Hae
Juoksujalkaa

Unipussilla rauhaa taaperon uniin

Meillä on nukuttu pitkään hyvin. Parasta! Uni on niin tärkeää ja siitä en edelleenkään tingi. Mun mielestä uniasioissa ei kannata vaan mennä sen ”tämä on vaihe” -mantran tai ”ei sitä unta kannata stressata” -lauseen taa vaan oikeasti tehdä asioille jotain, kun sille on niin paljon tehtävissä! Näin koko perhe voi vaan yksinkertaisesti paremmin. Piste. 🙂 Kesän valo ja lämpötilan muutos toivat hieman uusia juttuja nukkumisasioihin ja tartuin heti toimeen. Lämpötilan suhteen päädyin tilaamaan Uneksijan verkkokaupasta (ei yhteistyö) kesäunipussin ja toiveena saada unipussilla rauhaa taaperon uniin tai ainakin helpotusta muuttuvaan lämpötilaan.

Kesän unitoimenpiteet

Ja tosiaan, eipä sitä unta kannatakaan stressata, eikä mitään muutakaan. Mutta ei nämä myöskään niin vaikeita juttuja ole. Tykkään muutenkin elämässä enemmän sellaisesta tartu toimeen, äläkä valita -ajatuksesta ja toteutan sitä niin unien kuin muunkin suhteen. Tässä pari vinkkiä parempiin kesäöihin, jos arvostaa unta ja on toimeentarttuvaista sorttia. Nämä ohjeet sopivat niin aikuisille kuin lapsillekin.

Pimeä huone. Niin lasten huone kuin omakin makkari on meillä kunnolla pimennetty. Meillä on pimennysverhot, mutta myös kesän aikana lisäpimennys – haha – jätesäkeistä! Edullista ja vaivatonta, ne eivät näy mihinkään verhon alta ja taas syksyn tullen voi repiä moiset pois kuleksimasta.

Lämpötila. Tähän ei joka kodissa voi vaikuttaa, mutta meille ilmalämpöpumppu maksoi itsensä takaisin pari vuotta sitten jo ekalla helleviikolla. Harvemmin tulee sijoitettua rahaa niin hyvään kohteeseen. Käyttö on 2-3 kuukautta vuodessa, mutta ei epäilystäkään hankinnan kannattavuudesta. Ilmalämpöpumppu onkin ollut taukoamatta päällä koko kesäkuun.

Viileämpi peitto/ yöpuku/ unipussi. Nukkumislämpötilaa on aika vaikea arvioida, etenkin lasten osalta. Ruumiinlämpötila kun muuttuu ja etenkin aamuyöstä välillä itselläkin tulee helposti viileä. Itse vaihdan peiton kesäisein kevyempään tai jopa pelkkään lakanaan, mutta lapsilla ei tunnu peitto pysyvän päällä ylipäätään. Esikoisen kesätoiminpiteiksi riittää kevyempi asu, mutta pienemmän kanssa ollaan jouduttu vähän sumplimaan ja testailemaan sopivaa komboa.

Taaperolle sopiva apu on ollut tuo kesäunipussi. Me onnistuttiin saamaan bambupuuvillainen unipussi, joka tuntui menevän aina heti loppuun, kun niitä tuli verkkokauppaan. Se on ollut ihan paras yöpaidan kanssa. Uskon, että lämpötilan lisäksi, se rauhoittaa myös unta muuten, vaikka meidän tyttö ei olekaan niin kova liikkumaan/ nousemaan sängystä.

Kohina. Mainitaan nyt tämäkin tässä. Lastenhuoneessa ollut käytössä tämä kohinapöllö jo pitkään ja voin lämpimästi suositella. Tällä hetkellä käytössä vain kohina, syksyllä ja talvella myös eteeriset öljyt.

Helteistä viikonloppua ja rauhallisia unia 😉

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

4 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Kiitos näistä vinkeistä. Täytyy jakaa ystävälleni tämä kirjoitus koska hänestä tuli mummo muutama kuukausi sitten ja tietääkseni taaperolla on univaikeuksia. Unipeittoa heillä ei tietääkseni ole ollut käytössä joten voisi tätä ainakin suositella heille. Löysin myös lyhyellä etsimisellä unipussin, mikä olisi ilmeisesti merinovillasta tehty. Itse ainakin olen merinovillatuotteista tykännyt joten täytyy ehkä ehdottaa myös sitä heille. https://webshop.ruskovilla.fi/tuote/608

  • juoksujalkaa kirjoitti:

   Kiitos kommentista, kiva kuulla jos tulee vinkit tarpeeseen. Varmasti tuo merinovillainen on myös toimiva, merinovilla kun on loistava valinta niin kylmällä kuin kuumalla säällä 👌🏼

 2. Liisa kirjoitti:

  Amen! Mikään ei ole ollut niin suuri huijaus kuin ”tämä on vain vaihe” -mantra! Tai no, toki jotkut jutut on oikeasti vain vaiheita, mutta suurin osa haasteista kyllä johtuu ihan oikeasti jostain – ja mitä parasta, niille voi tehdä jotain 🙂 Ja itse otan tsiljoona kertaa mieluummin vaikka hetkellisen pienen unistressin kuin jatkuvaa heräilyä edes muutamaa päivää putkeen :S

  • juoksujalkaa kirjoitti:

   Ihana kommentti, kiitos siitä! Mahtavaa kuulla että joku toinenkin on ”näin jyrkkä” näissä asioissa, koska se on just noin kuin sanoit, hetkellinen unistressi ja sen jälkeen homma hoidettu 👏🏼😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *