Hae
Juoksujalkaa

Auta pientä, tue yrittäjää

Otsikon mukaiset hastagit vilahtelevat somessa nyt tiuhaan: auta pientä, tue yrittäjää. Tämä on haastavaa aikaa kaikille yrityksille, mutta etenkin pienet toimijat ovat pulassa. Tämä koko blogitekstin aihe tuli mieleeni, kun juttelin kampaajani kanssa muutama päivä sitten ja halusin omalta osaltani tuoda esiin tätä vaikeaa tilannetta. Täällä Vaikuttajamediassa Roosa ja Nina ovat kirjoittaneet samasta tärkeästä asiasta.

auta pientä, tue yrittäjää

Ompun Torppa sijaitsee kauppakeskuksessa ja on monien muiden tapaan hankalassa asemassa. Samaan aikaan, kun ihmisiä kehotetaan pysymään kotona, kauppakeskuksen iso vuokra täytyy silti saada maksetuksi, sillä niissä ei tulla yhtään vastaan. Toisaalta myöskään päättäjät eivät katso, että tällainen palvelutoiminta tulisi laittaa tauolle. Jos kauppakeskukset menisivät kokonaan kiinni tai toiminta laitettaisiin tauolle päättäjien toimesta, silloin vuokriin saisi pakostakin helpotusta. Tämä on tosi ristiriitainen tilanne yrittäjän kannalta.

Kampaajani kertoi, että kampaamo on auki, mutta heillä on vähennetty henkilökuntaa radikaalisti siten, että samaan aikaan töitä tekee vain 3-4 kampaajaa. Näin tilassa on aina alle 10 henkilöä samaan aikaan, mikä on tämänhetkinen suositus. Hygieniaan ja desinfiointiin kiinnitetään nyt huomiota entistä enemmän. Nina nosti blogitekstissään hyvän idean esiin siitä, että hän maksoi ripsihuollon, mutta perui ajan ja tuki näin yrittäjää. Tämä on hyvä keino varmistaa, että pääsee jatkossakin vakiopaikkaan.

Tällä hetkellä hiustenlaitto tai muu ns. pinnallinen kauneudenhoito tuntuu tosi toissijaiselta, kun ollaan keskellä hengenvaarallista epidemiaa. Mutta kauanko se kestää? Onko yrityksillä mitään mahdollisuutta pysyä pystyssä, jos tilanne kestää monta kuukautta?

Yksi keino auttaa pieniä yrityksiä nyt, oli se sitten kampaaja tai vaikka hieroja, on hankkia lahjakortti ja varmistaa, että oma luottotekijä on olemassa tämän poikkeustilan jälkeenkin. Sain uutiskirjeen, jossa kerrottiin, että Timman kautta on lunastettu tuhansilla euroilla lahjakortteja suoraan yrityksiin. He ovat toistaiseksi luopuneet kokonaan omasta komissiostaan lahjakorttipalvelussa ja ostetun lahjakortin summa menee lyhentämättömänä yrittäjälle. Jos kävisi niin, että liike joutuisi sulkemaan ovensa lopullisesti, Timma korvaa menetetyn lahjakortin Timma-saldona.

Ompun torppa kuten moni muukin palveluyritys on edelleen auki ja etätyömahdollisuutta heillä ei ole. Nyt kun ravintolatkin joutuivat sulkemaan ovensa, take away -ruoan hakeminen on hyvä tapa auttaa ravintoloita poikkeustilan aikana.

Loppuun pari todistetta siitä, että ainakin itse haluan oman kampaajani toimintaa tukea… Upeaa työtä, joka ei etänä onnistu. :/

Mitä ajatuksia sulla herää asiasta? Oletko pyrkinyt auttamaan ja tukemaan jollain tapaa yrityksiä nyt?

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *