Hae
Juoksujalkaa

Treenisuunnitelmasta toteutukseen

Päivitinkin treenitilannetta jo Instagramin puolelle, mutta ajattelin kirjoittaa siitä vielä vähän laajemmin tänne blogiin. Tein viikko sitten nimittäin pitkästä aikaa jälleen treenisuunnitelman seuraavalle viikolle, sillä olen huomannut aiemminkin tämän toimivan itselläni. Haaste viikolle oli hyvin realistinen, mutta arjen keskellä, muuttuvassa palapelissä se vaatii silti aikataulutusta ja priorisointia. Eli ei muuta kuin treenisuunnitelmasta toteutukseen!

Tiedostan hyvin tämän hetkisen elämäntilanteeni ja en todellakaan haikaile 5-7 treenikerran perään. Osaan nauttia lyhyistäkin treenihetkistä ja koen, että kolme liikuntapäivää viikossa on aika sopiva juuri nyt. Ilman suunnitelmaa ei välttämättä onnistuisi joka viikko, mutta taas toisaalta, määrä on täysin toteutettavissa.

Treenisuunnitelmasta toteutukseen

”Haastoin” itseni viime viikolla treenaamaan 3 juoksulenkkiä ja 2 lihaskuntotreeniä. Ajat ja kilometrit fiiliksen ja mahdollisuuksien mukaan ja myös pikatreenit tai näiden kahden yhdistelmät lasketaan. 🙂 Viikko sujui mukavasti!

Ma: aamulla koko kropan kuntopiiri ulkona, illalla reilu 5 km lenkki

To: 7,5 km lenkki

Su: 6,5 km lenkki sekä lihaskuntotreeni

Juoksukilsoja kertyi huomaamatta lähes 20 km ja kaksi hyvää kuntopiiriä. Lisäksi joka päiväiset kävelylenkit vaunujen kanssa. Lenkit olivat luonteeltaan; vitonen reippaasti, seiska ja kutonen rauhallisesti. Lämpöiset kelit tekivät lenkeistä hieman normaalia raskaampia, mutta keho tottuu lämpöön pikku hiljaa. Totesin viikon jälkeen, että tämä on nyt just toimiva resepti mulle. Tuli tosi hyvä olo, kun sai tehtyä laadukkaat treenit suunnitellusti, aikaa ei kulunut haahuiluun tai toisaalta voivotteluun, että pitäisi tehdä sitä ja tätä, mutta ei ehdi tai jaksa. Treenisuunnitelma vie toteutukseen!

Tämä on hyvää harjoittelua syksyä varten, kun aika ei ainakaan töiden aloituksen jälkeen lisäänny. 😀

Jatkan tällä viikolla samalla suunnitelmalla ja jos jotain haluan tehdä toisin, on ehkä lenkkien osalta jaotella niitä hieman. Yksi lyhyt ja reipas, yksi fiilistelylenkki ja yksi rauhallinen, hieman pidempi. Ja lyhyeen juoksulenkkiin on helppo yhdistää lihaskuntotreeni, se on sitä mun ominta treenitapaa ja tehokasta ajankäyttöä. Tällä suunnitelmalla tähän viikkoon ja hei, viikon eka lihaskuntotreeni tehty tänään lapsen päiväunien aikaan!

Aurinkoista viikkoa,

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Kuvat: Monna Pursiainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *