Hae
Juoksujalkaa

Automatkailusta sujuvampaa lasten kanssa

Meidän pidemmät automatkat lasten kanssa ovat saaneet uuden käänteen siitä lähtien, kun tajuttiin kääntää niiden rytmiä. Siitä lähtien automatkailusta on tullut lasten kanssa sujuvampaa.

Aiemmin tähdättiin matkaan aina lasten päiväuniaikaan, mutta se ei selvästi ole meidän perheelle enää se optimaalisin aika. Löydettiin uusi ja ainakin meille toimiva tapa, miten automatkailusta tulee sujuvampaa lasten kanssa.

Esikoisen (= yhden lapsen) kanssa autoilu sujui aina heittämällä ja hänen autossa nukkumansa yli 3 h päikkärit eivät vaikuttaneet tippaakaan yöuniin. Tällöin ei tarvinnut myöskään miettiä mahdollisten heräämisten ja itkujen vaikuttamista muihin. Nyt kahden lapsen kanssa matkat ovat jo asteen haastavampia ja täytyi taas hetkeksi pysähtyä niiden äärelle. Meidän 1 v nukkuu kyllä hyvin autossa, mutta yli kahden tunnin päiväunet tuppaavat syödä yöunia. Toisaalta 4 v ei enää nuku päiväunia ja 3-4 tuntia padin kanssa ei toimi.

Nuo 350 km matkat isovanhemmille menevätkin meillä nykyään suht näppärästi, kun tehdään matkat lasten mennessä iltaunille. Meillä pienempi nukahtaa aina seitsemän maissa ja isompi kahdeksan jälkeen. Usein starttaillaan reissuun puoli seiskan maissa iltapuuron jälkeen. Melko helppoa matkustamista, kun lapset nukkuvat suurimman osan matkasta. Vaihdot autosta sänkyyn määränpäässä ovat myös menneet jouhevasti ja olen tätä matkustustapaa hehkuttanut siitä lähtien, kun se tajuttiin. Varsinkin nyt syksyllä pimeällä automatkailusta on tullut entistä helpompaa, mutta toimi myös kesällä huomattavasti paremmin kuin keskipäivän auringonpaisteella.

Kuitenkin parasta tässä koko jutussa on se, että saadaan reissulle vielä kokonainen yksi lisäpäivä, kun matkaan lähdetään vasta illalla. 

Me aikuiset saadaan kerrankin jutella keskeytyksettä etupenkillä ja näin matkustamalla vältetään myös ruuhkat. Vaikka mekin mennään normaalisti viimeistään kymmeneltä nukkumaan, voi sitä silloin tällöin viikonloppuna repäistä ja olla kotona vasta 23 aikaan! 😀 😀

Syysloma tuli tarpeeseen, nyt uutta viikkoa kohti!

xx Laura

Juoksujalkaa myös Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *