Hae
Juoksujalkaa

Juoksuflow – 6 askelta onnistumiseen!

Eilisellä lenkillä löytyi pitkästä aikaa juoksuflow!! Paras tunne, mitä lenkillä voi kokea. 🙂 Tunnetta on vaikea selittää, sille joka sitä ei ole kokenut, mutta joka on sen kokenut, tietää varmasti mistä puhun!

Siinä juostessa tuli mietittyä, mitkä vaikuttavat siihen, että joku lenkki tuntuu ihan perusjolkottelulta, joku raskaalta puurtamiselta ja joskus pääsee tähän mahtavan kepeään tunteeseen. Tsekkaa alle listatut: juoksuflow 6 askelta onnistumiseen.

Juoksuflow – 6 askelta onnistumiseen

Kohdat eivät ole tärkeysjärjestyksessä, mutta näillä mielestäni pääsee juoksuflown löytämisessä pitkälle.

Kestävyyskunto

Juoksukunto kasvaa juoksemalla, mutta juoksukunnon löytymisen avain on vankan pohjan rakentaminen. Se kasvaa peruskestävyyslenkeillä. Pohjakuntoa voi kartuttaa alkuun pitkillä kävelylenkeillä sekä esim. kävely-hölkkälenkeillä. Kun kunto alkaa kasvaa (syke pysyy rauhallisilla lenkeillä maltillisena/ lenkit tuntuvat helpoilta, jos ei omista sykemittaria) pituutta aletaan vähitellen kasvattaa sekä kävelyosuuksia jättämään pois. Peruskestävyyslenkeillä vauhti saa ja pitää olla hidas, joka on tietysti tosi yksilöllinen asia ja kuntoriippuvainen. 🙂

Lepo/ palautuminen

Tiedän, että eilisen lenkin yksi avain oli levossa ja palautumisessa. Ollaan otettu koko vappu tosi rauhallisesti ja edellinen liikuntakerta oli itsellä alkuviikosta, jos nyt ei säbä- ja jalkkisturnauksia kolmeveen kanssa lasketa. Jalat oli levänneet ja olo palautunut, päiviunia on nukuttu päivittäin, vaikka yöunet on meillä vauvan takia vaihtelevia.

Ravinto

Tässä varmasti toinen syy eiliselle lenkille. Ollaan nimittäin syöty! Vaikka en nyt vappumunkkeja ja grilliherkkuja lenkkiä edeltävinä päivinä suorilta suosittelekaan, ravinto ja ruoka on keskeisessä asemassa lenkeillä jaksamiseen. Itse en ole ikinä ollut tankkauksen puolestapuhuja, mutta tämä saattanee johtua myös siitä, että syön ihan normaalistikin paljon ja monipuolisesti. Ennen lenkkiä tietysti kannattaa pitää ruoan jälkeen hyvä tauko, ettei ruoka ala pomppia vatsassa. Itsellä toimii usein parhaiten aamupalan jälkeinen lenkki ja tässä tapauksessa näköjään parina edeltävänä päivänä normaalia enemmän ruokaa (ja herkkuja…).

Varusteet

No arvasit varmaan, että mun blogissa on yhtenä kohtana tämä. Totta kai! Varusteilla on suuri merkitys ja sitä haluan teille blogini kautta tuoda, tietoisuutta käytössä hyviksi todetuista varusteista! Tänään lenkillä ilahdutti Brooksin Ghost juoksulenkkarit sekä Daehlien superohut ja hengittävä aluskerraston paita. Parina viime vuotena olen päässyt testaamaan Brooksin juoksukenkiä ja suosittelen kokeilemaan! Käytössäni on tällä hetkellä Glycerinit sekä Ghostit, jotka olivat tänään lenkillä jalassa. Ne ovat mulle just nyt nappivalinta, kun palailen takaisin pidempien lenkkien pariin. Ghostit ovat jalassa tukevat ja vaimentavat askelta, reagoivat yksilöllisesti juoksijan askeleeseen, vauhtiin ja painoon, olematta liian raskaat.

Lihaskunto

Tätä korostan aina ja oikeasti kuuluisi tuonne ihan kärkeen, jos tässä luettelossa joku järjestys olisi. Lihaskunto ja etenkin lihasten kestävyyskunto. Tänään oli ensimmäinen lenkki, jossa oikeasti tunsin, että lihaskunnon tekeminen on tuottanut tulosta. Esimerkiksi keskivartalon syviä lihaksia olen tehnyt jo pidempään synnytyksestä lähtien, mutta monipuolistanut liikkeitä vasta ihan vasta. Maanantaina pidin Instagramissani core-liven ja sen jälkeen pari päivää oli kyljet, selän- ja vatsan lihakset tosi hellinä. Tänään juostessa keskivartalo tuntui äärimmäisen hyvältä!

Liikkuvuus/ kehonhuolto

No niin… kohta, joka mulla (ja tiedän, että aika monella) vaatii petrausta. Olen saanut sentään kehiteltyä itselleni lyhyen kehonhuoltorutiinin, joka tulee tehtyä etenkin pidempien lenkkien jälkeen. Se, että saisin viikkoon mahdutettua ihan kokonaan esimerkiksi yhden kehonhuollolle pyhitetyn päivän, on vielä unelma. MUTTA ensi viikon lauantaina olen varannut tähän 1,5h. Osallistun Suhk Maman (joka on ollut jo pidempään yhteistyökumppanini) Kohti parempaa liikkuvuutta – workshopiin. Live järjestetään 9.5.2020 klo 10-11.30 Facebookissa ja se säilyy katsottavissa viikon vielä liven jälkeen. Workshopin hinta on 25€. Tässä mainio äitienpäivälahjavinkki!

Mainittakoon, että kohtia oli alkuun 4, sitten 5 ja lopulta 6 ja listaa voisi hyvin vielä täydentää. Juoksuflow on tila, jossa tuntuu, että matkaa voisi taittaa vaikka kuinka pitkään ja kaikki vaan natsaa kohdilleen. Eilen myös lenkkireitti ja kuulokkeista raikaava musiikki osui kohdilleen. Oma juoksu tuntui eilen ekaa kertaa tosi hyvältä toisen raskauden ja synnytyksen jälkeen. Toki lyhyet lenkit ovat tuntuneet jo pidempään ookoolta, mutta tämä oli toinen kympin lenkki ja ero edelliseen oli valtava.

Hei ja huikkaampa vielä tähän loppuun, että pidän taas huomenna maanantaina Instaliven klo 17, kohteena ylävartalo ja välineeksi voit valita joko käsipainot tai pitkän kuminauhan. Toivottavasti nähdään livessä!

Kivaa sunnuntaita!

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *