Hae
Juoksujalkaa

Testissä: On Running Cloudstratus ja Cloudflow

Nyt pääsen kirjoittamaan teille jokin aika sitten testiin saapuneista On Running Cloudstratus ja Cloudflow -kengistä. Pari vuotta sitten kirjoittamani laajempi teksti silloin testiin saapuneista kengistä on keikkunut koko alkaneen kevään blogini luetuimpana tekstinä, joten aika päivittää hieman tietoja.

Kyseessä on melkoisen erilaiset kengät keskenään, mutta myös hyvä kombo, mikäli harjoittelet esimerkiksi pidemmille matkoille. Aika nopeasti näistä muodostui itsellekin pari; toinen pidemmille leppoisille lenkeille ja toinen ripeämpiin treeneihin eli isossa kuvassa harjoittelu- ja kisakenkä.

On running cloudstratus

Uusi tuttavuus itselleni ja heti ensimmäisestä lenkistä lähtien oli selvää, että hieman järeämmästä ja vaimennetummasta kengästä on nyt kyse. On Running Cloudstratus tarjoaa täyden vaimennuksen ja pohja koostuukin kahdesta Helion -kerroksesta. Näin kengät antavat sekä pystysuuntaista että vaakasuuntaista vaimennusta ja takaavat pehmeän laskun alustaan. Alkuun ajattelin pohjan olevan jopa liikaa, mutta juostessa se antaa yllättävän hyvän alustatuntuman ja vie lenkillä eteenpäin tasaisen varmasti.

Drop 8 mm

Paino 270 g

Cloudstratukset ovat parhaimmillaan kaduilla juostuilla pidemmillä lenkeillä. Puolimaratoneilla tai kokonaisilla tai muuten vaan pidemmillä lenkeillä, joilla tuen ja vaimennuksen tarve korostuu, etenkin astetta raskastekoisemmilla juoksijoilla.

Lesti on näissä leveähkö, mikä oli alkuun itselleni liikaa ja käytinkin kenkiä enemmän kävelylenkeillä ja muuten treenatessa. Nyt olen kyllä juossut näillä jo muutamankin peruskestävyyslenkin ja olen alkanut pitämään niistä myös juostessa. Plusssaa ne saavat etenkin niiden mielenkiintoisesta ”tähti”nauhoituksesta, joka auttaa tukemaan jalkaa, mihin se ikinä liikkeessä taipuukaan. Tykkään myös kudostusta ja hengittävästä päällisestä.

on cloudflow

Vanha tuttu ja niin paras Cloudflow! Kenkärakkauteni vuodesta 2017, joista kirjoitin enemmän tuona keväänä. Pääset lukemaan tekstin täältä. Siitä lähtien Cloudflow on pysynyt mukanani joka vuosi (kuten myös Cloud Waterproof, joka on nostettava esiin aina kun mahdollista, niin parhaat vedenpitävät kengät!).

Toki On Running Cloudflow on muuttunut näinäkin vuosina, vaikka pohjan perusrakenne ensi silmäyksellä vaikuttaa samalta. Pohja koostuu 18 askelta eteenpäin vievästä Cloud tyynystä. Uudempi asia pohjassa on Helion vaahtorakenne, joka tuo pehmeyttä iskuun, mutta myös vauhtia ponnistukseen. Pohjan rakenne takaa rullaavuuden, sen on varmasti jokainen On Running -kengillä juossut saanut kokea.

Drop 6 mm

Paino 198 g

Jalkaan hyvin istuvat Cloudflowt, jossa päällinen mukautuu jalkaan ja strategisissa kohdissa olevat teippaukset tuovat sekä lisäistuvuutta, mutta myös lisäävät kenkien kestävyyttä. Uutta kengissä on nauhoitus ja nauhat saa halutessaan pois tieltä nauhan alle, mikä on hyvä ominaisuus etenkin kovemmissa treeneissä. Pohjan kumimainen rakenne antaa hyvää pitävyyttä myös märille keleille.

Cloudflowt toimivat parhaiten kaduilla, nopeampiin treeneihin, kisoihin ja max 10 km lenkkeihin. Näin itselläni. Toki Cloudflow on mitä mainioin nopeammille juoksijoille puolimaratoneille ja maratoneille saakka, mutta ihan ensimmäiselle maratonille en olisi näitä itse jalkaan laittanut, vaikka vaimennetusta tossusta onkin kyse. Etenkin maratonilla ja varsinkin harrastejuoksijalla tuen tarve ja hieman armollisempi droppi auttavat helpommin ylittämään maaliviivan. 🙂

*********

Saan säännöllisesti kysymyksiä mm. Onin kenkien kokoon liittyen, jos niitä on hankkimassa ensimmäistä kertaa. Heillä on sivustolla loistava kokotaulukko, jossa pääset syöttämään useimpien kenkien kokotiedot ja saat Onin vastaavan soveltuvan koon. Sitä kautta moni on löytänyt istuvat kengät ilman kokeiluja, joten uskallan sillä perusteella suositella tilaamaan myös netistä näitä.

Kepeitä kevään lenkkejä!

xx Laura

*kengät saatu testiin

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *