Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

SUP-lauta vie virkistäytymisen ja palautumisen äärelle

Kaupallinen yhteistyö: Addnature.fi

Ihanat kesäsäät vaan jatkuvat ja tänäkin kesänä parasta virkistäytymistä on tuonut SUP-lautailu. Ostin viime kesänä oman laudan, kun tässä meren läheisyydessä asutaan. Oma SUP-lauta tuo mahdollisuuden harrastaa lajia täysin silloin kun itsellä sattuu sopiva aikarako löytymään. Olin toki suppaillut jo monta kesää vuokralaudoilla, tiesin nauttivani siitä ja laudan tulevan oikeasti käyttöön. Mulla kun lähes kaikki tekeminen ja liikkuminen tapahtuu ulkona ympäri vuoden, SUP-lautailu on ihanan rauhoittavaa ja palauttavaa kesätekemistä̈.

Suppailu on lajina monipuolinen. Siitä saa halutessaan nautinnollista vedessä rentoutumista tai haastavaa liikuntaa. Viime kesänä kävin myös ohjatussa SUP-joogassa. Varsinkin tänä kuumana kesänä on ollut ihana lähteä merelle palautumaan ja viilentymään, sillä merellä on aina huomattavasti viileämpää ja välillä voi uittaa jalkoja meressä. Koska en niin uimahommista innostu, tämä on loistava vaihtoehto virkistäytymiselle.

SUP-lautailu – virkistävää palautumista veden äärellä

Vaikka SUP-lautailu on tosi tehokasta ja paikka paikoin vaativaakin liikuntaa varsinkin merellä, jossa lähes aina tuulee, miellän oman suppailuharrastuksen nimenomaan rauhoittavana ja palauttava tekemisenä. Se on myös omaa aikaa ja luonnossa nauttimista. Lautaillessa joutuu kuitenkin tekemään myös ihan kunnolla töitä aaltoja vastaan ja se nollaa hyvin ajatukset, kun on keskityttävä ainoastaan siihen, että pääsee eteenpäin.

Mun mielestä on ihana välillä pysähtyä nauttimaan johonkin tuulensuojaiseen paikkaan. Ankkuria en ainakaan vielä ole itselle hankkinut, mutta se voisi olla seuraavana hankintalistalla, sillä sen avulla laudan voi ankkuroida paremmin paikalleen. Muuten joutuu koko ajan korjata laudan paikkaa laineiden mukaan, paitsi itse olen löytänyt suojaisan pysähtymispoukaman.

SUP-lautailu – myös haastavaa ja kehittävää liikuntaa

Ekoja kertoja vuosia sitten vuokrasin laudan ja sain suppailuun myös pienen tekniikkaopetuksen. Suppailu on oikeasti myös haastavaa ja kehittävää liikuntaa, jos siitä sellaista haluaa. Välillä esimerkiksi vastatuuleen meloessa kädet ja etenkin keskivartalo on oltava tiukasti mukana, että pääsee eteenpäin. Myös jalkalihakset ovat laudan päällä seisoessa ja tasapainoillessa mukana, pienessä kyykyssä jatkuvasti. Käsien asennolla on väliä, jotta saa mahdollisimman hyvän voimantuoton. Melalla syvältä vedestä kaksin käsin kauhaisemalla lauta liikkuu vakaasti eteenpäin ja keskivartalon lihakset ovat mukana. Suppailun jälkeen kehossa tuntee tehneensä ja syvät lihakset kehittyy!

Myös esimerkiksi molempien raskauksien ja synnytysten jälkeen on pitänyt ns. löytää keskivartalon lihakset ja tasapaino uudestaan. Merellä isommat veneet tuo välillä isoakin merenkäyntiä ja laudan päällä pysymiseen pitää keskittyä välillä kieli keskellä suuta. Mulla on suppaillessa käytössä kelluntaliivit, vaikka olen liikkunut ainoastaan rantoja pitkin. Yksin suppaillessa (onneksi kesäpäivinä merellä on hurjan paljon muitakin lautailijoita ja veneilijöitä, rannoilla uimareita jne.) en ole lähtenyt vastarannalle vaan enemmän sahaillut pitkää rantaviivaa edestakaisin. Kilometrejä tässä lajissa ei lasketa.

Addnaturen sivuilta löytyy SUP-lautoja joka lähtöön ja monesta eri hintaluokasta. Se on kuitenkin aina halvimmillaankin muutaman sadan euron hankinta, joten on kiva, että se tulee oikeasti käyttöön. Mun SUP-lauta on pumpattavaa mallia lähinnä säilytettävyyden(kin) takia ja juuri sen painoinen, että kannan sen tämän muutaman metrin matkan rantaan. Toki sen voi myös viedä rantaan ja pumpata siellä. Ekalle reissulle omalla laudalla viime kesänä erehdyin lähtemään tuulisella säällä ja sen huomasin liikuntasuorituksena jo heti kantomatkalla. 😀 Tuuli meinasi viedä sekä laudan että suppailijan. Kädet ja jalat täristen yritin sitten vielä edetä tuulisella merellä. Nykyään valitsen suosiolla vähän tyynemmän sään ja keskityn nautiskeluun ja maisemiin.

Addnaturen sivuilta löytyy myös mainio SUP-lautailuopas. Onko siellä muita suppailusta innostuneita? Onko suppailu sulle palauttavaa tekemistä vai otatko sen ns. liikunnan kannalta?

Ihania kesäpäivien jatkoa,

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Kaupallinen yhteistyö: Addnature.fi

2 kommenttia

  1. Arttu Pakkanen kirjoitti:

    Mä alotin tänä kesänä aktiivisen suppailun oma lautakii hommattu on kyllä niin rentouttavaa ja samalla hyvää liikuntaa 🙂 .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *