Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

Lähimatkailua Riihimäen seudulla: marraskuinen perheviikonloppu Hausjärvellä

Kaupallinen yhteistyö: Visit Riihimäki

Visit Riihimäki kutsui meidät viettämään viikonloppua Riihimäen seudulle koko perheen voimin. Se olikin lähimatkailua parhaimmillaan, sillä ajomatka meiltä Espoosta määränpäähän kesti noin tunnin verran. Tervetuloa siis mukaan meidän marraskuiseen perheviikonloppuun Riihimäen seudulla ja vielä tarkemmin Hausjärvellä!

Wintti550

Kuruntie 550, 12240 Hikiä

Meidän viikonloppu alkoi lauantai-aamuna, kun starttasimme auton kohti Riihimäkeä. Tiedossa oli, että vierailumme alkaisi Wintti 550 nimisestä paikasta Hausjärveltä. Ajoimme osoitteen navigoimana pihapiiriin. Paikkaa emännöi Krista jo 9. sukupolvessa miehensä Markon kanssa. Pääsimme kuulemaan vanhan pihapiirin ja etenkin navetan tarinaa, joka on tähän mennessä taipunut ainakin ravintolapäivien, konserttien ja synttäreiden järjestämiseen. Kesäisin Wintillä on pidetty kesäkahvilaa. Krista ja Marko ovat kuitenkin muualla päivätöissä, joten Wintti toimii tällä hetkellä pääosin viikonloppuisin ja ennen kaikkea kesäisin.

Mutta mitä kaikkea vintti pitikään sisällään! Vierailun arvoinen paikka, mutta varmasti paikasta saa vielä enemmän irti kesäkeleillä, sillä ilman lämmittävää glögitarjoilua sekä laavulla paistettuja nuotiomakkaroita ja nokipannukahveja vierailu olisi ollut melko kylmä, jonka kylläkin peittosi isäntäparin lämpö. Wintti taipuu varmasti todella moneen ja täytyy laittaa itsellekin korvan taa kesän lähimatkailureittien varalle! Itselle jäi tältä talvivierailulta jouluisen tunnelmallinen olo.

Tässä kuvien muodossa pieni otos siitä, mitä Wintti-vierailulta voi odottaa.

Hausjärven Niklandia

Honkarannantie 92, 12100 Hausjärvi

Matkamme jatkui Wintiltä lähistöllä sijaitsevaan Niklandiaan. Tämä luonnonkaunis alue pitää sisällään 3 talviasuttavaa vuokramökkiä, joista me majoituimme Saarilammen mökkiin. Mökissä on kaksi makuuhuonetta, puulämmittelinen sauna sekä ehkä reissun eniten odotetuin palju!

Saimme alkuun paikan omistajalta Jarkolta hyvän esittelyn ja pienen opastuskävelyn Niklandian alueesta ja pääsimme myös ruokailemaan paikan päällä. Niklandiassa hoidetaan ruokavalmistelut itse paikan päällä ja meitä odottikin joulupöytä. Vatsat täynnä nautimme loppuillan saunoessa, paljussa ja mökin tunnelmasta nauttien.

Niklandia on alueena kaunis, joka tulee varmasti parhaiten esiin kesällä, kun lammet eivät ole jäässä ja lumi maassa. Vuokramökkien lisäksi Niklandiasta voi vuokrata etenkin kesäisin myös esimerkiksi SUP-lautoja ja sähkö-fatbikeja. Näin talvellakin päästiin kuitenkin testailemaan vähän ulkoaktiviteetteja jumppapallokeilauksen ja tietysti mäenlaskun merkeissä!

Riihimäen pieni lelukauppa

Hämeenkatu 25-27, 11100 Riihimäki

Sunnuntai-aamu olikin meillä suhteellisen aikainen (lasten toimesta), joka saattoi johtua sunnuntai-päivälle luvatusta vierailusta Riihimäen pienessä lelukaupassa. Se olikin sitten todellinen nähtävyys, leluja lattiasta kattoon kahdessa kerroksessa! Jos tuolta ei hakemaansa lelua löydy niin ei sitten mistään! 😄 Saatiin sieltä kikkailtua lapsilta salassa pari toivelahjaa pukinkonttiin ja hyvä niin, sillä tällä viikolla vaihtuu jo joulukuu!

Riihimäen seudulla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kaikkina vuodenaikoina. Kiitos Visit Riihimäki kutsusta sekä Wintti 550 & Niklandia huolenpidosta, me viihdyttiin hyvin!

xx Laura

Seuraa myös Facebookissa & Instagramissa

Kaupallinen yhteistyö: Visit Riihimäki

2 kommenttia

  1. aliisantarinakirja kirjoitti:

    Täältä myös pisteet Riihimäelle, nim. toista vuotta siellä asuva! Autoton elämä onnistuu, mitä näin epileptikkona arvostan. Moni palvelu ja aktiviteetti on kävelymatkan päässä 😁

    • juoksujalkaa kirjoitti:

      Varmasti just näin! Oli mukava käydä tutustumassa kaupunkiin ja lähiseutuun 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *