Hae
Juoksujalkaa

Ulkotreenikausi avattu!

En varmasti ole ainoa, joka on innoissaan kevään tulosta ja siitä, että elämä voi alkaa yhä enemmän suuntautua sisältä ulos. Viimeisen vuoden aikana olemme varmasti kaikki olleet enemmän kotona kuin ikinä ja kodista on muokkautunut kaiken toiminnan keskipiste. Siellä hoidetaan niin työt kuin vapaa-aikaan liittyvät asiat, kuten vaikkapa treenit.

Itse treenaan läpi vuoden ulkona, lähestulkoon säistä riippumatta, mutta onhan se nyt ihan eri asia keväällä ja kesällä tehdä treenit ulkona kuin talvella. Täällä varsinainen kevään ulkotreenikausi avattiin viime viikonloppuna ja ai että teki hyvää! Tällä kertaa lämmittelyksi 30 min juoksua ja lihaskuntoa kahvakuulalla takapihalla 30 minuuttia.

ulkotreenikausi avattu

Vierastan hieman ajatusta ja jaottelua kotitreeneihin, ulkotreeneihin tai vaikkapa salitreeeneihin. Itse treenaan hyvin samankaltaisesti oli toimintaympäristönä sitten takapiha, metsä, sali tai olohuone. Välineet tuovat mukavaa vaihtelua treeneihin, mutta omat treenini teen myös salilla kehonpainolla sekä ns. vapailla painoilla; käsipainoilla ja kahvakuulilla, kuten kotonakin. Koti- tai ulkotreenit eivät ole myöskään itselle koronan tuoma uusi tuttavuus tai pakko, olen tehnyt ja tekisin juuri näin ihan ilman poikkeusolojakin. Tässä yksi vanha kirjoitus asiasta parin vuoden takaa.

Treenit saavat totta kai ulkona ihan eri meiningin, kun pystyy vaikkapa kahvakuulaa huoletta heiluttelemaan ja nyt kevään tulleen viemään vaikkapa maton ulos, ilman että tarvitsee hangessa hyppiä. Ulkoilman tuoma virkistävä olo ja freesiys on myös eri levelillä kuin sisätreeneissä.

Kaiken kaikkiaan koti- ja ulkotreenit ovat itselleni helppo ja tehokas tapa treenata kahden pienen lapsen äitinä. Mihinkään ylimääräiseen ei mene aikaa, kun treenit voi helposti tehdä kotona tai kotipihalla. Itselle helpoin tapa yhdistää kaksi suosikki liikuntamuotoa, juoksu ja lihaskunto. Joko sisällä tai ulkona: kehonpainolla, kahvakuulalla tai esimerkiksi kuminauhoilla. Tyypillisin tapa tällaiselle yhdistelmätreenille; lämmittelyksi juoksua, lihaskuntotreeni ja palautteluksi hölkkäily. Tai sitten lyhyen lenkin päätteeksi. Näin kertyy myös juoksukilometrejä huomaamatta.

Olemme myös halunneet alusta asti Heidin kanssa luoda TWOgether Training palvelumme osaksi ulkotreenit. Juoksu-osio sieltä onkin löytynyt jo viime syksystä lähtien, mutta maanantaina sivustolle aukeaa ulkotreenit -kategoria, joka vie treenit esimerkiksi lenkin varrelle tai kotipihalle tehtäväksi. Ja siis alusta loppuun ohjattuna! Käy lunastamassa pääsiäisen tarjous palveluumme, joka on voimassa to-su. Tarjoukseen tästä.

pääsiäisterkuin,

Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *