Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

Treenaajan terveystarkastus

Kaupallinen yhteistyö: EasyTerveys

Täytän tulevana lauantaina pyöreät 40, joten tästäkin syystä osui mitä parhaimpaan kohtaan mahdollisuus aloittaa yhteistyö EasyTerveyden kanssa. Sain valita yhteistyön merkeissä tutkimuspaketin ja treenaajan terveystarkastus oli valintani. Viime vuoden lopulla kävin mittauttamassa ferritiini- ja D-vitamiiniarvoni ja eiväthän ne ihan kohillaan olleet. Loppuvuoden väsymyksen syy selvisi. Tekstin lopusta löydät alekoodin EasyTerveyden palveluihin, koska mielestäni ihan jokaisen pitäisi huolehtia terveydestään säännöllisesti.

Treenaajan terveystarkastus

Itse päädyin EasyTerveyden valmiista tutkimuspaketeista treenaajan terveystarkastuksen, mikä sisältää todella kattavan paketin tutkimuksia. Yhtä hyvin olisin voinut valita esimerkiksi naisen terveystarkastuksen, mutta tämä piti vielä hieman laajemmin sisällään kaiken, mitä halusin tietää.

Treenaajan terveystarkastus sisältää:

 • laaja verenkuva eli verisolujen tilan tutkiminen
 • anemian selvittäminen
 • verensokerin mittaus eli diabeteksen tutkiminen
 • kolesterolin mittaus – tutkii myös hyvän ja huonon kolesterolin sekä triglyseridit
 • rautavarastojen tutkiminen eli ferritiinin mittaus
 • maksakoe
 • veren suola-arvojen mittaus eli natriumin ja kaliumin tutkiminen
 • munuaisarvon mittaus
 • D-vitamiinin mittaus
 • kalsiumin mittaus
 • magnesiumin mittaus
 • laskon tutkiminen

Tosi kattava paketti! Osa kokeista vaati paastoa (10-12h), joten varasin ajan Kampin Synlabiin heti klo 8. Käynti Synlabissa oli yhtä jouheva kuin viime joulukuussa – käynnin jälkeen muistin, että myös verikokeen ottaja oli sama! Hän ymmärsi verisuonieni päälle, jotka pakenevat jonnekin syövereihin aina, kun edes verikokeesta aletaan puhua. Lasten neulalla mentiin tälläkin kertaa ja homma oli sutjakkaasti parissa minuutissa ohi.

Joulukuun käynnilläni tutkittiin ainoastaan ferritiini (mikä oli silloin itselleni merkittävin tarve hakeutua tutkimuksiin), D-vitamiini sekä kilpirauhanen. Kilpirauhasarvo oli itselläni viitearvojen sisällä, toisin kuin ferritiini sekä D-vitamiini. Nyt 4 kuukautta myöhemmin, halusin saada enemmän tietoa omasta ”tilastani”.  Treenaajan tutkimuspaketti oli kattava mittaristo myös tähän juuri neljänkympin kynnykselle. Hieman näin jälkikäteen harmittaa, että joulukuun mittauksella ei ollut muuta vertailtavaa näihin tuloksiin kuin ferritiini ja D-vitamiini.

Tieto tulosten valmistumisesta saapui tekstiviestillä samana iltana myöhään, joten heti aamulla pääsin tutkimaan niitä tarkemmin. Tällä kertaa tuloksia olikin sitten useampi rivi ja niiden tulkitseminen ei ollut ihan niin yksiselitteistä näin maallikon silmin. Toki tuloksissa oli ilmoitettu kunkin tuloksen kohdalla viitearvo, mutta koska itsellä oli parin tuloksen kohdalla huutomerkki, oli vaikeampaa itse lähteä tulkitsemaan mikä johtuu mistäkin. Omiin tutkimuksiini kuului lisäksi EasyTerveyden kautta lääkärin lausunto tutkimustuloksista (29 €), joka tuli kattavasti kirjoitettuna OmaKantaan. Tulkinnan ja keskustelun lääkärin kanssa saa halutessaan myös puhelimitse (hinta 39 €).

Koska tekstistä on jo nyt tulossa kilometrien pituinen, jatkan seuraavalla kerralla siitä, mitä mittauksissa sitten selvisi! Mutta nyt, haluan heti julkaista sen alekoodin teille, että pääsette myös varailemaan aikaa. Huom! Synlabin toimipisteitä on lähes 30 paikkakunnalla, joten myös alla oleva alekoodi käy näihin kaikkiin toimipaikkoihin, kun tutkimuksen ostaa EasyTerveyden sivuilta. Suosittelen ehdottomasti lisäämään ostoskoriin myös lääkärin lausunnon, sillä se on todella pieni hinta kattavasta ja selkokielisestä tulkinnasta sekä tarvittavista jatkotoimenpiteistä.

alekoodi

Koodilla: laura10 saat EasyTerveyden normaalihintaisista tutkimuksista -10%.

EasyTerveys on suomalainen, kolmen perheen omistama yritys, joilla on vahva tausta terveydenhuollossa sekä Valviran hyväksyntä terveyspalveluiden tuottajana. EasyTerveys tarjoaa valmiita tutkimuspaketteja tai valikoimasta voi valita halutesssaan vain tiettyjä mittauksia. Kumppanina ja verkostona Synlabin toimipisteet.

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Kaupallinen yhteistyö: EasyTerveys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *