Hae
Juoksujalkaa

Maraton viikossa ja paljon muuta

Niin upea juoksuviikko (tai lähes viikko) takana Vitality Running World Cupin Suomen tiimin kapteenina! Kerroin tapahtumasta tarkemmin täällä. Tuli juostua oman tiimin kanssa lähes 1400 kilometriä (ti-su). Oma panokseni oli maraton viikossa ja paljon muuta. Tapahtuma oli itselle täysin uusi ja tietoa siitä kerääntyi pikku hiljaa matkan varrella. Nyt oma osuus kapteenina on ohi, sillä vaikka kuinka hienosti juoksimmekin, emme päässeet 16 parhaan maan joukkoon ja jatkoon.

maraton viikossa ja paljon muuta

Blogi täyttää ensi kuussa 10 vuotta ja kaikenlaista on mahtunut näihin vuosiin. Olen päässyt osaksi mahtavia tapahtumia, tekemään töitä upeiden yhteistyökumppaneiden kanssa ja saanut hienoja (ja vähemmän hienoja) ehdotuksia yhteistöistä matkan varrella. Valitsen aina huolella yhteistyökumppanit ja tapahtumat, joista aidosti innostun. Sen ovat vuodet opettaneet ja se on ollut itselläni alusta saakka niin. Jo silloin kun toimijoita tällä alalla oli vähemmän ja ehdotuksia ehkä enemmän. En valitse niitä rahan tai saamani palkan perusteella, vaan sen mukaan, jotka herättävät aidon innostuksen.

Tämä VRWC ja Suomen kapteenina toimiminen oli nimenomaan juuri sitä! En saanut siitä euron euroa, mutta oli jälleen hyvä todiste siitä, että aito palo ja rakkaus lajiin vie eteenpäin enemmän kuin pankkitilille kilahtava summa. (Tähän toki pakko lisätä, että rahaakin on jostain saatava, että voi asua, elää ja syödä, mutta oma toimeentuloni on koko 10 vuoden ajan tullut muista lähteistä kuin blogi & some).

Oli huippua seurata oman reilu 60päisen Suomen tiimin juoksukilometrejä ja nähdä myös siellä toisessa päässä aito innostus! Tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa ja viime vuonna mukana oli 237 maata. Tämän vuoden tarkkoja lukuja en vielä tiedä, mutta kapteeneja oli mukana ainakin 36 maasta ja maita yli 200. Suomi sijoittui alkukarsinnoissa sijalle 55, kun 16 parasta maata pääsi seuraavalle kierrokselle.

Jos jotain kehitettävää voisi tapahtumasta kertoa tai jotain perintöä jättää tuleville kapteeneille, olisi ehkä tiedon riittävä saaminen heti alussa. Alkuun muun muassa itsekin nimittäin luulin, että koko tapahtuma kestää kaikilla 10.10. asti, mutta sinne mennäänkin karsinnoilla. 😀 Tätä mukaa päivitin aiempaa blogipostausta. Myöskään tapahtumassa viime lauantaina yritetystä 5k virtuaalisesta Guinnesin maailmanennätyksestä  ei juurikaan alkuvaiheessa puhuttu. Ja oli tapahtumassa myös hyväntekeväisyysnäkökulma, joka jäi hyvin pienelle sijalle. Nämä olisi olleet kivoja nostoja jo heti alkuun!

Mutta siis, olipahan hauska kokemus ja tapahtuma sekä tänä vuonna uutena tullut Appi tietysti kehittyvät pikku hiljaa. Sain juuri briteistä tiedon, että oma kapteenin paitani on saapunut tänään postiin, joten ei muuta kuin sitä hakemaan. 😉 Kapteeni kiittää ja kuittaa tässä vaiheessa ja toivottaa kaikille kepeitä syyskilometrejä! Itsellä ainakin juoksukipinä on entisestään kirkastunut, jos se missään vaiheessa himmeämpi on ollutkaan.

xx Laura

Juoksujalkaa Facebookissa & Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *