Hae
Juoksujalkaa

Tyypillinen treeniviikko

Sain toiveen kirjoittaa tyypillisestä treeniviikosta. Viikot vaihtelevat tällä hetkellä aika paljon, mutta toisaalta kun olen nyt muutaman viikon seuraillut omia treenejä, sieltä voi löytää aika aika yhtenäisen kaavan. Tämä ei toki tarkoita, että joka viikko teen tasan tarkkaan näin. Menen hyvin pitkälti fiiliksen mukaan treenien suhteen, silloin kun sattuu sopiva aikarako löytymään. Tältä näyttää mun tyypillinen treeniviikko.

Tyypillinen treeniviikko

Voisin kiteyttää lyhyesti, että tyypillinen treeniviikko pitää tällä hetkellä 2-3 juoksulenkkiä sekä pari lihaskuntotreeniä. Yhteensä liikuntakertoja tulee viikossa 3-5, riippuen tosi paljon viikosta. Usein 3, harvoin 5 ja yleisimmin 4. 😉 Yleensä lihaskuntotreenit yhdistän lenkkipolun varrelle tai lenkin jälkeen, mutta joskus aikaa on vain puoli tuntia ja päätän tehdä siinä ajassa pelkän kuntopiirin joko sisällä tai ulkona.

Lenkit menevät oikeastaan niin, että juoksen 2 lyhyempää n. 5-8 km lenkkiä sekä yhden pidemmän. Itselle pidempi lenkki tarkoittaa tällä hetkellä kaikkea yli 8 km. 😀 Mutta yleisimmin sunnuntaina olen juossut viime aikoina kympin tai vähän pidemmän.

Selkeitä lepopäiviä kuuluu viikkoon pari-kolme, toki silloin mukana saattaa olla kävelyä tai lihashuoltoa. Tämä teksti on hyvä esimerkki siitä, että treenikertoja saattaa oikeasti olla viikossa ”vain” se 3, mutta esimerkiksi Instagramin perusteella voi vaikuttaa että olen jatkuvasti lenkillä tai treenaamassa. Tuo 3 treeniä viikossa on kaltaiselleni elämäntapaliikkujalle ihan minimi, sillä liikunta on nimenomaan se, joka auttaa jaksamaan arjessa ja pitää kiukut kurissa. Lenkin jälkeen olen aina heittämällä leppoisampi ihminen. 😀


Tällä hetkellä en oikeastaan liiku päivisin, kuten esikoisen kanssa kotona ollessa. Käytän päiväuniajan (2h) joka päivä työntekoon. Joko suunnittelen tulevia treenejä TWOgether Training -palveluun, testaan, ideoin tai hoidan muita sivustoon liittyviä asioita. Kuvauspäiviä meillä on 1-2 kuukaudessa ja testaan kaikki treenit alusta loppuun aina itse. Vaikka ne ovatkin niitä treenejä, joita muutenkin teen ja mikä on oma tapani treenata. Tämän lisäksi päiväuniajoilla kirjoitan blogia, ohjaan TEAMS treenit kerran viikossa sekä hoidan muita yhteistyö- jne. asioita.

Iltaisin liikkuminen onkin aina hieman haastavampaa aikataulujen suhteen, mutta tämä on jo hyvää harjoitusta syksyä varten, kun töihinpaluu lähestyy. Itselleni toimivin ja tehokkain tapa on tehdä napakkoja yhdistelmätreenejä ja ennen kaikkea valmiiksi suunniteltuja, ettei aika kulu haahuiluun.

Juoksun suhteen tavoitteena on pikku hiljaa kasvattaa kilometrejä lenkkien suhteen, mutta tuo 2-3 lenkkiä viikossa on jatkossakin toimiva ja riittävä annos juoksua. Mitään erityisempää tavoitetta juoksun suhteen ei ole, muuta kuin aivojen tuuletus, juoksusta nauttiminen ja ulkoilman tuoma virkistys.

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Kuvat: Monna Pursiainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *