Hae
Juoksujalkaa

Parhaat vauvan varustehankinnat

Tämä teksti on ollut luonnoksissa jo tovin ja oikeastaan tätä toivottiin jo esikoisen vauva-ajan jälkeen. Silloin ennen ensimmäisen lapsen syntymää kirjoittelin ensikertalaisesta vauvantarvikeviidakossa, johon sainkin kokeneemmilta hyviä neuvoja. Nyt, kahden lapsen kokemuksella voin toivottavasti auttaa jotakuta ensikertalaista. 🙂 Tässä meidän parhaat vauvan varustehankinnat.

Parhaat vauvan varustehankinnat

Toisen lapsen jälkeen kokemukset hyvistä hankinnoista ovat vahvistuneet entisestään. Muutamia hankintoja meillä oli valmiina pojan jäljiltä, mutta tilojen ollessa rajalliset, olin osan kierrättänyt jo eteenpäin. Päädyttiin kuitenkin myös kuopuksen kohdalla hyvin samoihin valintoihin ja olemme ne jälleen toimiviksi todenneet, vaikka erojakin on tullut eteen.

En tässä tekstissä anna neuvoja parhaista vaippamerkeistä, tuteista tai tuttipulloista vaan keskityn isompiin hankintoihin.

Vaunut/ rattaat

Yhtenä isona hankintana oli vuonna 2016 yhdistelmävaunut, joihin olen edelleen 100 % tyytyväinen. Valitsimme silloin Bugaboo Buffalot, joiden valmistus on jo lopetettu, mutta joita en edelleenkään muuksi muuttaisi. Vaunut ovat tukevat ja nyt kun taas on siirrytty ratasosaan, ne ovat entistä toimivammat. Ja voin kertoa, että näitä vaunuja on käytetty! 😀 Mutta kilometrit ei näy juuri missään.

Nämä jäivät suoraan esikoisen käytöstä vauvalle ja ainoa, mitä muutoksia tein vauvalle, oli toisen kangassetin hankinta, jolloin vaunuista tuli kuin uudet. Etenkin vaunuosan ollessa käytössä vaan sen puolisen vuotta, sehän on täysin käyttämättömässä kunnossa. Hankimme isoveljelle myös vaunuihin seisoma-/istumaludan, joka oli käytössä ehkä kaksi kertaa, mutta todettiin nopeasti meillä tarpeettomaksi. Meillä on melkeinpä tasan kolmen vuoden ikäero lasten välillä ja isoveli kävelee (juoksee)/ pyöräilee reippaasti kaikki kävelymatkat.

Bugaboolta meillä on myös juoksuratasosa, jota ei ole vielä otettu käyttöön, mutta josta kirjoittelin aikoinaan raportin. Sen voi käydä lukemassa täällä. Niin ikään hovihankkija Bugaboolta on myös meidän matkarattaat, Bee5 ja näitä voin kyllä kaikkia suositella lämpimästi. Juoksurattaiden kaivamista odotan toden teolla, ehkäpä jo tällä viikolla!

Syöttötuoli/ sitteri

Yksi parhaista hankinnoista oli aikanaan Stokken TrippTrapp syöttötuoli kaikilla lisähärpäkkeillä. Istuin on nyt 3,5 -vuotiaan esikoisen kanssa nähnyt koko elinkaarensa ja on hänellä siis vielä pitkään tuolina.

Ensimmäinen versio tuolista voidaan ottaa käyttöön vastasyntyneen vauvan kanssa istuimeen asennettavan lisäosan Newborn set -kaukalon avulla. Siinä ovat molemmat vauvat kuikuilleet ruokapöydän touhuja alusta asti.

Toinen steppi, noin puolivuotiaan kanssa on Babyset. Silloin tuoliin hankitaan ns. istuinosa ja meillä on molemmilla ollut käytössä lisäksi hankittava tarjotin. Mielestäni ehdoton toimivuuden kannalta. Babysetin osat ovat muovia ja siten helposti puhdistettavia. Esikoisen kanssa meillä oli istuinosaan Classic-malliset pehmusteet, kun nyt Stokkelta on tullut uudenlainen Mini Baby -mallin pehmuste, joka tuo hieman enemmän tukea istumiseen. Muuten kangas on samanlainen, helposti pyyhittävä ja puhtaana pidettävä. Kuoseja on eri vaihtoehtoja. Me hankittiin nämä Stokken lisäosat mun ihan suosikki lastentarvikeliikkeestä Lastenhuone.fi, joka on muuttanut joku aika sitten Iso Omenaan. Heillä on kaupan lisäksi nettikauppa ja valtava valikoima kaikkea ihanaa lapsille! (pssst! Käy osallistumassa Instagramissani lahjakortin arvontaan!)

Kolmas vaihe tuolilla on tosiaan esikoisella käytössä, joka toimii juniorituolina ja mielestäni on myös katseenkestävä muun sisustuksen kanssa. Tämä menee kahden lapsen kokemuksella ehdottomasti parhaat vauvan varustehankinnat -kategoriaan, myös pitkän käyttöikänsä vuoksi.

Vauva-ajan helpotus meillä oli ja on kuopuksen kanssa edelleen Babybjörnin sitteri, jota käytettiin pojan kanssa ehkä noin 9kk ikään. Valmistajan sivuilla lukee vastasyntyneestä kaksivuotiaaksi, mutta tuntuu hassulta ajatella sitterissä enää kävelemään oppinutta. Tai meidän poika ei ainakaan olisi siinä pysynyt! 😀 Katsotaan, kauanko on vielä tytön kanssa käytössä. Hän oppi veljensä tavoin jo muutaman kuukauden ikäisenä ottamaan hyvät vauhdit ja tällä hetkellä sitteri heiluukin jo siihen malliin, että voi tulla pian aika täyteen. 😀

Pojalla oli muuten jokusen kuukauden aikoinaan käytössä myös Bumbo-tuoli, mutta tytölle en sitä hankkinut.

vaipanvaihtoalusta

Ennen toisen vauvan syntymää kiertelin Lastentarvike.fi myymälässä ja törmäsin palkittuun Leander hoitoalustaan. Tästä onkin tullut Instagramissa paljon kyselyitä, jos se on stoorien puolella vilahtanut. Ja siis, tätä en pysty tarpeeksi hehkuttaa! Ostaessa hinta kieltämättä kirpaisi, mutta voin sanoa käsi sydämellä, että tämä on ollut ihan paras hankinta ja jokaisen euron arvoinen. Vaikka muutamalla eurolla saa alustoja, tämä on vaan täyttä luksusta niiden rinnalla. Niin käytännöllisyydessä, toimivuudessa kuin turvallisuudessa.

Hoitoalusta on todella tukeva ja pohjassa olevat liukuesteet pitävät sen jämäkästi paikallaan niin lipaston, hoitopöydän kuin pesukoneenkin päällä. Lisäksi siinä on hieman korkeammat reunat, jotka lisäävät tukevuuden ja turvallisuuden tuntua. Vaikka meidän vauva venkoilee ja kääntyilee jo jonkin verran vaipanvaihdossa, tätä voi vielä turvallisesti käyttää.

Hoitoalustan materiaali näyttää kovalta, mutta se on ihanan pehmeä ja sopivan napakka. Se soveltuu vauvan herkälle iholle ilman, että hoitoalustan päälle tarvitsee laittaa erillistä pyyhettä tms. Me ollaan käytetty tätä välillä myös olohuoneen lattialla, jossa vauva on saanut makoilla tai harjoitella liikkumaan lähtemistä turvallisesti.

Hoitoalusta on 100% vedenpitävä, joka tekee siitä helppohoitoisen ja hygieenisen. Tälle ehdoton suositus!

kantaminen

Esikoisella oli käytössä Babybjörnin kantoreppu, jonka vaihdoin myöhemmin käytettynä hankittuun Mandukaan. Esikoinen viihtyi jonkun verran kantorepussa, vaikka sitä hänen kanssaan melko vähän käytettiinkin. Lähinnä silloin kerrostalossa asuessa, käytin reppua, kun lähdin viemään roskat, kävin kellarissa, lähikaupassa tms. nopeissa lähdöissä. Kantoreppu toimi myös sisällä, kun halusi saada pyykkejä, tiskejä tai muita kotitöitä tehtyä ja vauva ei viihtynyt millään yksin. Pidin Mandukasta sen helppouden takia.

Nyt tytölle hankin Tulan Free to Grow kantorepun, jota olen käyttänyt sisällä pari kertaa, kun hänellä on ollut vaihe ettei viihdy oikein missään. En ole kuitenkaan (ainakaan vielä) nähnyt juurikaan tätä tarpeelliseksi nyt meidän kuopuksen kanssa, mutta tilannehan voi toki vielä muuttua. Periaatteessa tätä kantoreppua voi käyttää aika 20 kg lapsen kanssa.

 Uni & leikki

Laitetaas tuollainen otsikko, sillä esikoiselle löysin aikanaan kotimaiselta käsityöntekijältä Facebookin kautta ihanan unipesän, joka oli mielestäni yksi parhaista hankinnoista silloin. Se tuo vauvalle pesämäistä tunnelmaa isohkoon pinnasänkyyn ja toimi loistavasti meidän pojalla. Tämän olin ehtinyt jo kierrättää eteenpäin, mutta nyt toisen lapsen kanssa vein unipesä -hankinnan seuraavalle tasolle, kun hankittiin Liewoodilta kannettava babynest. Tämä oli ensimmäiset 4 kk ihan loistava hankinta, mutta hieman eri käyttötarkoituksessa kuin tuo edellinen.

Tämä kannettava babynest oli meillä myös ekat kuukaudet sängyssä, mutta jotenkin yöunissa se tuntui äkkiä melko ahtaalta. Se oli kuitenkin erinomainen hankinta, koska asutaan kahdessa tasossa ja sain aina vauvan näppärästi kannettua aina alakertaan aamulla. Se on tukeva ja jämäkkä siirtää ja myöhemmin se muokkautui niin, että käytimme sitä vauvalla alakerrassa päiväuni-/makoilupaikkana. Hieman jäi harmittamaan, että en hankkinut tytöllekin sänkyyn unipesää, sillä se tuo rauhaa nukkumiseen.

Bonuksena vielä mainittakoon Liewoodin leikkikaari, joka on tarjonnut yksinkertaisuudessaan kivaa katseltavaa vauvalle. Tämä on miellyttänyt myös etenkin äitin silmää, eikä ole haitannut niin paljon, että sen paikka on ollut jo puolivuotta keskellä olohuonetta. 😉

Tässä parhaat vauvan varustehankinnat ja muutama isompi vinkki, vaikka näitähän olisi vaikka muille jakaa. Osa toimii toisilla ja osa toisilla, tästä nyt vaikka hyvänä esimerkkinä Philipsin sähkökäyttöinen rintapumppu, joka oli esikoisen kanssa kovassa käytössä, mutta kuopuksen kanssa pölyttynyt täysin nurkissa.

xx Laura

Juoksujalkaa myös Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *