuttaa toispuoleisuutta, mikä ei ole tietenkään hyväksi aivojen kehitykselle.

selviä syitä ja seurauksia

Vastaanotolla tuli ihan älyttömästi asiaa ja selviä syitä ja seurauksia! Tuossa jotain, mitä olin kirjoitellut ylös. Meillä on tuosta sääriluun hieronnasta tullut tapa kerran päivässä vaipanvaihdon yhteyteen. Olenkin miettinyt jälkikäteen, että kuinka ”pienellä vaivalla” pystyy helpottamaan pienen ihmisen kireyttä tai muuta kipua.

Voin lämpimästi suositella Mirellaa, jolla on siis vastaanotto sekä Helsingin keskustassa Urho Kekkosen kadulla sekä Espoossa Kauklahdessa. Mirellaa voi seurata myös Instagramissa @osteopaattiarponen.

p.s. Itselle muuten riitti 2 käyntiä, häntäluu on entistä ehompi, eikä vaivaa enää.

Mukavaa viikonloppua, yritetään nauttia siitä ikävistä koronahuolista huolimatta. <3

xx Laura

*palvelu saatu/ osteopaatti Mirella Arponen

Juoksujalkaa myös Facebookissa & Instagramissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *