Hae
Juoksujalkaa

Vauvan 15 kk unirytmi: yksillä päiväunilla jatketaan

Unipäivitystä pukkaa heti näin vuoden alkuun! Ehkä viimeinen iso muutos unien suhteen edelliseen unipäivitykseen verrattuna on nyt tehty ja aamun ekat lyhyet päiväunet jätetty pois. Vauvan 15 kk unirytmi: yksillä päiväunilla jatketaan. Se täytyy sanoa heti, että se on meillä selkeyttänyt hurjasti niin unia kuin muutenkin päivärytmiä.

Aamun lyhyet päiväunet jäivät meillä pois vauvan ollessa 15 kk. Ihan suorilta niitä ei kuitenkaan jätetty pois vaan oltiin sitä ennen lyhennetty ne pariksi viikoksi 15-20 minuuttisiksi. Syitä ekojen päiväunien poisjättöön oli se, että niille nukahtaminen ei käynyt enää ns. käden käänteessä kuten siihen asti. Ne vaati nukuttamisen ellei sitten satuttu olla autossa. Illalla nukahtaminen vaikeutui ja venyi itkuisemmaksi, mitä ei ole oikeastaan ollut. Myös yöllä alkoi tulla ihme heräämisiä, joita meillä ei myöskään oltu hetkeen nähty. Muutenkin ekat, lyhyet päiväunet alkoivat olla vähän riesa päivärytmin kannalta ja onneksi niiden poisjättö sujui niin hyvin, nyt sujuu niin paljon jouhevammin.

vauvan 15 kk Uni- ja päivärytmi:

Herätys 07- 07.30 välillä

Aamupala 8-8.30 välillä

Ulkoilua

Ruoka 11-11.30 välillä

Päiväunet 12-14.30

Välipala

Ulkoilua & leikkimistä

Iltapuuro & pesut

Nukkumaan 18.30 tai viimeistään 18.45.

Pitkät päiväunet venähtivät saman tien ekojen päiväunien poisjätön myötä yli 2 tuntisiksi, viimeistään 2,5h kohdalla herätetään. Myös iltaväsymys alkaa kolkutella 18.30 maissa. Tällä hetkellä klo 19 on liian myöhäinen nukkumaanlaittoaika, joka näkyy pari tuntia nukkumaanmenosta heräilynä, joten nukkumaanmenoa on varhaistettu. Silti unet kestävät aamulla seitsemään, usein myös puoli kahdeksaan.

Tämä on just nyt ihan täydellinen rytmi. Kaikille osapuolille selvä ja hyvin toimiva. Vanhemmat kiittävät tarkan rytmin lasta, kaikki sujuu niin paljon paremmin! 😀

Tällä unipäivityksellä oli helppo avata uusi vuosi ja tammikuun eka blogipostaus. Aiheita olisi vaikka muille jakaa, mutta aikaa niiden kirjoittamiseen ei meinaa löytyä. Mitä pidempi tauko blogin kanssa, sitä vaikeampi on sen äärelle taas palata. Meillä lomaillaan muutenkin vielä tämä viikko ja ensi viikolla arjen alkaessa tulee taas kaikkeen säännöllisempi rytmi ja aikataulutus.

Loppuun haluan vielä kiittää sinua siellä ruudun takana viime vuodesta. Kiitos, että olet pysynyt blogin matkassa mukana. Jatketaan samaan malliin tänä vuonna! <3  Muistathan muuten, että otan jatkossakin mieluusti vastaan juttuaiheita ja toivepostauksia.

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *