Hae
Juoksujalkaa

1v unirytmi – tähän on hyvä päättää

Vauvavuosi on nyt taputeltu ja vaikka samaan aikaan tuntuu totta kai haikealta, niin toisen lapsen kanssa kokemuksesta tiedän, että hän on vauva vielä pitkään ja tulevat ikävaiheet ovat vähintään yhtä ihania (tai ei kyllä ihan kaikki :D). Täältä pesee tässä vaiheessa viimeinen unipostaus (ainakin näin kuukausittain kirjoitettuna): 1v unirytmi – tähän on hyvä päättää.

Jos sulta on mennyt ohi nämä vauvan unipostaukset, olen kirjoittanut niitä kuukausittain aina 4kk asti. 🙂 Löytyvät hakusanalla vauvan unirytmi.

1v unirytmi

Parina päivänä tyttö on jättänyt aamun lyhyet unet väliin, mutta edelleen haluan pitää niitä mukana. Uskon niiden kuitenkin jäävän pois lähikuukausina, esikoisella ne jäivät pois 1v 1kk ikäisenä. Muuten unirytmi on hyvin tutun näköinen aiempien kuukausien kanssa.

Aamu-unet

9.30-10

Lounas-unet

12.45-14.45

Nukkumaan

18.45-19

Herätys

06.30-07.00

Suurin muutos aiempaan on se, että häntä ei saa enää kirveelläkään päivisin omaan sänkyyn nukutettua vaan seisoskelee siellä kirkkain silmin ja juttelee hyväntuulisena. Toki varmasti onnistuisi esim. noin puolen tunnin nukuttamisen jälkeen, mutta olemme lennosta siirtyneet nukkumaan ulkona vaunuissa, koska sinne nukahtaa helposti ilman liikettä (!) ja nukkuu 2h putkeen.

Myös iltaisin nukuttaminen on saanut uuden käänteen (1v unitaantuma?), kun aiemmin n.5min nukutus vaatii tällä hetkellä n. 20min.

Viime viikolla 1v neuvolassa saadut kolme rokotetta taisivat myös vaivata muutamat yöt, koska heräili ja uni oli katkonaista. Nyt kaksi edellistä yötä on mennyt täysin ilman heräämisiä, joten uskon että johtui rokotteista.

 

1v ruokailu

Loppuun muutama sana ruokailuista vielä. Imetys jätettiin pois kokonaan viikkoa ennen 1v juhlia ja siitä asti hän on vedellyt normimaitoa pillimukista. Pari ekaa päivää sekoitettiin joukkoon vielä vähän korviketta, mutta on toki saanut hapanmaitotuotteita jo 10kk asti.

Meidän 1v syö tosi hyvin ja monipuolisesti, mutta olen edelleen hänelle soseuttanut omat ruuat (saa toki myös valmisruokia). Nyt aletaankin siirtymään yhteisiin ruokiin, joka aloitettiin synttäripäivänä lemppariruualla lohikeitolla. Helpottaa kummasti kokin elämää, kun jatkossa tehtaillaan vaan yhdet ateriat.

Palaillaan ehkä jossain vaiheessa taas uniasioihin!

xx Laura

Kuvat: Monna Pursiainen

Juoksujalkaa myös Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *