Hae
Juoksujalkaa

Gua sha – kauneusrutiini joka on tullut jäädäkseen

*Sisältää mainoslinkkejä

Laitoin alkuviikolla kuvan Instagramin stoorien puolella gua sha -menetelmästä. Se on kauneusrutiini, joka on tullut jäädäkseen mun iltoihin. Sain stoorin äänestyksessä ’kerro lisää’ -vastaukseksi 92 %, johon vastaajia oli yli 200. Loput äänestäjistä olivat tietoisia gua sha -menetelmästä tai se oli jo heillä käytössä.

Kosmeettinen Gua sha

Itse olen tutustunut gua shaan Yin Your Skin -sivuston (ja Instagramin @yinyourskin) sekä kauneudenhoitokonseptin suunnitteleman Katja Kokon Instagramin kautta. Yin Your Skinin pohjana on korealainen kauneudenhoitofilosofia ja gua sha on yli tuhat vuotta vanha, kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva hoitomuoto. Kun normaalit ihonhoitotuotteet vaikuttavat vain ihon pintaan, kosmeettisen Gua shan vaikutukset yltävät ihon pintaa syvemmälle.

Gua sha on ihoa kiinteyttävä, kirkastava ja tehokkaasti turvotusta poistava menetelmä, jota säännöllisesti tekemällä voi myös vähentää ihonhoitotuotteiden määrää. Hoito vapauttaa jännityksiä lihaksissa ja faskioissa ja parantaa sekä verenkiertoa että aineenvaihduntaa.

Itse aloitin gua shaamaan kesällä. Ostin LAHJA Gua sha kasvolastan, jonka suositeltiin olevan sopiva ja yleiskäyttöinen lasta jolla on helppo lähteä totuttelemaan gua shaan. Pestyjen kasvojen pohjalle suihkuttelin ikisuosikkia Olivia Kleinin Sensitive Sprayta ja käytin hoitoöljynä Olivia Klein Oil Wash & Care pesuöljyä. Lasta liukuu iholla hyvin, kun apuna on muutama tippa öljyä.

Tein aloitettuani kesällä parin viikon ajan säännöllisesti joka ilta lastapakkauksen mukana tulleen ohjeen 5 minuutin koko kasvot läpikäyvän hoidon. Viisi minuuttia ei ole pitkä aika, mutta välillä iltaisin pikkulapsiarjessa on ihan muut asiat mielessä kuin ihonhoito. 😀 Mutta joka kerta, kun olin saanut tuon ajan käytettyä, totesin, miten se rentouttaa ja virkistää, joten siksi halusin ottaa menetelmän tavaksi.

Napakan aloituksen jälkeen gua shaaminen pysyi mukana satunnaisesti koko syksyn ja loppuvuoden. Kuitenkin isoimman sykäyksen toi Yin Your Skin Level 2 verkkokurssi*, jolle pääsin osallistumaan. Todella kattava kurssi ylipäätään ihonhoidosta ja ihon hyvinvoinnista gua sha menetelmän lisäksi.

Gua sha välineet

Ensin ostamani LAHJA lasta on ollut kyllä ihan paras ja tosiaan monikäyttöinen, jolla pärjää jo pelkästään. Kun halusin verkkokurssin myötä viedä menetelmän seuraavalle tasolle, ostin Twist Be:ltä NIVA Gua sha lusikan, jolla saa parhaiten käsiteltyä mm. silmänympärysihon. Tilasin myös Katja Kokon Yin Your Skin SILEÄ Silky Facial Oil -kasvoöljyn. Se on Katja Kokon suunnittelema öljy, jota on valistettu vain 1000 kappaleen erä ja joka sopii erityisesti gua sha välineiden kanssa käytettäväksi. Öljystä voi lukea tarkemmin täältä.

Yin Your Skin välineitä on paljon erilaisia ja kurssin lisäksi @yinyourskin Instagramissa on paljon ohjeita ja menetelmiä eri välineisiin. Materiaalia on paljon saatavila ja alkuun kun aloitin menetelmään tutustumisen, meinasi jo tulla ähky, kun oman päivittäisen viisiminuuttisen löytyminen ei meinannut aina onnistua. Päätin kuitenkin, että pikkuhiljaa totuttelen tästä itselleni oman meditatiivisen iltahetken. Koska sitä se on! Sen verran se vaatii ainakin itsellä vielä keskittymistä, että muita asioita ei tule samalla mietittyä. Sulkeudun kylppäriin hetkeksi lastojeni ja kasvoöljyn kanssa. 😀 Ja mikä kuulto iholle jää! Aamulla herätessä varsinkin nyt tuon SILEÄ kasvoöljyn myötä kasvot tuntuvat todella pehmeiltä vielä aamulla.

Loppuun lainaus Yin Your Skin sivuilta:

Iho on elimistämme suurin ja se toimii sisäelimien, luiden, lihasten, nivelten, sidekudosten, hermosolujen ja verisuonten – siis aivan kaiken – uloimpana suojana, jonka kautta olemme vuorovaikutuksessa ympäröivään maailmaan. Kaikki, mitä ihon alla tapahtuu, vaikuttaa siihen, miltä iho näyttää ulospäin. Sama pätee myös toisinpäin: kaikki se, minkä kanssa iho joutuu kosketuksiin kosmetiikkatuotteista ilmansaasteisiin ja sääolosuhteiden vaihteluihin, vaikuttaa ihon ulkonäköön ja sen toimintaan.

*verkkokurssille osallistuminen saatu

Kaunista loppiaista! <3

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *