Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

Keittiön välitila – pienellä vaivalla iso muutos

Kaupallinen yhteistyö: Muovia.fi

Muutosta asti (kohta 2 vuotta) olen haaveillut keittiön välitilan vaihtamisesta. Se ei ollut alunperinkään yhtään oman maun mukainen ja lisäksi se teki kodin pimeimmästä huoneesta entistä piemeämmän. Muualla kodissa valo tulvii sisään ja sisustus on pääosin valkoista. Oli aika siis päivittää myös keittiön välitila sopimaan muun kodin ilmeeseen.

Keittiön välitila – pienellä vaivalla iso muutos

Palloteltiin monia eri vaihtoehtoja ja googlailtiin sopivia. Halusimme välitilasta mahdollisimman simppelin, helpon, huolettoman ja kustannustehokkaasti toteutettavan. Löydettiin oululainen Muovia.fi, jonka kanssa päästiin toteuttamaan muutos todella vaivattomasti.

Muovia.fi on syntynyt ajatuksesta, miten teollisuudesta ylijäävää muovia päästäisiin käyttämään hyödyksi. On paljon ihmisiä, joilla on pieniä tarpeita ja tee se itse -tekijöiden määrä kasvaa. Kierrätyksestä on tullut arkipäivää ja Muovia haluaa jakaa yleistä muovitietoutta enemmän. Muovia.fi verkkokaupassa toimii palakauppa, josta voi etsiä valmiita paloja, putkia ja tankoja sekä mittatilauspuoli, josta voi tilata muovia omien mittojen mukaan. Tuotevalikoimaan kuuluu myös valmiita tuotteita mm. leikkuulaudat, kasvikartiot ja moottorikelkkojen tuulilasit.

Sain Muovialta tietoa, että keittiön välitiloissa käytetään yleensä akryyliä eli PMMA:ta. Toinen vaihtoehto on polykarbonaatti. Akryylin ja polykarbonaatin (PC:n) erot ovat naarmuuntuvuudessa ja iskunkestävyydessä. Akryyli on muoveista kovapintaisin, mutta ei ole varsinaisesti iskunkestävä. PC on puolestaan iskunkestävä, mutta naarmuuntuu helposti. Iskunkestävyydestä ei tässä kohteessa ole varsinaista hyötyä, joten PMMA on paras vaihtoehto.

Mittasimme keittiön välitilat tarkasti ja ilmoitimme mitat, jonka jälkeen palat saapuivat muutamassa päivässä Postin kotiinkuljetuksella. Keittiön välitilaratkaisuja ja värejä on Muovialla monia erilaisia, mutta me päädyimme umpivalkoiseen, joka jatkaa sopivasti valkoisten kaapinovien ilmettä.

asennus

Asennus aloitettiin perjantai-illalla ja se oli valmis lauantai-aamuna. Melko nopeaa ja vaivatonta, sanoisin, vaikka oma rooli asennuksessa ei ollutkaan kovin suuri. 😀 Keittiön ilme kirkastui välittömästi ja lopputulos on juuri sellainen kuin olin toivonut ja osannut jo etukäteen nähdä.

Keittiö ennen

  

Keittiö vaiheessa

Koska levyt olivat niin tarkasti mitatut, ne asettuivat helposti tilaansa sähköpistokkeiden irrotuksen jälkeen. Muovialta olisi halutessamme tehty levyihin tarpeelliset kolot esim. pistokkeita varten, mutta meillä ei ollut tarvetta niihin, koska levyjen yläosaan tarvitsi tehdä vain pienet lovet pistokkeiden sähköjohtoja varten. Niiden teko onnistui kotona kuviosahalla. Saimme lähetyksessä pienen harjoittelupalan mukana, johon sahausta pystyi alkuun harjoitella. Jäljestä tuli oikein siisti ja lovet peittyivät pistokkeiden alle.

Keittiö jälkeen

Viimeistelysaumaukset tehtiin silikonimassalla ja se kuivui yön yli. Aamulla viimeistelyt ja naps! Meillä oli sata astetta valoisampi ja täysin uudelta tuntuva keittiö! Olen todella tyytyväinen tulokseen ja iloinen, että löydettiin juuri Muovia.fi. Heidän kanssaan asiointi oli helppoa, vaivatonta ja mukavaa, joten suosittelen lämpimästi tätä oululaista verkkokauppaa, jos pieniä kodin kunnostustarpeita tulee esiin. 🙂

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Kaupallinen yhteistyö: Muovia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *